Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Belemennél esküvő előtt egy olyan házassági szerződésbe, hogy csak azt viheted válás esetén, amit hoztál és amiért a házasság alatt megdolgoztál?
Figyelt kérdés
Esetemben ez jelenleg lényegében semmi.2014. febr. 11. 17:21
11/42 anonim válasza:
Ez nem a bizalom kérdése. Apám is bízott a feleségébe, kis naiv, és most, 6 év házasság után mondta a mostohám, hogy pakoljak ki a szobámból, mert ő viszi a házat, ha elválik apámtól... Mindezt egy olyan nő mondta, akinek a testvérével van egy közös lakása, és akiből álmodban sem nézted volna ki. Na bumm... Okosabb lett volna, ha a apám nem csak anyámmal irat szerződést anno, hanem ezzel a nővel is.
12/42 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy csak azon osztoznak válás esetén, amit közösen szereztek, szóval ilyen házassági szerződésnek nincs értelme, de ha te szeretnél pénzt kapni a válás után, akkor azt szokták beleírni, hogy mondjuk ha a férj elhagyja a feleséget, mit ad neki kárpótlásként, de ezt inkább világsztárok szokták így csinálni, vagy talán a nagyon gazdagok.
13/42 anonim válasza:
11-es, nem tudja elvenni a házat, csak ha közösen vették apáddal, ha már előtte is az övé volt a ház, akkor semmi köze hozzá.
14/42 anonim válasza:
Nem mert tegyük fel a férj nevén van egy ház, amit ő vett, akkor az házasság után közös tulajdon, és így osztozni kell rajta.
15/42 anonim válasza:
Nem mennék bele. Mert ennek így nincs értelme. Illetve te azt írod, hogy az esetedben nincs semmi amit beleviszel ebbe a házasságba. DE: Dolgozol-e? Lesz-e jövedelmed? Vagy gyermeket nevelsz? Ezek is fontos dolgok. Azért mert egy nő éveket tölt el gyerekneveléssel otthon és kiesik az arra az időszakra a jövedelme (nem tud félre rakni, spórolni) nem szabad őt hátrányosabb helyzetbe hozni mint a férjet. Én úgy gondolom ebben az esetben a férj által megszerzett vagyon arányos része ugyanúgy járjon a feleségnek!
16/42 anonim válasza:
De eltudja, főleg mert gyerek is van. 99-óta élünk ott, ők 2008-ban házasodtak lett egy gyerek, tehát a vagyon felosztás az, hogy fele a feleségé, fele apukámé, és az osztódik 2 részre, mert 2-en vagyunk testvérek.
17/42 anonim válasza:
Ha van az illetőnek háza vagy nagyobb a vagyona az úgyis az övé marad , amiért meg együtt meg dolgoznak úgyis osztoznak. Szerződéssel indítani egy házasságot az igen is bizalmatlanság nem lakást vagy autót veszünk .Ez az én véleményem.
18/42 anonim válasza:
14 Én nem akarlak meggyőzni, de más is írta már, hogy nem így van.
19/42 anonim válasza:
És akkor még azt mondják nem szánalmas örök hűséget fogadni valakivel, miután papírt írtak róla, hogy mi lesz ha válnak. Hányinger.
20/42 anonim válasza:
11-es sztorija is elég brutál. Én ezért nem bízok meg könnyen az "újonnan a családba csöppent" emberekben.
Sajnos sokan vannak akik mások kisemmizéséből akarnak meggazdagodni és ehhez még házasodni is képesek.
Ezért írat sok ember házassági szerződést. (megjegyzem én ennek ellenére nem vagyok mellette)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!