Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő szervezésénél mi a helyes sorrend? Meglévő időponthoz célszerűbb választani a helyszínt, ami épp szabad, vagy pedig helyzínhez az időpontot?
Én úgy gondoltam, hogy először összeállítjuk a vendéglistát. Azután ha már megvan, összesen hány embert szeretnénk meghívni, akkor jöhet a többi.
Polgári időpont (templomi csak akkor lenne, ha találunk akkorra szabad templomot/papot) - helyszín lefoglalása - vőfély - zenekar - fodrász, sminkes, kozmetikus, fotós lefoglalása az időpontra - ruhák kiválasztása, lefoglalása - meghívók - dekoráció, menü - egyéb kiegészítők, csokor, ékszerek, stb.
Szerintetek ez így jó, vagy célszerűbb más sorrendben?
Köszönöm a választ, akkor nagyjából nálatok is hasonló a sorrend, mint ahogy én gondoltam. :)
Igazából csak most volt hétvégén az eljegyzés. Még nem tűztük ki az időpontot, mert fogalmunk sincs, mennyi idő kell a szervezéshez. Egy szeptember végi esküvő nem lenne korai, addigra sikerülhet elintézni mindent?
Bár én jobban szeretnék téli esküvőt, januárban vagy februárban, de a páromnak nem nagyon tetszik az ötlet. :)
Próbálom meggyőzni azzal, hogy télen több a szabad időpont, meg talán valamivel olcsóbb is minden olyankor. :)
Szerintem jól gondolod, bár a létszámot az elején úgyis csak saccolni tudod. A legfontosabb az időpont.
Elsőként az anyakönyvvezetővel és a pappal beszéljetek. Ha ez megvan, már kezdhettek helyszínt keresni. Az úgyis tovább tart, és sok szempont alapján kell dönteni.
Amit még ne halogassatok sokáig, az a zenekar és a vőfély kérdése, mert gyakorlatilag rajtuk múlik a lagzi hangulata. Nem mindegy kit tudtok választani. A többi meg részletkérdés.
Mi január elején kezdtük szervezni a május 31-ei esküvőnket.
Először tényleg a vendégeket írtuk össze, mert azért nem mindegy hogy pl. a házasságkötő terembe befér-e mindenki. Vannak kisméretű termek is.
Utána minden hétre kitűztünk egy feladatot:
1. Anyakönyvvezető
2. étterem
3. zenész
4. ceremóniamester
4. fotós
6. ruhák
7. meghívó - gyűrűk
Most tartunk itt.
Ami hátravan:
Virágos, dekoráció - majd áprilisban nézelődök
meghívók kiosztása - március elejére tervezzük
fodrász / sminkes - ráér, ha megyek fodrászhoz, megbeszélem vele
cipő - ráér, április környékére tervezem
egyéb apróságok - ráér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!