Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi ideig tartott Nektek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi ideig tartott Nektek az esküvőszervezés? Mi igényelte a legtöbb időt?

Figyelt kérdés

Az egy dolog, hogy bizonyos dolgokat már minimum egy évre előre le kell foglalni, ha időpontot akarsz. Ezeken kívüli dolgok szervezése kb. mennyi ideig tartottak Nektek?

Mi vitte el a legtöbb időtöket? Mennyire előre találtátok ki az időpontot? (Az is érdekel, hány fő volt ott!)

2014. márc. 5. 18:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Mi most találtuk ki az időpontot, kb. úgy történt, hogy ráböktünk a naptárra, augusztus 22, 2015. Ha ez foglalt akkor az ehhez legközelebbi dátumokhoz ragaszkodunk. Fotósunk van (a legjobb barátnőm párja), a zenészt igyekszünk lefoglalni időben. Ezekhez igazítjuk a templomit, a polgári időpont nekünk mindegy, nem szeretnénk egy napon...A többi meg menetközben elintéződik. Ruhákat már nézegettem, de nem próbáltam, még nagyon korai, vannak ötleteim dekorációra, meghívóra, ezeket rendezem egy mappába, aztán elkészítgetem ezeket is, ugyancsak menetközben....
2014. márc. 5. 18:49
 2/20 A kérdező kommentje:

Ejha! :) Mondjuk akkor még nagyon nem vagy benne a dologban. Mi június vége, július elején szeretnénk esküdni, egyelőre csak ennyi van meg. Tervem több konkrét is van a fejemben, de még nem tudom, mennyi értelme van ennyire előre cselekedni, intézkedni, lebeszélni dolgokat (főleg, hogy csak másfél napja járunk jegyben (amúgy 4 és fél éve vagyunk együtt, ezért agyaltam már dolgokon)). :)

Egyelőre csak annyi van meg pontosan, hogy megkértem a bátyám, hogy legyen a tanúm. :)

2014. márc. 5. 18:58
 3/20 anonim ***** válasza:
Nekünk rég (2000-ben) volt az esküvőnk. Márciusban telefonáltam időpontért, és mondták, hogy április 15, vagy október huszonvalahány... ennyi, két szabad időpont volt. (tekintettel a kerek évre). Az áprilist választottuk, úgyhogy 40 napunk volt mindenre. Úgy, hogy közben dolgoztunk napi 8 órában, és mellette építkeztünk is. Szuper esküvőnk lett, mindennel elkészültünk... 90 fő volt :)
2014. márc. 5. 19:06
 4/20 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Azért az gondolom, hogy ott szabadidőben szinte csak szervezkedés ment, nem?

2014. márc. 5. 19:08
 5/20 anonim ***** válasza:
Mármint 2014. június, vagy 2015. júniusban akartok esküdni?:)
2014. márc. 5. 19:26
 6/20 anonim ***** válasza:
Ahol mi házasodtunk, ott bőven volt időpont, januárban foglaltuk le május elsejét (így minden házassági évfordulónk munkaszüneti nap ;) ), pont szombatra esett. Én nem emlékszem hogy különösebben leterhelt volna a szervezés, a legtöbb idő a meghívókkal ment el, azokat én írtam meg, és mindenkihez személyesen vittük el, illetve a férjem varratott öltönyt, azt kellett próbálni párszor. Ezeken kívül nem sokat fakszniztunk, a hely bizonyos okokból adott volt, cukrászda szintén, dekorációt és a kaját a hely tulaja intézte én meg rábíztam :). Kb 70 fős esküvő volt.
2014. márc. 5. 19:30
 7/20 anonim ***** válasza:
Mi tavaly márciusban házasodtunk. Mivel ez szezonon kívül esik, és alig vannak esküvők, ezért a legtöbb dolgot elég volt januárban lefoglalni. Ami előbb megvolt, az a ruhám (azt előző év szeptemberben találtam és decemberben lett az enyém). A leghosszabb időt a "megálmodás" vette el (mikor, milyen színvilág, milyen helyen stb), a konkrét szervezés hamar megvolt :)
2014. márc. 5. 19:31
 8/20 anonim ***** válasza:

Nekünk idén augusztus 2-án lesz az esküvőnk. Február elején kezdtünk szervezni. Egy hónap alatt sikerült megfelelő fotóst, zenészt, vőfélyt, helyet találni és lefoglalni. Csak templomi lesz és utána lagzi, a polgári előtte lesz, két tanús. Most készült el a meghívó, hamarosan elkezdjük meghívni a vendégeket. Kb. 45 családot hívunk meg személyesen, szerintem ez fog sok időt igényelni, munka és szombati suli mellett húsvétig szeretnénk mindenkit meghívni, kb 140-en leszünk, számításaink szerint.

A vendéglista összeállítása sem volt kis feladat, hogy mindenki elégedett legyen és az anyagi kereteinbe és az étterembe is beférjünk.

A szolgáltatók lefoglalását mindenképp időben el kell kezdeni, mert sokan már foglalkatak voltak, bár ez népszerű időpont.

Az időpontot január végén találtuk ki, de az étterem aznap ra már le volt foglalva, így egy héttel előbbre hoztuk, és ugyanezen a napon a pappal is beszéltünk(kisebb faluban lesz a templomi, ott évente 3-4 esküvő van, így nem kellett attól aggódnunk, hogy nem lesz szabad időpont)

2014. márc. 5. 19:38
 9/20 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Igen, a szabadidőnkben folyton azt terveztük-szerveztük, mi hogy legyen.. de bevallom, a férjemnek oroszlánrésze volt benne, mert én elég ideges voltam az építkezés és a munkám miatt is akkoriban.. és volt hogy nem volt kedvem az "esküvőszervezéshez".. a férjem azonban mindent elintézett, éttermet, zenészeket, mindent. :) Na jó, a meghívóban és az ültetési rendben azért segítettem én is :)
2014. márc. 5. 20:13
 10/20 A kérdező kommentje:

2015. :)

Akkor azt mondjátok, a helyszín lefoglalása amint csak lehetséges? Sajnos nyáron kívüli időpont nekünk szóba se jöhet, mert szinte minden jó barátunk külföldön van, és csak nyárra jön haza, akik nélkül nem szeretnénk megtartani, amúgy koraőszi esküvőt szerettünk volna eredetileg (akkor van az évfordulónk, most szeptemberben pont szombatra esik, és az évfordulónkra, de nem lehet sajnos, mivel addigra pénz sem lesz elég, stb.).

Segítségem biztosan lesz nekem is, bár rengeteg programot szerveztem már életemben, úgyhogy attól nem félek, hogy nem leszek kész, csak mivel most épp üresjárat van az életemben (se munka, se suli), ezért jó lenne terelni a figyelmem, de ezek szerint nem árt elkezdeni nyári esküvőt megszervezni. :)

2014. márc. 5. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!