Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy vennéd fel a férjed nevét?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vennéd fel a férjed nevét?

Figyelt kérdés

legyen egy példa: Menyasszony neve Nagy Krisztina, Vőlegény neve Dombóvári Gábor.

Menyasszonyok! ki hogy venné fel a nevet?

(ez valóban csak egy példa , nem ez a nevünk )

Én teljesen elhagyom a saját vezeték nevem, és a páromét veszem át, így a pl alapján én Dombóvári Krisztina lennék.

Bár nálunk otthon, szüleimnél nem ez a szokás, hanem a né-zés, de nekem az olyan macerás.

Volt is ebből egy kis veszekedés, apukám azt mondta, olyan mintha letagadnám a családom.

Viszont ha lesz egy gyermekem, nekem jobb lenne, ha egy lenne a nevünk!

nektek hogy van/ hogy lesz a nevetek?

2014. ápr. 9. 16:08
1 2 3 4 5
 1/50 Jégtánc ***** válasza:
95%
Dombóváriné Nagy Krisztina. Így vettem fel a férjem nevét.
2014. ápr. 9. 16:12
 2/50 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jelenleg a kötőjeles változat tetszik a példádtól elvonatkoztatva és persze figyelembe véve a nevek hosszúságát, a gyerekek vezetékneve pedig a férjen vezetékneve lesz.
2014. ápr. 9. 16:15
 3/50 anonim ***** válasza:
na ezen én is gondolkodtam. nekem 2 keresztnevem is van és ha xy-né leszek vagy kötőjelesen veszem fel a párom nevét akkor 1 hét lesz mire leírom.:S az a megoldás se tetszik hogy elhagyom a családnevem.:/ talán inkább a kötőjeleset választanám: Dombóvári-Nagy Krisztina
2014. ápr. 9. 16:15
 4/50 anonim ***** válasza:
69%
Én is Dombóváriné Nagy Krisztina lettem. Nekem így tetszett! Lassan két év telt el, elég lassan szokom meg :D
2014. ápr. 9. 16:16
 5/50 anonim ***** válasza:
59%
Dombóvári Krisztinaként. :)
2014. ápr. 9. 16:17
 6/50 anonim ***** válasza:
88%

Dombóváriné Nagy Krisztina

Én ezt a nevet venném fel így a sajátomat sem hagyom el és a férjemét is a magaménak tudhatom:)

2014. ápr. 9. 16:18
 7/50 anonim ***** válasza:
68%
Dombóvári-Nagy Krisztina. Nekem a -né az olyan öregasszonyos, a saját vezetéknevem meg szeretem.
2014. ápr. 9. 16:19
 8/50 anonim ***** válasza:

Én -né + saját név lettem (akartam lenni), de már megbántam. Ha újra dönthetnék, kötőjellel venném fel.

Tudom, ez csak pszichés, de nem tudok azonosulni a névvel.

2014. ápr. 9. 16:21
 9/50 anonim ***** válasza:
85%
Marad a saját nevem! Minek a változtatás?
2014. ápr. 9. 16:22
 10/50 anonim ***** válasza:
100%
Dombóváriné Nagy Krisztina. De egy kicsit bánom hogy nem Dombóvári Krisztina lettem. Hosszú is, na meg én valóban letagadnám az apámat és a nevét... Bár ő már megváltoztatta, de akkor sem szeretem.
2014. ápr. 9. 16:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!