Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a különbség a vőfély és a ceremóniamester között?
Alapvetően nincs...
Hivatalosan a vőfély. Acemóniamester, csak ez a magyar szavunk rá..
De manapság tesznek különbséget.
A vőfélyt a hagymoányos vőfélyekre használják, akik még tartjak a népszokásokat, a ceremőniamester pedig csak kézben tartja a dolgokat, irányítja az embereket, nem annyira hangsúlyos a szepe, mint a vőfélynek.
De alapvetően mindkettőnek az lenne a feladata, hgy a felmerülő problémákatelsimítsa, lehetőleg úgy, hogy az ifjú pár se vegye észre, ha nem muszáj. Nálunk Isten áldása volt a vőfélyünk, de biztosra is mentünk:)
A cemoniamester nem alapozza meg a hangulatot, míg a vőfély igen,.
Nem szeretem én sem a hamis tájszólásos, erőltetett rossz poénokkal teletűzdelt rigmusokat...de ezt szerintem az első találkozáskor le lehet szűrni milyen az adott ember...
Most persze úgy írtam a különbséget, hogy mit értenek alatta.
A ceremőniamester, tenyleg csak koordinál, bár van olyan is aki játékokat is csinál(nálunk speciel a vőfely sem csinált)
A lényeg, hogy akar ilyen, akár olyan embert választotok, csak olyat, akiben meg tudtok bízni, olyat aki segít.
Tehát érdemes hamar, és ha a jő ember van melettetetk, akkor jő tanácsokkal lát el a szolgáltatókkal kapcsoatban, nagyon sok vőfélynek/ ceremőniamesternek van feketelistája, nem véletlenül.
Egy jó , az elfogja mondani mire figyeljetek, mire kérdezzetek rá, amiből kiszűritek a buktatőkat... Megfelelőenterel titeket az elejétől a végéig, hogy a lehető legzökkenőmentesebb legyen a nap,més ti is élvezzétek a saját bulitokat. Zökkenő, és probléma minden lagzin van.. Az más kérdés, hgy ezt másnap tudod-e meg, vagy már az éjszaka azon keseregsz-e, hogy megoldani sem sikerült:)
Viszont 50 fő alatt feleslegessé válhat, hiszen az nem igényel akkora szervezést, nem akkora volumenű, megmondom őszintén, hogy én úgy is fogadtam volna, de tény, hogy ahhoz azért nem olcső, hogy egy kis esküvőn ekkora hányadát a vőfély/ cemőniamester felfogadása tegye ki
Az egyik egy udvaribolond, a másik egy gyártásvezető.
Az első egész találóan leírta. Az udvaribolond erőlteti ezt a izzadságszagó, alpári népi vonalat, itt-ott trágáran.
A másik inkább menedzseli az eseményt, mindenkit informál, nem kell végigüvöltenie az apósnak az eseményt.
Személyes tapasztalat:
Nálunk vőfély volt! Röviden: Olyan hangulatot csinált, hogy még a 80 éves nagyszülők is hajnalig táncoltak... Hónapokkal a lagzi után is a "nád a házam teteje..." nótát és táncot emlegette mindenki :):):)
Öcséméknél ceremónia mester volt! Röviden: Szinte észre sem lehetett venni, hogy ott van, vagy nincs. Nagyrészben nem is volt ott. Mintha nem is lagziban lettünk volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!