Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora a különbség árnyalatban a fehér és a törtfehér (ivory, ekrü) szín között?
A ekrü általában sötétebb kell, hogy legyen az elefántcsontszínnél.Azonban sok szalon nincs tisztában az eltérésekkel, rossz színmegjelöléssel árusítja a ruhákat.
Az elefántcsontszín normál esetben nem tisztán sárgás, ha igen, az már krémszínnek, vajszínnek minősül.
Az elefántcsontszín inkább szürkés-sárgás árnyalatú.
Az ekrü közelebb áll a bézshez.
Szőkéknek főképp az elefántcsontszínt szokták javasolni.
ekrü:
elefántcsont:
De sok helyen ezt tényleg nehéz megítélni, mert az ekrüt gyakran húzzák rá (tévesen) a törtfehér vagy enyhén lazacos fehér árnyalatokra, az elefántcsontszínt pedig a krémes, sárgásabb színekre. A valóságban pont fordítva van a meghatározásuk, tehát az elefántcsont a törtfehéres, enyhén szürkés-sárgás (de tényleg nagyon enyhén), az ekrü pedig a puhább, melegebb, vajszínűbb árnyalat. Szőkéknek az elefántcsont áll jobban többnyire, de ne a megnevezés alapján dönts, hanem a valódi színárnyalat alapján :)
Köszönöm a válaszokat és linkeket! Lazacszínt semmiképp nem hordanék, mert rettenetesen sápaszt, marad az "ivory".
A vőlegény feketében lesz, még a csokor és kitűző színét kellene kiválasztani.
Ha van ötletetek, szívesen veszem! :-)
Szerintem, ha a vőlegény fehérben lesz, akkor légy te is hófehérben.
Nem tűnnek "koszosnak" az egyéb fehér árnyalatok sem, csak furcsa :)
Nagyon köszönöm kedves utolsó válaszoló! Én is efelé hajlottam hogy a ruhánk ne üssön el egymástól.
Elnézést Kérdező, hogy itt kérdeztem én is, de nagyjából egyezett a kérdésünk és emiatt nem akartam külön kérdést kiírni. Köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!