Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Belemennél esküvő előtt egy olyan házassági szerződésbe, hogy csak azt viheted válás esetén, amit hoztál és amiért a házasság alatt megdolgoztál?
Ez értékrend kérdése. Én például csak akkor pártolom a házassági szerződést, ha nagyon nagy a vagyoni eltérés, ha más is érintett a vagyonban, mondjuk egy családtag, egyéb esetben nem.
Eleve nem is választottam volna olyan párt, aki erről másképp gondolkozik.
A fenti esetekben viszont logikusnak gondolom.
Én nem írnám alá, mert feltételezem 6 év után ismer annyira, hogy tudja, CSAK azt viszem, ami az enyém.
Akik így mennek neki a házasságnak véleményem szerint neki se fogjanak.
Mielőtt valaki pénzéhesnek állítana be. Jelenleg kettőnk közül én dolgozom (a párom utolsóéves), minden amit eddig a lakásba vettünk az Ő nevén van, pedig gyakorlatilag az én pénzemből van kifizetve.
Csak hogy nálunk nincs TE és ÉN csak MI.
23-L
aláirnám, mert én se akarnám másképp.
nem lehet tudni egy házasság hogyan fejezödik be, milyen sérelmek érik a feleket. azt sem lehet tudni, hogy ki, hogyan éli meg, lehet, hogy valaki érzelmileg probálja meg megsemmisiteni a másikat, lehet, hogy anyagilag is..egy ilyen házassági szerzödés teljesen korrekt. nem is lehetne másképp.
"24 Az szép és jó, hogy szeretitek egymást és bíztok egymásban, de túl naivnak sem kell lenni szerintem, ha veszel valamit azt írasd csak a saját nevedre, én is vettem ingatlant úgy, hogy már házas voltam a saját pénzemből, fel sem merült, hogy a férjem nevén legyen az a lakás, ő is vett pl. autót, én sem kértem tőle, hogy az én nevemen legyen. És nem bizalmatlanság miatt, csak nekünk így volt természetes. Annyi válást láttam már, amit azért nem lehetett normálisan, emberi módon végig vinni, mert senki nem gondolkodott el azon, hogy nem kellene mindent közös tulajdonnak venni, utána meg megy ezerrel a marakodás."
Házasság alatt tökmindegy, hogy kinek a nevére kerül valami, válás esetén ugyanúgy közös szerzeménynek számít és feleződik. Szóval nem sokra mentek azzal, hogy a te vagy ő a nevére vesztek lakást, kocsit, stb.
Ha a házasság ALATT van tulajdonszerzés, az közös, akárki nevére kerül.
Ha előtte történik a szerzés, akkor természetesen különvagyon és az is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!