Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy vennéd fel a férjed nevét?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vennéd fel a férjed nevét?

Figyelt kérdés

legyen egy példa: Menyasszony neve Nagy Krisztina, Vőlegény neve Dombóvári Gábor.

Menyasszonyok! ki hogy venné fel a nevet?

(ez valóban csak egy példa , nem ez a nevünk )

Én teljesen elhagyom a saját vezeték nevem, és a páromét veszem át, így a pl alapján én Dombóvári Krisztina lennék.

Bár nálunk otthon, szüleimnél nem ez a szokás, hanem a né-zés, de nekem az olyan macerás.

Volt is ebből egy kis veszekedés, apukám azt mondta, olyan mintha letagadnám a családom.

Viszont ha lesz egy gyermekem, nekem jobb lenne, ha egy lenne a nevünk!

nektek hogy van/ hogy lesz a nevetek?

2014. ápr. 9. 16:08
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
59%
Maradnék Nagy Krisztina. Ha a férjem ragaszkodik hozzá, akkor Dombóvári Krisztina. De -né nem lennék tuti, az olyan öreglányos.
2014. ápr. 9. 17:53
 32/50 anonim ***** válasza:
39%
Dombóváriné Nagy Krisztina lettem és most is ezt választanám. Hosszú lett a nevem, a munkahelyemen rengetegszer le is kell írni, de nem zavar.
2014. ápr. 9. 20:32
 33/50 anonim ***** válasza:
50%

Egy verzió még kimaradt, amit senki nem választ. :))

Én Dombóvári Gáborné Nagy Krisztina szeretnék lenni. A megjegyzések elkerülésére: tudom, hogy hosszú, és nekem pont azért tetszik.

Vagy az is lehet, hogy csak simán Dombóvári Gáborné leszek.

2014. ápr. 9. 21:36
 34/50 anonim ***** válasza:
100%
Én sehogy nem venném fel, de az én eseteben a sajátnevű praxis miatt nem lenne szerencsés a névváltás. A gyerek majd az apja vezetéknevét kapja én meg azzal halok meg amivel születtem.
2014. ápr. 9. 22:22
 35/50 anonim ***** válasza:
Dombóvári-Nagy Krisztina, én így vettem fel. Né nem tetszett, de úgy látszik, hogy manapság ez a változat a divatos. Sok boldogságot!
2014. ápr. 9. 22:28
 36/50 anonim ***** válasza:

Én nem akartam -né lenni, ezért a Dombóvári Krisztina változat mellett döntöttem. Párom nem szólt bele, azt mondta, az én döntésem, nekem kell minden iratot átíratni.

A szülőktől meg végképp nem fogadtam volna el beleszólást.

Simán közöltük velük, ők meg elfogadták.

2014. ápr. 10. 10:09
 37/50 anonim ***** válasza:

Én Dombóvári Krisztina leszek.

Saját nevemet nem szeretem,semmi nem köt apámhoz,nem is ismerem.

2014. ápr. 10. 10:46
 38/50 Tubarózsa ***** válasza:

Én Dombóvári Gáborné Nagy Krisztina lettem.

kicsit hosszú, de ritkán irok alá hivatalos papirt. Bemutatkozásnál ált Dombóváriné Krisztinát v Dombóvári Krisztinát mondok/irok.

2014. ápr. 10. 11:44
 39/50 anonim ***** válasza:
Én Dombóváriné Nagy Krisztina lennék. Lehet hosszú, de nem hosszabb mint ha két vezetéknevem lenne: Dombóvári-Nagy Krisztina, meg ebből senki sem tudja hogy férjezett vagyok, ugyebár sok olyan ember van akinek két vezetékneve van házasság előtt. Ha neked nem fontos, h. látszódjon a -né vagy, akkor válaszd az utóbbit.
2014. ápr. 10. 14:07
 40/50 anonim ***** válasza:

Én maradtam Nagy Krisztina, a párom lett Nagy Gábor.

Addig addig mondogatta, hogy ki kell derülni a névből a "foglalt" státusznak, és addig mondogatta, hogy ki kell fejezni az összetartozást, hogy nem saját magának nem hagyott ellenérvet arra, hogy akkor miért ne ő venné fel az én nevem.

2014. ápr. 10. 14:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!