Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Le kell fújnunk az esküvőt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Le kell fújnunk az esküvőt, ha meghal a párom nagymamája?

Figyelt kérdés

Párom nagymamája nagyon beteg, rosszindulatú rákja van. Műtötték, de hiába, megmondta az orvos, hogy húsvétra még hazaengedik de felesleges visszamennie a kórházba, nem tudnak rajta segíteni. Nagyon beteg, teljesen lefogyott és csővön keresztül táplálják.

A párom családja nem hozza fel a témát, de engem nagyon aggaszt, hogy augusztus 9-én tartanánk az esküvőnket, a meghívókat kivittük már, nagy lagzit tervezünk és kifizettünk egy csomót foglalóra is, közel fél millió forintot (negkérdeztem, ha elhalasszuk az esküvőt, ezt bukjuk). Ha meghal a párom nagyija, akkor le kell fújnunk az esküvőt? Egyátalán hogyan hozzam ezt fel nekik? Vagy majd ők szólnak, ha úgy gondolják?

2014. ápr. 13. 23:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
68%
Nem csak nem csapnék akkora nagy lagzit.
2014. ápr. 13. 23:28
 2/17 A kérdező kommentje:
Mit értesz azon, hogy nem csapnál akkorát? Mennyi fér bele?
2014. ápr. 13. 23:29
 3/17 anonim ***** válasza:
61%
Gondold azt, hogy a te nagymamad haldoklik, es ahhozd merd az unneplest, ahogy te erezned magad a halalaval.
2014. ápr. 13. 23:31
 4/17 anonim ***** válasza:
49%
Másnapig bulizni nem illik szerintem. A család férfi ága meg úgyis lehangolt lesz, így kedvük biztos, hogy nem buliznak annyit.
2014. ápr. 13. 23:33
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Gonoszul hangzik, de ha még április-májusban meghal, akkor augusztusban tartani a lagzit már nem annyira gáz.
2014. ápr. 13. 23:33
 6/17 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem se kell lefújni, és a vendégeknek se kell mondani éjfélkor, hogy 3-4 hónapja egy sajnálatos haláleset miatt mindenki menjen haza. Nem vagyok gonosz, csak ez a realitás.
2014. ápr. 14. 07:26
 7/17 anonim ***** válasza:
98%

Őszintén, szerintem ebben a helyzetben már nincs mit tenni, élőket az élőkkel, holtakat a holtakkal alapon augusztusban lehet esküvőt tartani ha előtte 2-3 hónappal meghal a nagymama :( Az az igazság, hogy az élet megy tovább és ha elmarad a Ti lakodalmatok, attól ő nem jön vissza már :(

Ha én meghalnék senkitől nem várnék ilyesmit, sem fekete ruhát. A gyászt és a belső fájdalmat nem az fejezi ki, ha elmarad az esküvő...

Másrészt volt egy ismerősöm akinek évente halt meg nagyszülője (mikor szervezték az esküvőt még élt mind a négy) aztán hosszú évekig tologatták az esküvőt. Na, annak sem volt semmi értelme.

Szerintem a párod családja majd elmondja a véleményét...

2014. ápr. 14. 07:28
 8/17 anonim ***** válasza:
93%
Ha most áprilisban vagy májusban lenne az esküvő, akkor azt mondanám, hogy mondjátok le, de így, hogy augusztusban lesz, az azért valamivel több idő és addig talán mindenki jobb állapotban lesz.
2014. ápr. 14. 08:18
 9/17 anonim ***** válasza:
97%
Ha ne adj Isten meghalna a nagymama a közeljövőben, augusztusban már nem olyan tiszteletlenség esküvőt tartani. Szerintem ezt a vendégsereg fogja érezni, hogy aki nem szeretné az nem fogja átmulatni az éjszakát, vagy hazamegy előbb, aki viszont igen, az marad és ünnepel. Sajnos előfordul, hogy előre sem lehet tudni, hogy haláleset fog történni a családban, nem erre szoktak szervezni egy esküvőt, hogy ezt nézik. (Persze ahol nem lehet előre tudni és váratlan) Azért illendőségből kikérném a család véleményét, vagy beszélgetnék a témáról, lehet, hogy senki nem várja el, hogy lefújjátok. Természetesen nagy veszteség és szomorúság egy nagymama halála, de ahogyan előttem is írták, az élet nem áll meg, és szerintem a dátum sem olyan közeli, hogy 1-2 hónapon belüli időpont az esküvőtök napja.
2014. ápr. 14. 08:20
 10/17 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem is megtarthatjátok, a rokonok fel tudnak készülni, mivel beteg, nem váratlan haláleset, ez sem mindegy.

Ha április-májusban elhuny, augusztusban szerintem megtarthatjátok.

2014. ápr. 14. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!