Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Le kell fújnunk az esküvőt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Le kell fújnunk az esküvőt, ha meghal a párom nagymamája?

Figyelt kérdés

Párom nagymamája nagyon beteg, rosszindulatú rákja van. Műtötték, de hiába, megmondta az orvos, hogy húsvétra még hazaengedik de felesleges visszamennie a kórházba, nem tudnak rajta segíteni. Nagyon beteg, teljesen lefogyott és csővön keresztül táplálják.

A párom családja nem hozza fel a témát, de engem nagyon aggaszt, hogy augusztus 9-én tartanánk az esküvőnket, a meghívókat kivittük már, nagy lagzit tervezünk és kifizettünk egy csomót foglalóra is, közel fél millió forintot (negkérdeztem, ha elhalasszuk az esküvőt, ezt bukjuk). Ha meghal a párom nagyija, akkor le kell fújnunk az esküvőt? Egyátalán hogyan hozzam ezt fel nekik? Vagy majd ők szólnak, ha úgy gondolják?

2014. ápr. 13. 23:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell elhalasztani, augusztus meg még messze is van. Két példa.

1. Miénk (nem annyira vészes, de): szóval nekünk tavaly volt szeptemberben az esküvőnk, márciusban kiderült párom apukájáról, hogy végbélrákja van. Jöttek sorra a kezelések sugár, műtét, kemo, de ő kérte is, hogy emiatt nehogy már ne legyen esküvő. Pedig az esküvő előtt 1 hónappal műtötték, úgy hogy a hasfalra tették ki neki a végbélt. De legalább, így volt miért összeszednie magát és még egy kicsit táncolt is. 86 fős esküvőnk volt.

2. Bátyáméké (pont mi a ti esetetek) Nagymama pont húsvét után halt meg (ráadásul nekik az eljegyzési "buli" rá egy héttel volt, de senkinek nem jutott eszébe lemondani, elhalasztani, hisz a nagyi is ezt szerette volna), az esküvő nekik szeptember elején volt, hogy a tiétek ehhez képest nagy-e nem tudom, náluk 125 fő volt. Szintén senkinek eszébe nem volt elhalasztani, lemondani és hajnali 6-ig tartott. Ugyanis egyrészt mami kívánsága is az volt, hogy bármi van tartsák meg, a tisztelet iránta, meg a gyász amit érzel nem ezen múlik és nem is ez az egy nap fogja befolyásolni. Mai napig érezzük a hiányát, de nem gondolom, hogy ezzel megsértettük volna a kegyeletet. Én sokkal nagyobb képmutatásnak tartom, mikor kijelentik, hogy igenis feketébe kell járni, ha meghal a hozzátartozód, meg nem szabad mulatozni, mert csak így mutathatod ki a gyászt, és miközben ő szorgosan hordja a fekete ruhát örül, hogy már nincs az adott ember és éli világát, meg szórja a hagyatékot.

2014. ápr. 14. 10:24
 12/17 anonim ***** válasza:
48%

páromnak meghalt a nagymamája, mi nyaralni voltunk, és mikor hazaértünk pedig egy esküvőre voltunk hivatalosak. Elmentünk.

Az én nagymamám is elég rossz állapotban van, nekünk május 31-én lesz az esküvőnk. Nem jutna eszembe elhalasztani az esküvőt, még úgy sem, hogy esetleg a fele rokonságom emiatt nem jönne el. Megérteném, hogy nem jönnek, de nem halasztanám el. Minden le van már szervezve, foglalózva.

Egyébként meg ne hallgass másra, csak a párodra. Ha ő azt szeretné, hogy halasszátok el, (egyébként aug. még messze van) akkor halasszátok, egyébként ne tört ilyenen a fejed.

2014. ápr. 14. 11:46
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha megkérdeznétek a nagymamát szerintem ő sem akarná, hogy elhalasszátok az esküvőt. Legalább is, ha jóba volt a családjával (a hárpia beállítottságú nagymamamák hajlamosak ezen patáliázni).

Na meg az sem utolsó, hogy rengeteg pénzetek, időtök és szervezésetek van benne, eltolni már csak úgy tudnátok, hogy csak jövőre, mert most már kb minden időpont betelt ilyenkorra.

A nagymamának úgyis meg fogjátok adni a végtisztességet, esetleg megemlékezhettek róla a házasságkötő vagy ha lesz templomi a pap szövegében, illetve a bulin ihattok egyet rá, hogy könnyű legyen neki a föld.

A pároddal beszéd meg először, hogy ő hogy érez eziránt, de szerintem kár lenne lefújni.

2014. ápr. 14. 11:55
 14/17 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy volt, hogy a nagypapám halt meg, és a mama ragaszkodott hozzá, hogy az esküvőt megtartsuk, viszont annyit kért, hogy szűk családi körben tartsuk meg a lagzit. Így is tettünk. Volt egy beszéd is a papa tiszteletére.

Szerintem ezt beszéld meg a vőlegényeddel, ha már maguktól nem hozzák fel, mert már 'csak' 4 hónap van addig. Minden bizonnyal, ha nagy esküvőt terveztetek, akkor esélyes, hogy kérik majd az elhalasztást.

Eljegyzésünk előtt pedig a férjem nagyija halt meg (előtte 2,5 hónappal), ott pedig a papa kérte, hogy az eljegyzést szűk családi körben, zene nélkül tartsuk meg.

Mi mondjuk megkérdeztük, de ilyenkor ha azt nézed, sehogy se jó. Ha nem szólsz, az a baj, ha meg szólsz, akkor tiszteletlen vagy. Ezért mertem javasolni, hogy a vőlegényed kérdezzen rá inkább óvatosan, hogy hogy legyen.

2014. ápr. 14. 12:12
 15/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is sajnos úgy volt, hogy a májusi esküvő előtt 1 hónappal halt meg az én nagymamám, majd egy héttel előtte a feleségem egyik rokonának az édesanyja.

Emiatt nem fújtuk le az esküvőt.

2014. ápr. 14. 13:20
 16/17 anonim ***** válasza:

A halál az élethez tartozik, nem hiszem, hogy hatalmas tiszteletlenség lenne megtartani az esküvőt. Más lenne, ha egy hirtelen haláleset történne a nyáron, akkor valóban nem lenne kellemes a helyzet (persze ez se az). De így várhatóan bőven meglesz a gyászidő is.

Pláne így, hogy nagy esküvőt akartok, elég bonyolult lenne átszervezni, és reálisan nézve a násznép jó része nem is igazán értené a dolgot. Ha csak szűk családi kör lenne, akkor illene áttenni az időpontot. Nem hiszem, hogy ezt a vőlegényed családja másként gondolná, de azért pároddal próbáld megbeszélni a dolgot, akármennyire is fájdalmas lesz.

2014. ápr. 14. 18:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Neném nagyija úgy halt meg (öreg volt meg voltak betegségei, de csak elaludt váratlanul), hogy már a lagzija hónapjába. Maga a menyasszony le akarta fújni illemből, de megnyugtatta mindenki, hogy nem akarná ezt a nagymama se,szívébe legyen vele ott gyászolja és kész.És ami történt azon nem változtat.Az én nagymamám mindig azt tartotta ne gyászoljam egy évig sehogy, de őrizzem a szívembe és ha 20 év múlva eszembe jut akkor is csaljon egy könycseppet a szemembe. De puhatolózz kinek mi a véleménye.
2014. ápr. 15. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!