Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A volt férjem fejét telebeszél...

A volt férjem fejét telebeszéli a jelenlegi barátnője, ő meg most olyan szerelmes, hogy még a kútba is utána ugrana. Hogyan próbáljam megbeszélni vele/velük a dolgokat?

Figyelt kérdés

2 éve váltunk el. A gyerekeket közösen neveljük, a kiadásaink is közösek, illetve mivel még gyes-en vagyok, a volt férjem fizeti a költségeink javát. Egy kétgenerációs házban élünk. Nagyjából 4 hónapja a barátnője is beköltözött.

Eleinte nem volt semmi baj, de észrevettem, hogy a volt férjem megváltozott, nem olyan mint régen. Eddig is elmondtam, hogy mire mennyit költök, vezetek erről egy füzetet is, de az utóbbi időben úgy érdeklődik, mintha egy kihallgatást tartana. Nem tudtam mire vélni ezt a változást, de véletlenül meghallottam egy beszélgetést, amiben a barátnője okítja, hogy ennél jóval kevesebb pénzt kellene nekünk adnia és amúgy sem csak a gyerekeinek kellene élnie.

Azt elismerem, hogy tényleg jóval többet ad, mint a fizetésének a fele, de ezt ő ajánlotta fel és a gyerekeket is közösen akartuk. Sok gyereket szerettünk volna, így is lett, ő volt az aki változatosságra vágyva más nők után kezdett kajtatni.

Szeretném ezt velük megbeszélni, mielőtt még elmérgesedne a viszony, mert az egyikünknek sem lenne jó és a gyerekeket is megviselné.

2013. okt. 16. 10:07
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
82%

Hát hogy az ex (jelen esetben te), a volt férj, és az új nő egy házban lakjon....

Ez szappanoperába illő jelenet.

Figyi.

2 eshetőség szokott lenni.

Az egyik, amikor az új nőt a régi kikészíti, meg mindent megtesz, hogy tönkre tegye az új kapcsolatot.

A másik amikor az új nő furkál.

Nálatok ez van.

Ha már most van akkor mi lesz később?

Ez nagyon durva, főleg, hogy még a gyerekek is a kárát láthatják. (egy nagyobb veszekedés, vagy hasonlók)

2013. okt. 16. 10:17
 2/31 anonim ***** válasza:
41%
Akkor fizesse azt amit a törvény előír, de láthassa a gyerekeket akkor amikor azt a törvény engedi neki. Tehát 3 éves korig néha az anya lakásán, azután pedig minden második hétvége. Kérj gyerektartást.
2013. okt. 16. 10:22
 3/31 anonim ***** válasza:
80%
Szépen hangzik, hogy békésen megegyeztetek és ezidáig működött is a dolog. Van-e erről bírósági határozat? Ha nincs,sajnos előfordul, hogy az eddigi béke megváltozik. Megbeszélni, meg lehet, de ne várj kedvező eredményt.
2013. okt. 16. 10:24
 4/31 anonim ***** válasza:
51%

2 éve váltatok el és te gyes-en vagy: ezt nem igazán értem. Mennyi idős a legkisebb gyerek? Miért nem mész vissza dolgozni?

Állapodjatok meg egy fix összegben, azt adja oda hónap elején. Akkor nem kell elszámolni és nincs vita.

2013. okt. 16. 10:31
 5/31 anonim ***** válasza:
81%

Egyáltalán nem normális, és nem is tartható fenn hosszútávon az a fajta életvitel, amit leírtál.

Nyilván nem maradhattok "közös" kasszán a közös nevelésre hivatkozva azok után, hogy a volt férjed új életet kezdett.

Az új élettel, új kapcsolattal új kiadások is jelentkeznek, így a volt férjednek most az lenne a dolga, hogy a múltját ápolva, a gyereikeit egy normális határon belül anyagilag támogatva az új életét azaz a jövőjét építse.

Ez úgy ahogy éltek nem fog menni.

Nem csodálkozhatsz a változásokon, mert nem lenne kötelessége a Te kiadásaidat figyelnie.

A bíróságon a válásnál biztos meghatároztak egy összeget. Azt fizesse ki, és élje az életét, ahogy akarja.

Többet ne várj tőle, és ha tudod szüntesd meg az együttélést.

Mit látnak a gyerekeid, amikor tőled lemennek apához, aki épp egy másik nőt ölelget ugyanabban a házban, még ha külön is van. A normál fejlődést ez nem segíti.

2013. okt. 16. 10:32
 6/31 anonim ***** válasza:
78%

Öröké tényleg nem fizetheti helyeted mindent. Menj vissza dolgozni és fizzessen annyit amita bíróság megitélt.

"Akkor fizesse azt amit a törvény előír, de láthassa a gyerekeket akkor amikor azt a törvény engedi neki. Tehát 3 éves korig néha az anya lakásán, azután pedig minden második hétvége."

Fő a gyerek érdeke mi?

2013. okt. 16. 10:34
 7/31 anonim ***** válasza:
51%

Két év után is a volt férjed tart el, és ez nem tetszik a jelenlegi barátnőnek. Szerintem ez teljesen természetes.

Az rendben van, ha párom a gyerekeit támogatja, de 2 év után a volt asszonyt mégsem kéne. Az nekem sem tetszene.

Az lenne a jó, ha keresnél munkát, vagy ha van munkahelyed, visszamennél dolgozni. Volt férjeddel pedig megállapodsz egy fix gytben.

2013. okt. 16. 10:57
 8/31 A kérdező kommentje:

Van bírósági határozat, abban is az szerepel, hogy a felügyelet közös, gyerektartás nincs, mert a felmerülő költségek is közösek.

Azt a volt férjem kérte, hogy maradjak még itthon gyesen és csak maximum 4 órában dolgozzak (itthonról), ezzel együtt azt is vállalta, hogy az ikrek 6 éves koráig fedezi az így kieső bevételemet.

2013. okt. 16. 11:07
 9/31 anonim ***** válasza:
28%
Menj vissza dolgozni, ne az exeden élősködj, te lusta d.g
2013. okt. 16. 11:09
 10/31 anonim ***** válasza:
48%

A közös költségeket úgy kell érteni, hogy pl. 1 hétig nálad vannak a kicsik, 1 hétig nála. Ezért nincs tartásdíj. De ez nem azt jelenti, hogy közös a kassza, és ő tart el téged.

A másik megállapodásotok írásban vagy szóban született? Beszéld át a volt férjeddel, hogy mi legyen, és mit javasol. Lehet, hogy változott a nézete, és vissza kell menned dolgozni.

De tényleg, én sem örülnék, ha a párom a volt nejét még évekig eltartaná. Persze a gyerekek támogatásával semmi probléma sincs.

2013. okt. 16. 11:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!