Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti a kezdetektől egyet érettetek abban, hogy milyen esküvőt akartok? Ha nem, akkor mi lett a vége?
Nálunk az a helyzet, hogy csak szűk családos (20fős) esküvőt akarok.Így kicsi, de színvonalasabbat gondoltam.
A párom viszont férfi létére hatalmas lakodalmat akar, minden 3. unokatestvérrel, és 10 éve nem is látott rokonokkal. Ő sok fős esküvőt akar, "olcsóbb" kategóriával.
Nálatok volt ilyen "probléma"? Mi lett a vége?
Nagyjából igen. Abból voltak problémák, hogy már kezdtük túllépni a keretet, annyi barátot meg akart hívni. Aztán megegyeztünk, hogy egy-két fő eltéréssel, de ugyanannyi embert hívunk meg.
Szerintem az ilyen helyzetek jó próbák, hogy tudtok-e kompromisszumot kötni, együttműködni.
Mindketten engedhettek valamennyit, mondjuk lehet egy kicsit tágabb családi körben tartott lagzi de nem kell fűt-fát meghívni.
Szerencsére nálunk ebből nem volt probléma. Mindketten úgy gondoljuk csak a legfontosabb emberek legyenek ott a nagy napunkon. Pl. ilyeneket nem is hívunk, hogy apum unokatestvére vagy nagymamám testvére.
Próbáljátok megtalálni a középutat. :)
4. Akkor ne vegyél fel habos ruhát. Egy szép egyszerű, elegáns ruhát is lehet választani. Nem kellenek különböző programok, meg játékok, akkor nagyon szerepelned sem kell.
Lehet egy vacsora, szépen feldíszített teremben, valami zene, hogy aki akar, táncolhasson, és kész. De ettől még meg lehet hívni több családtagot is. Ha a vőlegényed szeretné meghívni a távolabbi rokonait is, miért ne tehetné?
A menü azért attól is függ, mit szeretnek a vendégek. Tehát ha tipikusan olyan társaság, aki a jó szaftos, vidéki kajákért rajong, mint például a marhapörkölt és ti, mit tudom én, vajban párolt lazacot szolgáltok fel nekik, akkor lehet, mindenki utálni fogja.
Szerintem eleve úgy lenne a legjobb, ha kétféle menü közül lehetne választani.
Amúgy most kicsit úgy jön le, hogy minden legyen úgy, ahogy te akarod, úgy meg semmi, ahogy a vőlegényed.
mi leültünk mérlegeltünk, döntöttünk
2 lehetőség volt
vagy 2 tanuval
vagy nagy esküvő
próbáltuk összerakni, hogy kisebb volumenű legyen,de nekünk egy szimpla szülinapozás, ha mindenki ráér, akkor 15 fő, (ez csak az én részemről), ez lett volna a 3. verzió
végiggondoltuk a fix kiadásokat, amit ebben az esetben is fizetnénk
ruha
szertarás
fotós
zenész...
stb
és rájöttünk, hogy innentől nem az a pénz, hogy hány fő lesz.
tehát az egyértelmű volt, hogy valamennyi nászajándék lesz, ami manapság már általában pénz, így rájöttünk, hogy nem lesz többletkiadás
(habár megvolt rá a keret)közben az egész család alig várta, hogy lagzi legyen végre a családban...
éés egyáltalán nem kellett"olcsóbb" kategóriás esküvőt tartani, csak a méret miatt.
megdöbbentő, hogy nem is a kaja és a pia adja az esküvő fő költségeit...
jó persze 20 fő más, de 3 héttel az esküvő előtt volt anyukám 50. szülinapja, én szerveztem azt is 25-en voltunk :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!