Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Belemennél esküvő előtt egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Belemennél esküvő előtt egy olyan házassági szerződésbe, hogy csak azt viheted válás esetén, amit hoztál és amiért a házasság alatt megdolgoztál?

Figyelt kérdés
Esetemben ez jelenleg lényegében semmi.
2014. febr. 11. 17:21
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
98%
Normális esetben szerződés nélkül is így osztoznak a felek...
2014. febr. 11. 17:22
 2/42 anonim ***** válasza:
84%
Igen, mert nem az anyagiak miatt megyek férjhez valakihez.
2014. febr. 11. 17:22
 3/42 anonim ***** válasza:
62%
Persze!Sőt nem is venném el amíg alá nem írja.
2014. febr. 11. 17:24
 4/42 anonim ***** válasza:
81%
Igen, mert ez igy korrekt.
2014. febr. 11. 17:24
 5/42 anonim ***** válasza:
69%
Igen. Egyrészt én nem semmivel mennék egy házasságba, mert már így is sok mindenért megdolgoztam. Másrészt, ha házas leszek, akkor is nyilván ugyanígy dolgozni fogok, és közösen dolgozunk, nem az egyik fél tartja el teljes mértékben a másikat.
2014. febr. 11. 17:26
 6/42 anonim ***** válasza:
80%

Természetesen válás esetén mindenféle szerződés nélkül is csak az általad említett dolgokat vinném magammal, hiszen SOHA nem semmizném ki vagy akárcsak károsítanám meg azt az embert, akit valaha szerettem. Ennyi tisztelet jár a másiknak (és nekem is).

És épp azért, mert ezt becsületkérdésnek tartom, nem mennék bele egy ilyen szerződésbe, hiszen ezt a belém vetett bizalom teljes hiányának érezném (még ha adott esetben nem is erről volna szó, én így érezném).

2014. febr. 11. 17:29
 7/42 anonim ***** válasza:
84%
Ellent fogok mondani a többségnek, de ebben az esetben azt is kikötném, hogy ugyanannyit vagyunk GYED-en, GYES-en a gyerekekkel...
2014. febr. 11. 17:32
 8/42 anonim ***** válasza:
94%

A házasság ELÖTTI minden vagyontárgy válás esetén szerzödés NÈLKÜL is saját vagyon marad - ehhez nem kell szerzödés.

Az meg, hogy "amiért a házasság alatt megdolgoztál" eléggé nem megfogható, mert mi van akkor, ha a férfi többet keres, a nö meg többet dolgozik otthon? Vagy az otthoni munkát nem tekintik "dolgozásnak"?

Ez az, amit ÍGY nem lehet megfogalmazni, mert érvénytelen, nem eldönthetö dolog.

Az egyetlen, ami esetleg logikailag hasonló kitétel lehetne, az az, hogy a felek a jövedelmük arányában osztoznak a házasság alatt szerzett közös vagyonból, de még itt is felmerül a gyerekszülés-GYES/GYED alatti jövedelem kérdése.

9/42 anonim ***** válasza:
38%
Elég érdekes dolog, miért íratná alá velem a párom? Talán nem bízik meg a szerelmébe ?
 10/42 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó szerinted az a sok hősszerelmes pár nem elváltak?Vagy mik ők?
2014. febr. 11. 17:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!