Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fiú és a lány szüleinek felesbe kell állni az esküvőt?
Leendő anyósómék és a szüleim régi módiak,ők akarják fizetni az esküvőnket. De azon megy a probléma h szüleim nem akarják felesbe fizetni hanem a meghivottak arányába. Mig vőlegényem rokonsága+barátok kb 70-80 fő,az enyém barátokkal együtt kb 40.
Most akkor mi legyen? Párom a szülei pártján áll,én meg az én szüleimén.
(A fiataloknak maguknak illik fizetni...)
nálunk amúgy a szüleim tudtak csak segíteni anyagilag ebben a kérdésben.
úy oldottuk meg, hogy ők odaadták nászajándékba, amit szántak,azzal a mondattal, hogy vagy beleöljük, vagy sem az esküvőbe, az már a mi dolgunk...
szerintem a ti esetetekben is ez lenen a jó megoldás...
az egyik is ad, amennyit szán, a másik is...ti pedig véletlenül sem mondjátok ela másik szülőtől mennyi volt( egyiknek sem)
Vagy kicsi esküvő lesz, amit ti ketten fizettek, és nincs vita, vagy mindenki a saját vendégei után fizet.
Nagyon kiábrándulnék, ha a vőlegényem az én szüleim pénzén akarna x embert meghívni, én sem tennék ilyet fordított helyzetben.
Tényleg olyan borzasztó, hogy még össze se házasodnak valakik, és már az anyagiakon, meg enyém-tieden megy a vita, és a szülők ebben aktívan részt is vesznek. Undorító.
Persze ha ti állnátok jobban, és felajánlanátok az abszolút felezést, az okés lenne, de ez így nem hogy konkrétan elvárják tőletek.
Én a helyedben megmondanám, hogy régimódiság ide vagy oda, ha a pénzen vitatkoznak, marad a kéttanús esküvő, és mindenki duzzogjon magában.
Hát ez nem túl szép kilátás. Már ezen megy a vita :/
Egyrészt szerintem pont ezért nem kéne a szülőknek beleszólnia és fizetni sem, így KÖZÖS kasszából elkezdhetnétek a KÖZÖS életeteket azzal, hogy KÖZÖSen fizetitek az esküvőtöket. Mindenféle számolgatás nélkül. Nekem már egy barátságot is tönkre tett a pénzszámolgatás, és a házasságban sincs helye.
Két lehetőséget látok:
1. Felezzétek a teljes költséget, majd a nászajándékból befolyt pénzt adjátok oda a szülőknek, szintén felezve. Így igazságos lenne, mert a párod vendégeinek ajándéka is feleződik a visszaadással.
2. Felezzétek úgy, hogy a fix díjakat 50-50%-ban állják: fotós, ruhák, zenészek, anyakönyvvezető stb. A vendéglátással kapcsolatos költségeket pedig osszátok meg a vendégek arányában, ezek a dekorációs és étel-ital költségek.
Zenekar vőfély stb felesbe,de a menünél már nem így volt mert mi részünkről olyan 100fő a férjem részéről kb 30 fő volt.
Mi csak szülők és 2 tanús esküvőt akartunk,de ez a szülőknek nem tetszett és inkább állták a költségeket...én világosan elmondtam nekik,hogy amint elkezdik egymást gyilkolni 2 tanús lesz szülők nélkül.Biztos voltak nehézségek,de megoldották egymás közt úgy,hogy ne is tudjunk róla... így nálunk nem volt se köztünk se szülőkkel vita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!