Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek volt mostanában esküvője?
Nekünk tavaly volt, volt templomi is. 65-en voltunk, 1.6 millióig számoltam össze, de volt még egy-két dolog azon felül is, sok kicsi sokra megy ugye..
Nagyban függenek a költségek attól, hogy hol hogyan hányan stb. mi fontos nektek és mi nem stb. Sokan azon képednek el, hogy mit tudtunk 1.6 millát költeni 65 emberre, én meg azon képedek, hogy hogy lehet 1 millióból 100 embert kihozni. Nálunk nem volt semmi extra azon felül, hogy a zenekar kifejezetten drága kategóriába tartozott, de egy rakás dologra meg mi egy fityinget sem költöttünk, mert pl. a vendégfogadásra a kaját-piát a lagzira meg az édes-sós sütit a család intézte, a vőlegény nem vett öltönyt, azt használta, ami volt, én nem vettem cipőt, ingyen csinálták a sminkem meg mit tudom én stb. szóval összességében szerintem marhára nem nagyzoltunk mégis ennyi lett a vége. De más meg megoldja feleennyiből.
októberben volt 100 fő-re, de végül csak 94-en voltunk
1,4 M volt --(de végül nem fájt semmibe, a nászajándékok fedezték)
nem volt templomi (időben nem fért bele)
Nekünk most lesz, kevesen leszünk, itthon fogunk vacsorázni utána, de még így is elkerekedett a szemem, mikor összeadtam, hogy az ilyen-olyan költségek pontosan mennyit is tesznek ki. Pedig nem lesz felhajtás, nagy dinóm-dánom, részben pont azért, mert el akartuk kerülni a költekezést.
De hát gyűrű csak kell, új ruha ugyan nem lesz (mindkettőnknek van alig használt alkalmi ruhája/öltönye), de sarkaltatni/tisztíttatni kell, a vendégeket ugye jól kell lakatni, anyukáméknak mi fizetjük az utazásukat, dekorációra is kell egy keveset költeni stb...
Szóval összesen olyan 50000 körül költünk/költöttünk (most így hirtelen összeadtam, ami eszembe jutott), ami tudom, hogy ilyenkor nem sok, csak mivel mi puritán esküvőt terveztünk, ennyit sem gondoltunk volna, hogy kelleni fog :)
Hát nem mostanában, de nem is túl régen, nekünk 2 éve volt az esküvőnk.
Csak polgári , szűk család, és szűk baráti kör volt jelen.(összesen 15-en voltunk).
Utána pedig egy ebéd, amin mindenki azt evett ivott amit rendelt(étlapról szabad választás alapján), illetve volt 4 különböző ízű torta is. (csoki, fekete-erdő,mogyoró, túró torta).
És ennyi.
100 ezer alatt megvolt. Tökéletesen sikerült:) És mivel Karácsony előtt 2 héttel házasodtunk, úgy volt díszítve az étterem :karácsonyfa, jellegzetes díszítés, mikulás:))), és a polgári esküvős terem is karácsonyfával. Emiatt volt egy nagyon különleges hangulata.:)
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!