Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem értem miért kell ezt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem értem miért kell ezt csinálni és miért nem tudja először velem megbeszélni a dolgokat?

Figyelt kérdés

A helyzet az,hogy nyáron lesz az esküvőnk és mi kisebb max 50- max. 60 főset szerettünk volna, de most tartunk 85 főnél, mert közben kitalálta a családom, hogy még pár embert meg akar hívni.

Már fél évvel ezelőtt tisztáztuk, hogy a nagyon távoli rokonokat nem hívjuk meg, mert amúgy sem igazán tartjuk velük a kapcsolatot és az még plusz 10-15 fő lenne.

Erre ma közli vele anyum telefonon, hogy a nagyival megbeszélte, hogy legyenek meghívva a távoli rokonok is.

Kicsit kiakadtam, hogy ezt mégis miért nem velem beszélte meg először, mert a mi esküvőnk lesz és ezt csak most közli velem. Nem szeretném őket meghívni, de ha meg most azt mondom, hogy nem, akkor én leszek a szemét a szemükben, szóval ezt nem így kellett volna csinálnia, de most meg ugye már döntés elé állított.

Kicsit ki vagyok rá borulva, mert folyton mindenbe beleszól és nem hagyja, hogy szépen mi szervezzük, ahogy gondoljuk. Már úgy érzem nem is az én nagy napom lesz. :(

Azt persze hozzá kell tennem, hogy az esküvő nagy részét a család állja. Viszont nekem elváltak a szüleim és igazából csak apum szállt bele az esküvői költségekbe és anyum még semmivel, de anyum úgy fogja fel, hogy Ők ezt közösen adják, de nem, mert csak apum.

Apum is elhívott pár ismerőst, de azt jogosan, mert mégiscsak több százezret belead az esküvőbe, míg anyum folyamatosan irányítani akar minket és mindenbe beleszólni. Párom szülei ugyanannyit adnak bele, mint apukám és Ők mégsem szólnak bele a dolgokba.

A másik meg az, hogy anyum az elején azt mondta a fotóst majd Ő fizeti, erről párom szülei is így tudtak (nekik is ezt mondta), aztán párom anyuja utólag tudta meg, hogy a fotós is felesbe lesz fizetve (ezt anyum közölte velük), ami egyáltalán nem olcsó. Szóval ez is elég hülyén jött le. Most hétvégén ül le a 2 család megbeszélni, hogy hogyan legyen a többi, de már előre tartok tőle, hogy mi lesz és már alig várom, hogy túl legyünk rajta.

Mi a véleményetek?

2014. ápr. 7. 12:28
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Kedves 20-as, igen az nekem sem tetszik, hogy itt a pénzzel kalkulál. Nekem is az a fontos, hogy olyan emberek legyenek majd ott a nagy napunkon, akik tényleg közel állnak hozzánk, nyomon követték a kapcsolatunkat a párommal és nem olyanok, akik még 1x sem találkoztak a párommal és én is kb. 10 éve láttam őket. Így is inkább örüljenek, hogy nem 2 tanús esküvőnk lesz. :)
2014. ápr. 7. 13:29
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Közben olvastam az újabb bejegyzésedet. Hát igen, egyszer meg kell húzni azt a bizonyos határvonalat. Felnőtt nő vagy, saját életed van, amit úgy élsz, ahogy neked jó. Ezt biztos sok anyukának nehéz elfogadni, de egyszer eljön az idő, amikor már nincs beleszólásuk a dolgokba. Tapasztalatból mondom, hogy az elején lesz sértődés, duzzogás, de ha kitartasz, szépen rendeződik a helyzet, és tudomásul fogja venni, hogy felnőttél.
2014. ápr. 7. 13:29
 23/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm 22-es. :)

Meg igazából, ha csak jobban elfajulnak a dolgok, félek, hogy rossz kapcsolatom lesz vele, mert én nem szeretném úgy élni,csinálni az életemet, ahogy Ő akarja, hanem ami nekünk jó a párommal.

Szeretném ezt szépen megbeszélni vele, hogy aztán később tényleg egy normális kapcsolom legyen vele.

De amúgy amióta elköltöztem már azóta is jobb a kapcsolatom vele, mert előtte sokkal rosszabb volt, csak ugye az maradt, hogy még mindig mindenbe bele akar szólni.

De ez amúgy nem csak nálam nyilvánul meg, minden rokonnak irányítani akarja az életét. Sajnos nincsenek barátnői, pedig ráférne, mert akkor el tudná magát néha foglalni és nem mások életével foglalkozna. :)

2014. ápr. 7. 13:34
 24/30 A kérdező kommentje:
Mondjuk már annyim előnyünk van, hogy nekem is van munkám, így már tényleg semmilyen szinten nem függünk senkitől sem. Ezt azért írom, mert apum nekem előtte küldött pénzt, amíg nem volt munkám.
2014. ápr. 7. 13:37
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

mond meg anyukádnak szép gondolat hogy akkor ha több vendég több pénz is lesz, csak amit ők beadnak azt ti elköltitek rájuk:D szóval vagy 0-án lesztek vagy mínuszban és így ennek nincs értelme:D

Nekem a ruhámba akartak beleszólni és mivel ők fizettek mindenben engedtem nekik(pedig kis esküvőt akartam) de a ruha tabu volt és közöltem majd a nekik lesz esküvőjük azt tesznek amit akarnak

2014. ápr. 7. 13:45
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

# 5/25

mer a mutter aki nem fizet az beleszólhat????

2014. ápr. 7. 13:54
 27/30 A kérdező kommentje:
Meg az esküvőm ne arra legyen jó, hogy a 10 éve nem látott rokonok találkozzanak egymással, ez nem arról szól. Az esküvőn kívül is lehetne tartani a kapcsolatot normálisan és nem csak 10 évente találkozni. Pl. nagyin csak telefonon tartja a testvérével a kapcsolatot, de találkozni kb csak 2 évente szoktak. Ha annyira meg lenne rá neki is az igénye, hogy találkozzon a testvérével, akkor megtenni.
2014. ápr. 7. 14:01
 28/30 A kérdező kommentje:
*megtenné
2014. ápr. 7. 14:01
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

nekem az a véleményem, hogy ki kellene állnod magadért. Vagy fizesse anyukád a 10-15 rokonra szánt költségeket, vagy ne legyenek meghívva, te minek fizetnéd, ha nem is akarod, hogy jöjjenek?

Amúgy szerintem nem azért kellene a szülőknek állnia az esküvőt, hogy aztán olyat rendezhessenek, amilyet maguknak akartak volna. Én a helyedben azt a pénzt nászajándéknak tekinteném, és csak az olyan dolgokban engednék, amik nekem egyáltalán nem fontosak - feltéve, hogy aki azokat akarja, hogy legyen, kifizeti.

Nálunk volt a családban olyan, hogy a leendő anyós mondta, hogy ő a pénz egy részét arra adja, hogy abból a pár csak megszabott dolgokra költhet az esküvőn (kis esküvőt akartak, az anyós nagyobbat). Hiába mondták, hogy ők inkább a közös életkezdésre kérnék a pénzt, mert másra jobban el tudnák költeni, meg lett mondva, hogy arra is van egy keret, meg erre is, és ő inkább akkor oda sem adja azt a pénzt, mert ő konkrétan azt x meg y dologra szánta.

Én megértem ezt a hozzáállást is, nem azt mondom, hogy ez rossz, hiszen eleve már az is egy ajándék, hogy szeretett volna valamit adni nekik, van, ahol semmit nem adnak. De az is biztos, hogy én a gyerekemnek majd úgy adom oda a pénzt, hogy tessék, itt van, csinálj olyan esküvőt/nászutat belőle, amilyet te szeretnél, és csak azt hívd meg, akivel az esküvőd napján szívesen ünnepelsz együtt. Édesanyám így csinálta. A ruhát még emellett külön megvette nekem, egy pillanatra sem szólt bele, hogy milyen legyen. A véleményét persze elmondta, de elfogadta, hogy nekem más tetszett jobban, mint neki.

Vannak dolgok, amikben a sarkadra kell állnod, és egyszerűen, de határozottan azt mondani, hogy ,,Köszönöm, jól esik, de nem".

2014. ápr. 7. 14:26
 30/30 anonim ***** válasza:
82%
engem nem akar meghívni??? :-)
2014. ápr. 7. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!