Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vennéd fel a férjed nevét?
legyen egy példa: Menyasszony neve Nagy Krisztina, Vőlegény neve Dombóvári Gábor.
Menyasszonyok! ki hogy venné fel a nevet?
(ez valóban csak egy példa , nem ez a nevünk )
Én teljesen elhagyom a saját vezeték nevem, és a páromét veszem át, így a pl alapján én Dombóvári Krisztina lennék.
Bár nálunk otthon, szüleimnél nem ez a szokás, hanem a né-zés, de nekem az olyan macerás.
Volt is ebből egy kis veszekedés, apukám azt mondta, olyan mintha letagadnám a családom.
Viszont ha lesz egy gyermekem, nekem jobb lenne, ha egy lenne a nevünk!
nektek hogy van/ hogy lesz a nevetek?
Egy verzió még kimaradt, amit senki nem választ. :))
Én Dombóvári Gáborné Nagy Krisztina szeretnék lenni. A megjegyzések elkerülésére: tudom, hogy hosszú, és nekem pont azért tetszik.
Vagy az is lehet, hogy csak simán Dombóvári Gáborné leszek.
Én nem akartam -né lenni, ezért a Dombóvári Krisztina változat mellett döntöttem. Párom nem szólt bele, azt mondta, az én döntésem, nekem kell minden iratot átíratni.
A szülőktől meg végképp nem fogadtam volna el beleszólást.
Simán közöltük velük, ők meg elfogadták.
Én Dombóvári Krisztina leszek.
Saját nevemet nem szeretem,semmi nem köt apámhoz,nem is ismerem.
Én Dombóvári Gáborné Nagy Krisztina lettem.
kicsit hosszú, de ritkán irok alá hivatalos papirt. Bemutatkozásnál ált Dombóváriné Krisztinát v Dombóvári Krisztinát mondok/irok.
Én maradtam Nagy Krisztina, a párom lett Nagy Gábor.
Addig addig mondogatta, hogy ki kell derülni a névből a "foglalt" státusznak, és addig mondogatta, hogy ki kell fejezni az összetartozást, hogy nem saját magának nem hagyott ellenérvet arra, hogy akkor miért ne ő venné fel az én nevem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!