Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Alacsony költségvetésű esküvő....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Alacsony költségvetésű esküvő. Illik ilyet?

Figyelt kérdés

A párommal tervezzük az esküvőnket. Nem szeretnénk rá milliókat költeni ezért arra gondoltunk hogy itt-ott lefaragnánk a költségekből de hogy ez ne menjen a színvonal rovására, rendhagyó megoldásokat alkalmaznánk.

Sohasem tetszettek a habosbabos hercegnős menyasszonyi ruhák, nekem nem ér meg 150-200ezret egy olyan ruha ami igazából nem tetszik, és csak egyszer veszem fel ezért kinèztem egy nagyonszép hófehér kisestélyit. 30ezer, gyönyörű egyszerű elegáns ruha, fátyollal kiegészítőkkel szerintem megfelelne.

Mivel rengeteg rokonom van , ha csak a közelieket hívnám meg az is 60-70 körül lenne, plusz a barátok,de a távoliak is meghívtak az ő esküvőjükre, és még ott vannak a párom részéről az emberek is. Arra gondoltunk hogy nem rendeznènk vacsorát. Lemegy a szertartás, a templomi is, és azt csak egy kisebb álló fogadás féleség követné. Egy pohár pezsgő, torta is lenne meg valami minimális ennivaló is kellene. Buli se lenne, nem vagyunk nagyon bulizósak úgyhogy estére mindenki hazamenne.

Mivel ilyen esküvőt tervezek, nem várok ajándékot sem pénzt a vendégektől. Hogyan közöljem ezt a meghívóban? Vagy inkàbb személyesen/telefonon mindenkinek?

Illetlensèg szerintetek ilyen esküvőt rendezni?

2014. júl. 1. 22:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

60-70 fő közeli rokon?? Ez baromi sok, mi számít neked közeli rokonnak? :) Nem kötekedni akarok csak megakadt rajta a szemem.

Amúgy nem gáz egyáltalán. Ti hívjátok meg őket, ti vagytok a "házigazdák". Ha akartok rendezhettek jelmezes esküvőt is.. A meghívottak dolga eldönteni, hogy van-e kedvük elmenni ilyen feltételek mellet, de aki csak azért nem megy el mert nincs rendes vacsora azt ne is sajnáljátok.

2014. júl. 2. 02:16
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem korrekt.

Én is megyek szolid esküvőbe, ott batyuparti lesz este, beleírták a meghívóba (is, meg elmondták már előtte szóban), hogy nem kérnek ajándékot, csak a bulira rágcsit, innivalót.

2014. júl. 2. 08:40
 13/26 anonim ***** válasza:
Nekünk is kis esküvőnk volt, kb 25 fővel. Volt utána vacsi és buli. Mivel a rokonokat mi se akartuk anyagilag terhelni, azt találtuk ki, hogy a menyasszonyi táncba nem pénzt kell bedobni, hanem borítékben egy fényképet és egy papírt, amire írnak pár sort. Az esküvő után ezeket betettük egy fényképalbumba. Így ez nagyon szép emlék marad.
2014. júl. 2. 08:58
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ezzel semmi baj, ha nektek ez tetszik, hajrá :)

Az állófogadásnál viszont azért gy kisebb asztalt vagy pár széket tegyetek ki az idős rokonoknak- főleg, ha meleg lesz, mert lehet, hogy elfáradnak, illetve ő még inkább ülve szeretnek enni :)

A hidegtálak, fasírtgolyók, kis falatkák stb. jó ötlet.

2014. júl. 2. 09:07
 15/26 anonim ***** válasza:
66%

Ez így rendben van szerintem.

Azt nem tartom tisztességesnek, amikor valaki 2000 Ft-ből oldja meg a vacsorát, eszed a mi van, a borítékot már rég összeszedték, a zene pocsék, a pár csak a pénzt gyűjti, hol a bolondmenyasszonnyal, hol esküvőitánccal, hol a menyasszonyi cipővel.

Ezt gáznak érzem, bár voltam ilyen esküvőn.

A tiétek rendben lesz.

A meghívóba belefoglalnám, hogy az azt követő rövid állófogadásra és beszélgetésre. Vagy hasonló :)

2014. júl. 2. 09:09
 16/26 anonim ***** válasza:
Ez hol lesz helyileg? Az önkormányzat termében?
2014. júl. 2. 10:16
 17/26 anonim ***** válasza:
Végül is nem bunkóság, de 60-70 főt azért nem nevezném szűk rokonságnak. Csak azokat hívnám meg, akikkel rendszeresen tartjuk is a kapcsolatot, tehát nagyanyám másodunokatestvéréék ebbe már nem tartoznak.
2014. júl. 2. 10:37
 18/26 anonim ***** válasza:
Nekünk délelőtt volt a szertartás, utána ebéddel, sok emberrel. Mi is valami állófogadást akartunk, de nem találtunk hozzá alkalmas helyiséget, na meg egyszerűbb volt nem kihozatni az étteremmel a dolgokat, úgyhogy svédasztalos ebéd volt. Benne volt a meghívóban, hogy ettől eddig tart az ebéd. Illetve hogy "ne azért gyere, hogy ajándékot hozz, hanem hogy jelen légy". Majdnem mindenkitől kaptunk így is pénzt, de ez az ő szívük joga. Nem elfogadni bunkóság, ha már rászánták. Mi öltönnyel, varratott ruhával, sminkessel, tortákkal, ebéddel együtt kb. 800 e Ft-ot költöttünk kb. 120 emberre. Viszont mindezt elég drága étteremben, úgy hogy aláfestő zene is volt egy billentyűs személyében (mi kerestünk zenészt).
2014. júl. 2. 10:39
 19/26 anonim ***** válasza:
A legfontosabbat lehagytam: mindenki kiválóan érezte magát, azóta is emlegetik, milyen jó volt!
2014. júl. 2. 10:41
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Az állófogadás hol lenne egyébként? Ha megvan rá a hely, akkor tényleg kijön olcsóbban, de nekünk étteremben lett volna, és majdnem ugyanannyi lett volna az étel, mintha meleg ételt rendelünk, így maradtunk az utóbbinál.

Sokkal gyakoribbak a kis esküvők, mint gondoltam. Nálunk sem lesz lagzi, az esküvőnek számunkra nem is az a lényege, hanem maga a szertartás. Mi a barátokat, és a tágabb családot íyg a templomba hívjuk meg, a nagyon szűk családdal(kb. 20 fő) pedig egy ebédet tartunk a közeli étteremben. Ha megsértődik ezen valaki, az szerintem őt minősíti. Természetesen ajándékot sem várunk el senkitől, az ebédre meghívottaktól sem. Mi ezt személyesen/illetve telefonon közöltük, a meghívóba pedig beleírtuk, hogy ,,a templomi szertartásra", akit csak oda várunk.

Egyikünk sem a bulizós típus, a ruhám nekem is 30e ft volt ( új, mert egy nagykerből vettem leárazva, nagyon hasonló ruhákat láttam kölcsönzőben 100-120ezerért, így nem kellett megalkudnom szerencsére, de ha nem találtam volna ennyiért, én is egy fehér estélyit vettem volna).

2014. júl. 2. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!