Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi ideig tartott Nektek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi ideig tartott Nektek az esküvőszervezés? Mi igényelte a legtöbb időt?

Figyelt kérdés

Az egy dolog, hogy bizonyos dolgokat már minimum egy évre előre le kell foglalni, ha időpontot akarsz. Ezeken kívüli dolgok szervezése kb. mennyi ideig tartottak Nektek?

Mi vitte el a legtöbb időtöket? Mennyire előre találtátok ki az időpontot? (Az is érdekel, hány fő volt ott!)

2014. márc. 5. 18:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Májusban megkérte a férjem a kezem, október közepén megvolt a 100 dős agzi.

Az vette el a legtöbb időt, hogy nehez volt az időpontokat összeegyeztetni mindenkivel úgy, hogy a fjem is raérjen.

Eginkább a meghívók átadása olt sok, nálunk szokás, hogy mindenkinek személyesen visszük el, ezt mindenki értékelte...

Amúgy önmagában semmi nem volt sok idő...

2014. márc. 5. 20:21
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Fogalmatok sincs, mennyit segítettetek! :)

Mindenkinek sok-sok boldogságot kívánok! :)

(Természetesen még fogadok válaszokat. :) )

2014. márc. 5. 21:52
 13/20 anonim ***** válasza:

Az első vagyok :)

Mi 6,5 éve vagyunk együtt és augusztus óta járunk jegyben. Először idén nyáron terveztük, aztán különféle objektív okokból (pl. 8 lagziba kell mennünk a nyáron, legjobb barátoknak, közeli rokonoknak stb, helyet se kaptunk ahol szeretnénk) lesz jövő augusztusban.

Szóval én idén mást nem fogok csinálni, csak lebeszélem az étteremmel, a tiszteletessel (és pappal), szerzek zenekart. A többi szerintem bőven ráér jövőben, vagyis 2015 ben...

Elsp voltam.

2014. márc. 6. 06:55
 14/20 anonim ***** válasza:
Nekünk idén júliusban lesz az esküvő, tavaly október-novemberben kezdtük el szervezni. A legfontosabbakkal kezdtük: étterem, polgári, egyházi megbeszélése, fotós, ceremóniamester, zenekar. Ruhát novemberben foglaltam le, most a meghívót terveztetjük. Ja, és járunk közben gyakorolni a táncunkat. Ezen kívül már beszéltünk a dekorossal, cukrásszal, de nekik csak említés szintjén. Sok minden van még hátra és 5 hónap...néha már úgy érzem, hogy többet kéne foglalkozni vele, mert a hónapok repülnek, de sajna nagyon sokat dolgozunk, így szépen sorban a többi, amikor éppen időnk van rá. 2015 nyári esküvőt bőven ráértek idén ősszel szervezni.
2014. márc. 6. 08:59
 15/20 anonim ***** válasza:

11-es vagyok...

Az hogy mennyi idő nagyon függ attól, hogy hol esz az esküvő..

Én is ttegtem, hogy nem lesz időpont.aztán az anyakönyvvezetőnél kiderült, ogy 20 évre visszamenőleg a legsűrűbb évben 15 esküvő volt összesen, ebben a 2 tanús is benne van, de átlag 10 körül.

A azt jelenti, hogy a népszerű időpontok foglaltak, de már szeptemberben semmi, sőt nem kell 1 év hogy nekünk kedvező időpontot találjunk.

Ez az első... Ha nalatok nem így van, akkor időben érdemes gondolkodni...ezek nem vesznek el sok időt, csak nem mindegy mikor intézi az ember.

Nekem nagyon segített, hogy volt egy táblázatom

Amiben leírtam mit kell csinálni, aztán ha volt időpont akkor mikor, mikor kell fizetni, hogy hívják pl az ahhoz tartozó szolgáltatót, és az elérhetőséget.

Ez azért volt jó, mert pl nekem segített anyukám ( mivel a szülővárosomban volt az esküvő,de mi nem ott élünk, így nagyon jól jött)

Így neki is elküldtem a férjemnek is / nekünk nagyon nagyon sokat segítetta vőfély tanácsokkal, stb így neki is, még szerződéskötés előtt, hátha ismeri az adott szolgáltatót, és rossz tapasztalata van.

Ami nagyon jó volt, hogy a férjemmel egy egész delutánra elmentünk esküvőmegbeszélős piknikre..

Arról szőlt, hogy közös nevezőre hoztuk a igényeket.

Mekkora, mit akarunk, hol akarjuk, gyetyát gyújtsunk, vagy homokszertartás legyen...milyen szín... Kiket hívna meg a barátok közül, kilesz a tanú...tehát mindent.

Őt pl nagyon érdekelte, aktívan részt vett mindenben, pl a kitűzőjét ő tervezte meg..stb ..

Tehát nagyon hasznos a gondos tervezés...

2014. márc. 6. 09:07
 16/20 anonim ***** válasza:

karácsony előtt lánykérés. Január elején kitaláltuk az időpontot: május 31.

Ettől kezdve a január - február úgy telt, hogy minden hétre kiválasztottunk egy intézni valót a köv. sorrendben:

anyakönyvvezető, étterem, zenész, ceremóniamester, fotós, ruha, meghívó, gyűrű, fodrász, kozmetikus.

Most ott tartunk, hogy minden le van foglalva, meghívók kiosztva, még a virágos van hátra (nálunk csak virágdekoráció lesz, mert nagyon szép az étterem, nem kell túl csicsázni).

Meg apróságok hiányoznak még, pl. cipő, hajdísz, ültetőkártya.

Párom aktívan részt vett a szervezésben, mindenhová együtt mentünk. Annyi csak, hogy ő olyan, hogy tegyek elé néhány lehetőséget, és abból választ. Nulláról keresgélni lefárasztja. :)

2014. márc. 6. 09:57
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Nehezíti valóban az ügyünket, hogy a fővárosban tartjuk (ott születtem, nőttem fel, csak elköltöztem), de az egész közeli rokonság Pesten lakik, ahogy a barátaink is. :)

Azon belül konkrét helyszín meg... Meglátjuk. :) Ötlet van, de utána kell menni a dolognak. :)

Köszönöm a válaszokat! :)

2014. márc. 6. 12:18
 18/20 anonim ***** válasza:

Mi idén ősszel tartjuk, , januárban kért meg, mostanra kezd az időpont kristályosodni, de még a pappal le kell fixálni. Kis esküvő, pici templom, kb 60-70 embert hívunk a szertartásra, és a legszűkebb családi körrel lesz egy vacsora, tehát lagzihoz nekünk nem kell szervezni semmit, mert nem lesz.

A polgárit nem ugyanazon a napon tartjuk, hanem előtte, ez kéttanús lesz, itt egy telefont kellett elintéznem, plus a bejelentkezést személyesen.

Papot találni egész könnyen ment, miután megtaláltuk a helyszínt, a vele való kommunikáció is idő persze, aztán a jegyesoktatás, összehozni, hogy mindenkinek minden időpont jó legyen (és még így sem lesz valószínűleg mindenki ott), idő volt az étteremmel felvenni a kapcsolatot, ajánlatot kérni, és ezt meg is kapni, de mi egy kisvárosban tartjuk, úgyhogy nem kell pl. egy évvel előbb foglalnunk.

2 hét múlva fogunk mindent lefixálni, de hozzá kell tennem, hogy nem kell sminkest, fodrászt, fotóst, videóst szerveznem, ezt a barátokkal együtt és családdal oldjuk meg, ugyanígy a díszítést.

A legtöbb időt nekem a ruhakeresés viszi el, de ezt meg nagyon élvezem:D

2014. márc. 6. 14:13
 19/20 anonim ***** válasza:
hát talán a ruhák kiválasztása és megvétele. Önmagában a szolgálatatók keresésével, ha mindent összeadok, talán összesen 6-8 órát foglalkoztunk, persze többet beszéltünk róla, de azt otthon négyszemközt megbeszéltük. A megbeszélések voltak nehezek és időigényesek, mert azokhoz utazni kellett. 1 évvel előtte tudtuk az idpőntot, kb. 55-en voltunk.
2014. márc. 6. 14:13
 20/20 A kérdező kommentje:

Ruhával szerencsére nincs gond, ugyanis még két éve volt egy kiárusítás, ahol megtaláltam álmaim ruháját, és megvettem, mert olcsóbb volt, mint máshol akár a bérlés (azt hiszem, 15.000 forint volt). Azóta a nagymamám őrizgeti, még mindig csodálatosnak gondolom, különleges és szép, csak méretre kell igazíttatnom. :) De azt lehet, hogy el fogok menni próbálgatni párat, mert az semmibe nem kerül, kötelezettségem sincs, és tök jó érzés. :D

Mi is barátokkal fogjuk megoldani a nagy részét, akikkel közös szervezésben is jártasak vagyunk, és ugyanígy ki tudunk játszani egy-két helyen nagyobb spórolást is. :)

2014. márc. 6. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!