Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy vennéd fel a férjed nevét?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vennéd fel a férjed nevét?

Figyelt kérdés

legyen egy példa: Menyasszony neve Nagy Krisztina, Vőlegény neve Dombóvári Gábor.

Menyasszonyok! ki hogy venné fel a nevet?

(ez valóban csak egy példa , nem ez a nevünk )

Én teljesen elhagyom a saját vezeték nevem, és a páromét veszem át, így a pl alapján én Dombóvári Krisztina lennék.

Bár nálunk otthon, szüleimnél nem ez a szokás, hanem a né-zés, de nekem az olyan macerás.

Volt is ebből egy kis veszekedés, apukám azt mondta, olyan mintha letagadnám a családom.

Viszont ha lesz egy gyermekem, nekem jobb lenne, ha egy lenne a nevünk!

nektek hogy van/ hogy lesz a nevetek?

2014. ápr. 9. 16:08
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
54%
Lehet velem van a probléma mennyasszonyként , de én nem óhajtom felvenni a párom nevét. Elöször is "Dombovári Krisztina"-ként olyan mintha a húga lennék, a "né" számomra annyira idegen , ahogy elöttem is írták már, öreges. Kettönk neve kötöjelesen pedig egy A4-es lapon kb 2 hosszú sor lenne leírva. Nem a közös vezeték név tartott minket eddig sem össze meg eztán sem. A gyermekeink pedig természetesen az apa vezetéknevét fogják viselni :) Büszkén maradok "Nagy Krisztina" , senkinek nem volt ellenvetése.
2014. ápr. 9. 16:55
 22/50 anonim ***** válasza:
50%
Dombóváriné Nagy Krisztina, én nem venném fel az ő nevét, nekem az olyan, mintha a tesóm lenne.
2014. ápr. 9. 17:00
 23/50 anonim ***** válasza:
61%

bármilyen +né verzió kizárt. "Dombóvári Gáborné" verzió különösen kizárt. Ezen kikötések mellett hagynám a leendő nejem dönteni. De ha kikérné a véleményem akkor szeretném ha a saját nevét tartaná meg.

Gyerekek vezetékneve valamelyikünké vagy kötőjeles. Amelyik szebben csengene. De család nyomására szerintem én vezetéknevemet kapnák.

27/F

2014. ápr. 9. 17:01
 24/50 anonim ***** válasza:
77%

- Dombóvári Gáborné vagyok

- Rendben, elmondtad, ki a gazdád, most már szeretném tudni a nevedet is.

2014. ápr. 9. 17:07
 25/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ! Úgy látom, mindenkinek más és más a válasza :)

Én azért is szeretném a férjem nevét, mert amint mondtam, náluk ez szokás, az anyukájának is az a neve, mint neki, és nekem ez nagyon tetszik, kicsit, mintha összetartóbb lenne így a család, hogy mindenkit ugyanúgy hívnak ( persze, nem ezen múlik igazából,hogy egy család mennyire összetartó)

A saját vezetéknevemet nem szerettem sose,mivel nagyon ritka,kb senki nem tudja szépen kimondani. Nem is értettem sose, az egész név 4 betűből áll, ebből 2 ugyanolyan,úgy is kell kimondani, ahogy írjuk, szóval nem értem, miért nehéz, de 10 emberből 7 rosszul mondja, és mindig is zavart, és szégyelltem magam, mikor pl évzárón az igazgató kihívott kiskoromba, de a mikrofonba rosszul mondta a nevem :s ez így egész életemben bennem maradt, hogy se orvos, se szomszéd nem tudja kimondani, pedig marha egyszerű, csak nagyon ritka ( magyarországon csak mi vagyunk ilyen nevűek, és még egy család, de ők lehet messzi rokonaink )

édesanyám a né-s megoldást választotta, vagyis "Dombóvári Gáborné"

Sokszor emlékszem, hogy mikor bemutatkozott valakinek, akkor mindig még hozzá kellett tennie, hogy hogy hívják, Pl hogy Krisztina.

Ez nekem mindig olyan macera volt, hogy a saját hivatalos nevedből nem tudják meg az emberek hogy szólítsanak.

2014. ápr. 9. 17:15
 26/50 anonim ***** válasza:
43%
Nem venném fel a férjem nevét, nem látom ennek mi az értelme egyáltalán. Nekem tetszik a saját nevem, és nincs szükségem másikra.
2014. ápr. 9. 17:26
 27/50 QueenRavenna ***** válasza:
Dombóvári Krisztina
2014. ápr. 9. 17:28
 28/50 anonim ***** válasza:
66%
Én Dombóvári Gáborné,hasonló okokból,mint te kérdező :) Én büszkén fogom viselni majd a férjem nevét,mert szeretem és ez a lényeg :) Anyukámnak is,az ő anyukájának is ilyen stílusú a neve,nekem ez a megszokott :)
2014. ápr. 9. 17:29
 29/50 anonim válasza:
100%

Anno én is sokat agyaltam rajta, aztán maradt a hagyományos verzió: Dombóváriné Nagy Krisztina. De ha nem hivatalos helyen vagyok vagy nem a gyerekkel kapcsolatos a dolog, akkor csak Nagy Krisztinaként mutatkozom be.

Nekem azért tetszik az Xné Y Z, mert így tudni lehet, hogy ki a férjem, és ki is vagyok én, illetve a nevem alapján tudják az oviban, hogy kinek is vagyok az anyukája.

A Dombóvári Krisztina külföldön a legelfogadottabb névfelvétel házasság esetén, de nálunk inkább olyan hatást kelt, mintha testvér lenne a pár, illetve a nőnek olyankor el kell hagynia a saját vezetéknevét, ami nekem nem tetszik.

A kötőjeles verzió is tetszik.

A "-né" egyetlen hátránya, hogy külföldön nem tudják értelmezi.

2014. ápr. 9. 17:35
 30/50 zabmester ***** válasza:

Ha mindenképpen névfelvételről van szó, akkor leginkább az tetszik, amit te írtál.

Né én sem szeretnék lenni, viszont a párom vezetékneve nem passzolna az én keresztnevemhez (azonos kezdőbetű, és bár általában tetszenek az alliteráló nevek, de ez így hülyén hangzana). Gondolkodtam még a kötőjeles verzión is, de mostanra azt is elvetettem, két keresztnevem van, így durván hosszú lenne, szóval én maradok a saját nevemnél. Ahogy a páromnak sem létszükséglet, hogy a nevéből kiderüljön, hogy házas-e, úgy nekem sem, szóval én megmaradok a saját vezetéknevemnél.

2014. ápr. 9. 17:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!