Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy vennéd fel a férjed nevét?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vennéd fel a férjed nevét?

Figyelt kérdés

legyen egy példa: Menyasszony neve Nagy Krisztina, Vőlegény neve Dombóvári Gábor.

Menyasszonyok! ki hogy venné fel a nevet?

(ez valóban csak egy példa , nem ez a nevünk )

Én teljesen elhagyom a saját vezeték nevem, és a páromét veszem át, így a pl alapján én Dombóvári Krisztina lennék.

Bár nálunk otthon, szüleimnél nem ez a szokás, hanem a né-zés, de nekem az olyan macerás.

Volt is ebből egy kis veszekedés, apukám azt mondta, olyan mintha letagadnám a családom.

Viszont ha lesz egy gyermekem, nekem jobb lenne, ha egy lenne a nevünk!

nektek hogy van/ hogy lesz a nevetek?

2014. ápr. 9. 16:08
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
32%
Sehogy. Maradnék a saját nevemnél, főleg hogy a párom vezetékneve eszméletlen bután hangzik. Az összetartozást meg szimbolizálják a gyűrűk. A nevem feladása az önálló jellemem feladását jelentené nekem, nem leszek senki kiegészítője attól hogy hozzámentem. Szerencsére ez nálunk nem probléma, gyerek meg nem lesz.
2014. ápr. 10. 14:42
 42/50 anonim ***** válasza:
bocsánat utolsó, de szerintem ez hihetetlen primitív hozzáállás. Miért lennél a kiegészítője? Amíg csak a menyasszonya vagy a barátnője voltál? Vagy téged nem zavar, hogy te is azt mondod, hogy a férjed? Az is birtokos jelző! Mert valahogy így értelmezem az írásodból, hogy nem akarsz a kiegészítője, tulajdona lenni. Ha egyszer legy gyerekeD, az is a te tulajdonod lesz? nem! De attól még így jelzik, hogy ő a te gyermeked, férjed, felesége.
2014. ápr. 10. 15:30
 43/50 anonim ***** válasza:
51%
Én "Dombóváriné Nagy Krisztina" voltam az exférjem mellett, ez tetszett a legjobban, mert benne van, hogy a felesége vagyok, de megmaradt a saját nevem is. Soha nem gondoltam volna erre akkoriban, de pár évvel később elváltunk. Na akkor lánykori név visszavétel, tortúra, összes okmány cseréje, több tízezer forintért. A mostani párommal sem jutna eszembe, hogy mi valaha is szétmegyünk, de maradok inkább a lánykori nevemnél, mert egyszerűen nincs már kedvem mégegyszer ehhez az okmánycsere hadjárathoz. Ő is egyetértett velem. Amúgy ha újra választanék ugyanígy venném fel a nevem. :)
2014. ápr. 10. 15:47
 44/50 anonim ***** válasza:
49%

Én a kötőjeles verziót választottam, egy percig nem volt kérdés a dolog. Szóval a példáddal élve Dombóvári-Nagy Krisztina lettem.

Szerencsém volt, hogy összeillik az ő vezetékneve az én vezetéknevemmel:) jól hangzik együtt.

Ha nem így lett volna akkor csak a vezetéknevemet cserélem le a férjemére.

Azért is lett kötőjeles, mert mindig zavart hogy rövid a vezetéknevem is meg a keresztnevem is. Ezért így ahogy most van picit hosszabb és különlegesebb:) 1 másik ugyanilyen nevű nőt sem találtam pl egyik közösségi oldalon sem.:)

A né végződéstől meg kirázott mindig is a hideg. Öreges, és nem vagyok én senki toldaléka. Plusz a férjemnek 2 keresztneve van...nagyon macerás is lett volna. N/28

2014. ápr. 10. 18:35
 45/50 anonim ***** válasza:
Mi is nemrég házasodtunk össze, Dombóváriné Nagy Krisztina lettem :)
2014. ápr. 11. 10:14
 46/50 anonim ***** válasza:

Dombóváriné Nagy Krisztina

Mindenképpen így venném fel (jövőre lesz az esküvőnk). Persze ha nem passzolnának egymással a vezetéknevek akkor nyilván nem ez lenne a végső. Az én keresztnevem például hosszú és ritka, a párom vezetékneve rövid és egyszerű,de nem gyakori, így az ő vezetékneve +az én keresztnevem elég hülyén hangzana :)

2014. ápr. 12. 12:06
 47/50 anonim ***** válasza:
Dombováriné Nagy Krisztina leszek egy hónapon belül :) teljesen elhagyni nem akartam vezeték nevemet pedig nem szeretem, meg a teljes dombovári gáborné sem tetszik. tehát maradtam a kettő között, és a párom is így tartja jónak. a gyerekek természetesen az apja nevét kapja csak.
2014. ápr. 12. 23:06
 48/50 anonim ***** válasza:
Szia kedves Kérdező, én is Dombóvári Krisztina vagyok! :)
2014. ápr. 14. 19:00
 49/50 anonim ***** válasza:

Szia!

Dombóvári-Nagy Krisztina lennék. De csak azért,mert ha a férjem nevét venném csak fel, akkor pont úgy hívnának, mint az ált. iskolás legjobb barátnőmet, aki aztán jól hátba szúrt. XD :D

2014. jún. 4. 18:46
 50/50 anonim ***** válasza:
Én nem szeretem a vezetéknevemet, de mégsem veszem fel a (leendő) férjem nevét, nem is várja el. Sőt! Sok erőforrást igényelne, hogy a házasság után mindenhol, ahol szolgáltatást veszek igénybe, változást bejelenteni, új kártyákat csináltatni stbstb... Maradok az, aki vagyok. :)
2014. jún. 5. 14:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!