Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik a helyes sorrend? Nem...

Melyik a helyes sorrend? Nem értem.

Figyelt kérdés

Mindenhol mást írnak, ezért nem tudom eldönteni hogy nekem/bárki másnak aki hasonló problémával küzd, mi lenne a jó. Van rajtam (vagy tegyük fel van valakin) 10 kiló plusz. Ezt szeretném leadni és picit izmosodni, azaz tónusosabb testet szeretnék. Amit nem értek:

1. Valahol azt írják, hogy először diétás étrenddel ÉS sok futással pucoljuk le a felesleges kilókat (zsírt), majd utána kezdünk el súlyzózni, hogy pici izmot építsünk.

2. Valahol meg azt írják, hogy mivel a több izom jobban égeti a zsírt, először némi izmot kell elérni, majd mikor ez megvan, akkor kell leszálkásítani, hogy a meglévő izom feletti zsír eltűnjön....

Na most akkor hogy is van ez? Melyiket kell előbb?

(Bunkó válaszolók kíméljenek, sem testépítő sem fitneszguru nem vagyok, csak egy hétköznapi ember, aki szeretne fogyni meg alakot formálni... :))Köszönöm.

2013. aug. 27. 11:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, hogy mennyire vagy elhízva. Egy 180 kilós embernek nem mondjuk azt, hogy először építsen izmot.

Ha csak 5 kiló felesleg van rajta például, akkor nem érdemes azt a kevés zsírt levakarni magadról, mert akkor nem lesz formás a tested, mert kevés izom van rajtad.

Ilyenkor szoktuk mondani, hogy először tömegeljen, és érjen el egy tömeges, de zsíros formát, és ezután lehet szálkásítani.

Összefoglalva: attól függ, mi a célod, és hogy mennyi rajtad a felesleg.

2013. aug. 27. 11:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Amúgy 160 cm-hez vagyok 60 kiló, ami a BMI szerint is sok, mert alacsony vagyok. Kb. 51-52-nek kellene lennem ehhez a magassághoz. Szeretném is elérni ezt az 50 kg körüli súlyt. Ja, és 27 éves nő vagyok...
2013. aug. 27. 12:04
 3/4 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam hogy ülő munkát végzem évek óta, futni utoljára iskolai tesiórán futottam, ebből következik hogy egy gramm izom sincs rajtam, csak zsír. DE! Elhatároztam, hogy beiktatom a futást plusz betartok hozzá egy diétát is hogy a 10 kiló lemenjen.
2013. aug. 27. 12:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha nem lenne rajtad izom, nem tudnál járni, sőt a szíved se verne... Értem én, hogy nem szó szerint írtad, de igencsak jópár kiló izom van rajtad, úgyhogy a 0 gramm elég bután hangzik...

Jó a kérdésed, sajna én sem tudom a választ. Mint totál kezdő, megpróbálok arra a trükkös helyzetre alapozni, hogy az én szintemen még akár izmosodhatok is fogyás közben, bár ez a 2 folyamat normálisan ellentétes feltételekkel rendelkezik (kalóriatöbblet vs kalóriadeficit), illetve fogalmam sincs, mikor kalóriadeficites a napom és mikor nem, én csak igyekszem szolidan enni és edzek, aztán lesz, ami lesz. Nem kifejezetten számítok izmosodásra, max. igen pici mértékben, de szeretném megtartani a régi hájas testem miatt kifejlődött izomtömeget :D Egy mérsékelten sportoló, mozgó kövér emberen eleve több izom van, mint egy szintén nem valami sportos, de nem kövéren, elvégre a súlytöbbletet cipelni, mozgatni kell :) No ezt az izmot kéne megőrizni, hogy akkor is meglegyen, amikor már könnyebb az ember. Aztán persze további izmosodás sem árt.

Szerintem mindenki döntse el, hogyan akarja csinálni, s mi neki a fontos. Nekem eléggé szükséges már a fogyás, úgyhogy nekem az a cél, nem is igazán érzek nagy motivációt, hogy izmokat építsek, amikből semmi sem látszik a háj alatt... (Ezért is akarok bicepszet, mert az látszana, a karom nem olyan vészes :D De a hasizmaimnak esélyük sincs. Plusz bicepszre súlyzózni kell és az nagyon, nagyon szórakoztató.)

Az izmok megtartása és a poénosság miatt súlyzózom már most is, de folytatni fogom később is.

Én így válaszoltam meg a kérdésedet magam számára, full amatőrként.

2013. aug. 27. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!