Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem értem miért kell ezt csinálni és miért nem tudja először velem megbeszélni a dolgokat?
A helyzet az,hogy nyáron lesz az esküvőnk és mi kisebb max 50- max. 60 főset szerettünk volna, de most tartunk 85 főnél, mert közben kitalálta a családom, hogy még pár embert meg akar hívni.
Már fél évvel ezelőtt tisztáztuk, hogy a nagyon távoli rokonokat nem hívjuk meg, mert amúgy sem igazán tartjuk velük a kapcsolatot és az még plusz 10-15 fő lenne.
Erre ma közli vele anyum telefonon, hogy a nagyival megbeszélte, hogy legyenek meghívva a távoli rokonok is.
Kicsit kiakadtam, hogy ezt mégis miért nem velem beszélte meg először, mert a mi esküvőnk lesz és ezt csak most közli velem. Nem szeretném őket meghívni, de ha meg most azt mondom, hogy nem, akkor én leszek a szemét a szemükben, szóval ezt nem így kellett volna csinálnia, de most meg ugye már döntés elé állított.
Kicsit ki vagyok rá borulva, mert folyton mindenbe beleszól és nem hagyja, hogy szépen mi szervezzük, ahogy gondoljuk. Már úgy érzem nem is az én nagy napom lesz. :(
Azt persze hozzá kell tennem, hogy az esküvő nagy részét a család állja. Viszont nekem elváltak a szüleim és igazából csak apum szállt bele az esküvői költségekbe és anyum még semmivel, de anyum úgy fogja fel, hogy Ők ezt közösen adják, de nem, mert csak apum.
Apum is elhívott pár ismerőst, de azt jogosan, mert mégiscsak több százezret belead az esküvőbe, míg anyum folyamatosan irányítani akar minket és mindenbe beleszólni. Párom szülei ugyanannyit adnak bele, mint apukám és Ők mégsem szólnak bele a dolgokba.
A másik meg az, hogy anyum az elején azt mondta a fotóst majd Ő fizeti, erről párom szülei is így tudtak (nekik is ezt mondta), aztán párom anyuja utólag tudta meg, hogy a fotós is felesbe lesz fizetve (ezt anyum közölte velük), ami egyáltalán nem olcsó. Szóval ez is elég hülyén jött le. Most hétvégén ül le a 2 család megbeszélni, hogy hogyan legyen a többi, de már előre tartok tőle, hogy mi lesz és már alig várom, hogy túl legyünk rajta.
Mi a véleményetek?
Köszönöm az eddigi válaszokat és nagyon sok igazságot írtatok le.
Amúgy azzal jön, hogy azért legyenek meghívva, hogy még több pénz jöjjön be nászajándékba, de ez engem meg nem érdekel, csak emiatt nem akarom Őket meghívni.
Nem érzem magamhoz közel Őket, nem tartjuk a kapcsolatot, nem látom értelmét. Én mindig is úgy voltam vele, hogy nem akartam sohasem olyan nagy felhajtást, csak azokat meghívni, akik közel állnak hozzám, közeli családtagok, barátok.
Meg szegény apummal is úgy lett megbeszélve, hogy max. 50-60 vendég, hogy ez egyik családot se terhelje meg nagyon.
Szóval az tök jó, hogy anyum kitalálja, hogy még ki jöjjön, de majd elvárja, hogy szegény apum fizesse ki.
És ezt nem tartom fair-nek.
Meg nagyon nem bírom azt, hogy megbeszéltünk valamit fél éve és most kavar és ráadásul nem velünk beszéli meg először és rögtön döntés elé állít.
Én megmondanám, hogy csak akkor, ha beszáll anyagilag a 150 rugóval.
...
Nekem is bele akartak szólni, de én kijelentettem, hogy ha túlzásba viszik, akkor 2 tanús esküvő lesz. Ettől megijedtek. :)
Elég idős vagy ahhoz hogy kerek perec közöld!!
*más pénzét ne osztogassa be
*nem ő megy férjhez
*ha nem tetszik nem kell elmenni az esküvőre!!!
Az a baj, hogy eddig is én voltam a hülye, hogy ezt hagytam, hogy eddig fajuljon, tudom.
És 100%-ig igazatok van abban, hogy a sarkamra kell állnom, mert eddig is már túl sokat engedtem meg neki.
Amíg meg nem állok a sarkamra, addig úgy érzem csak jobban nyeregben fogja magát érezni és rosszabb lesz.
Amúgy az a durva, hogy elkezdtem dolgozni nemrég és mondta, hogy spóroljunk, ezt Ő mondja, aki nem tud spórolni és mindig szórja a pénzt. :D
Mondtam neki persze spórolunk, mert majd 1x szeretnénk egy kisebb 1,5 szobás lakást, erre már a lakás dologba is bele akarna szólni, hogy nehogy panelt vegyünk, meg itt-ott kell lakást venni. De ha mi kifizetjük majd a saját pénzünkből meg törlesztjük, akkor ne szóljon bele, hogy hol és mit veszünk. Már úgy vagyok a dologgal, hogy már semmit nem fogunk neki elmondani, mert csak az lenne belőle, hogy okoskodna és már a párom is a falra mászik tőle néha. :) Szóval ez a kapcsolatunknak sem tesz jót, mert rajtam is látja, hogy ideges vagyok, meg Őt is felhúzza, amit anyum csinál.
Már eldöntöttük, hogy kb. 2 hetente fogjuk majd látogatni, mert ezt máshogy nem lehet bírni idegekkel...
Ezen én nem rágódnék ennyit. Hívd fel anyukádat és mondd meg, hogy neki már volt egy esküvője, úgy csinálta ahogy akarta, de a te nagy napod és rólad szól.
Amikor az esküvőt szerveztük, apukám is előállt azzal, hogy az xy unokatestvérét is meg kellene hívni. Megkérdeztem, hogy miért is, az elmúlt 20 évben nem találkoztam vele. Én pedig csak olyan embereket szeretnék magam körül látni az esküvőmön, akik tényleg a boldogságunknak örülnek, és nem enni-inni-mulatni jönnek.
Nem volt vita, mert elfogadták a véleményemet. Mivel nálunk nagyon kicsi a szűk rokonság, így az én oldalamról több volt a barát, mint a rokon.
A pénz kérdés meg elég rossz indok anyukád részéről. Egyrészt nem tudhatja, hogy mennyit adnak a rokonok, így lehet, hogy a rájuk eső költségeket sem fedezik.
Miután anyukád egy fillért nem tesz bele az esküvői költségekbe, úgy gondolom, az elvárásai több szempontból sem jogosak.
Minél előbb állítsd le, mielőtt meghívja őket, mert utána már nagyon ciki magyarázkodni, utána hogy mondanád meg a rokonnak, hogy hát téged nem is akartalak meghívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!