Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti a kezdetektől egyet érettetek abban, hogy milyen esküvőt akartok? Ha nem, akkor mi lett a vége?
Nálunk az a helyzet, hogy csak szűk családos (20fős) esküvőt akarok.Így kicsi, de színvonalasabbat gondoltam.
A párom viszont férfi létére hatalmas lakodalmat akar, minden 3. unokatestvérrel, és 10 éve nem is látott rokonokkal. Ő sok fős esküvőt akar, "olcsóbb" kategóriával.
Nálatok volt ilyen "probléma"? Mi lett a vége?
Meg lehet oldani egy kellemes kis hangulatot horribilis összegek nélkül is, csak azért a többszáz fős létszámról tényleg le kellene mondani a vőlegényednek.
Csak az elején az írtad, hogy te kisebb, "színvonalasabb" esküvőt akarsz, a vőlegényed meg nagyobbat, de olcsóbb kategóriában. Akkor most hogy is van ez?
Ez úgy van, hogy én a szűk 20 főt megvacsoráztatnám egy étteremben például.
A vőlegényem a 160 főt egy iskola vagy kollégium konyháján vacsoráztatná, úgy hogy rokonok ismerősök lennének a felszolgálók.
Így értettem a kicsi de színvonalas - valamint a nagy de olcsó esküvőt.
Ja, értem. Esetleg még úgy is lehetne, hogy valami jobb termet kibérelni, ízlésesen feldíszíteni, étteremből rendelni a kaját. Az, ha rokonok szolgálják fel, szerintem nem von le az értékéből (már ha van olyan rokon, aki ezt szívesen vállalja). A létszámnál meg meg lehetne valahol középúton állapodni, mondjuk 40-60 fő.
Vagy valami más kompromisszum. Na, jó, nem akarok okoskodni, igazából ti látjátok át. Nézzetek utána a lehetőségeknek. Több milliós lagzit tartani úgy, hogy nincs rá keret én sem tartom szerencsésnek.
A férjemnek a családja: Ő, az apja, az anyja,a húga + a pasija + egy fiatalabb unokatestvére. Ezért ő azt mondta hogy kicsi legyen. Mulatós zenéket nem ismer, neki az furcsa meg gáz.
Nekem nagy családom van és akikkel napi kapcsolatban vagyunk az is nagy. A 10 éve nem látott rokonokkal meg hatalmas. Így én úgy voltam vele, hogy minimum nagy esküvő legyen, mert én a nagy családommal tartom a kapcsolatot. Nekem még a másod unokatestvéreim is közeliek. Akiket nem látok évek óta azok nem érdekelnek, de a többieket nincs az az isten, hogy ne hívjuk meg.
Aztán egyik unokatesóm esküvőjére elmentünk és tökre élvezte, hogy ott volt az egész zajos családom, meg ment az Asszony, asszony az akarok lenni, nyisd ki babám az ajtód stb. Tetszett neki és akkor mondta, hogy jó lenne ilyen végül is nekünk is, mert tök jó buli volt.
Na meg úgy is voltam vele, hogy na persze, ha férjem unokatesója jön, akkor nekem miért ne jöjjön? De ha egy jön, akkor van másik 11. Meg akkor ne jöjjön nagyanyám? A másik? De egyedül nem tudnak jönni, akkor már hozza őket a többi rokon. Keresztanyám? De ha már ők jönnek akkor aki ugyanaz, és ugyanúgy tartjuk vele a kapcsolatot, csak nincs "címe" az miért ne jöjjön?
Így lett egy 65 fős esküvőnk, csak olyan családtagokkal, akik közeliek, plusz 1-2 közeli barát, mulatóssal stb. És azóta is azon van ki, hogy milyen jó esküvő volt, meg álom meg ilyenek, pedig nem olyat akart eredetileg, meg tartott tőle.
Ez a kettőtök döntése, bár az is sokat elárul, ha a párod mennyit ad a család befolyására, és mennyit a tiédre. Mindenesetre érdekes átgondolni, hogy jelenleg a családja felé billen a mérleg...biztos akarod te ezt? Mi lesz ebből tíz év múlva? Majd az anyós mondja meg, hogy hova menjen a gyerek iskolába, meg milyen kocisra milyen hitelt vegyél föl? Az szép lesz.
"A menü azért attól is függ, mit szeretnek a vendégek. Tehát ha tipikusan olyan társaság, aki a jó szaftos, vidéki kajákért rajong, mint például a marhapörkölt és ti, mit tudom én, vajban párolt lazacot szolgáltok fel nekik, akkor lehet, mindenki utálni fogja.
Szerintem eleve úgy lenne a legjobb, ha kétféle menü közül lehetne választani. "
HÁT ROHADTUL NEM. Ez az Ő nagy napjuk, nem a retyerutyáé. Az ifjú pár ízlésének legyen megfelelő a kaja. Ha vegák akkor az. Ha pörkölttorta és húsleves akkor az. Az esküvő arról szól, hogy azt a két embert ünneplik, és a kettőjük kapcsolatát, nem arról, hogy dobunk egy kis ingyenkosztot a családnak, hátha nem fújjognak amiért összejöttek.
A mi családunk egy része vega, a nagyi cukros, az uncsitesó meg glutén érzékeny, de a vidéki esküvőre elmenve nem vártunk el semmiféle speciális kosztot. Ami nem jött be, azt kihagytuk. Ennyi. Nem jóllakni mentünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!