Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyent láttatok/hallottatok már?
Jövő szeptemberben lesz az esküvőnk, de kettő lesz, több okból kifolyólag(pl. nagy rokonság, ne legyen zsúfoltság a teremben, stb).
Anyós kijelentette, hogy mivel két esküvő lesz, az egyikre a vőlegényem násznagyai veszik a csokrot, a másikra a felőlem lévő násznagyok.
Ilyenről hallottatok már? Mert én még nem.
Úgy jön ki, hogy ha akarok csokrot az esküvőmre, akkor csináltassam meg, -mert vastag bőr kell az ember arcára, hogy odaálljon a násznagyok elé és kijelentse, hogy a vőlegény csak 1 csokrot vesz, a másik esküvőre ők kell megvegyék a csokrot-.
Ezen az alapon én is kijelenthetem, hogy ha azt szeretnék,hogy menyasszonyi ruhában legyek a vőlegényem felőli esküvőn, fizessék ők a ruhát...
Nem lenne pofám ennyi embert meghívni, ha nem futná a pénzem egy szaros csokorra sem...
Mondjuk elég nehéz elképzelni, hogy 250 emberrel tényleg olyan valakinek a kapcsolata, hogy muszáj őket meghívni. Ha meg nagyzolni akartok, akkor fizessétek ki magatoknak az esküvőt, és imádkozzatok, hogy a "szeretett" család elég pénzzel kárpótoljon benneteket.
Én nem akartam úgy kezdeni a papíron is közös életünket,hogy megcsappanjon az amúgy se sok tartalékunk így kitaláltam,hogy a szülőkkel és 2 tanúval egy kosztümbe szépen elsétálunk az anyakönyvvezetőhöz majd utána beülünk valahova :D
Anyukámnak ez nem volt megfelelő mert márpedig ha esküvő akkor rendes esküvő....és majd ő megszervezi és fizeti! Amint anyósom ezt meghallotta nah ne,hogy már cikibe maradjon ő majd fizeti a másik felét.Úgy nézett ki a történet,hogy a terem bérleti díját,zenekart,vőfélyt felesbe fizették..mivel az én részemről volt több vendég így a kaja és pia már nem felesbe lett szétosztva.Ahhoz apukám ragaszkodott,hogy a nyakunkba kapjuk a környéket (szegény még nem tudta mire is vállalkozik) elmegyünk ruhát nézni amit ő fizet.A frizurát és sminket anyukám fizette. A polgári szertartás és a templomi stólapénzt a tanuk,az én tanúm a kereszt apum volt,férjemnek a keresztanyukája.A gyűrűket természetesen mi vettük viszont ahhoz ragaszkodott mindenki,hogy a csokromat a férjemnek kell kifizetnie...a tanuk stb virág díszeit a szüleink fizették közösen.
Mivel ők álltak mindent és szerencsére azért néha az én véleményemet is kikérték miután anyukám és anyós legyilkolta egymást :D de nekem sok mindennel nem volt kifogásom,nem akartam extrákat se.
Ha a szülők fizetik nektek a bulit akkor arra legyen igényed amit ti ki tudtok fizetni!!!!Ha meg ti fizetitek akkor még 1 csokornak az ára már nem verne földhöz titeket egy ekkora buli költségéhez képest az már csak aprópénz.
Amúgy igaza van anyósodnak mert ha ő veszi arra a bulira a csokrot ami az ő családját érinti akkor a te családos részednél már nem az ő baja kellene,hogy legyen. De ha a szokásokat követjük a jövendőbeli férjednek kellene mind2 csokrot megenni.
Nálunk az a szokás, hogy a csokrot a vőlegény felőli násznagy veszi, ezért lepett meg ez a dolog, mert ilyent még nem hallottam -és akit eddig megkérdeztem, azok sem-.
Az esküvőt a szülők állják,a gyűrűt mi vesszük, a frizurát, sminket én állom -valószínűleg a ruhát is- és idáig mindenben nagy egyetértés volt, most pedig esnek egymásnak a csokor miatt, pedig ez egyiküket sem terhelné, a vőlegény násznagyának kötelezettsége errefelé, hogy a csokrot megvegye.
Köszönöm a választ az utolsónak, nagyon hasznos volt.
Akármit rám lehet mondani, ők ajánlották fel, hogy fizetik, mi mondtuk, hogy legyen kisebb esküvő, mi álljuk, de ők ragaszkodtak ahhoz, hogy ezt meg azt is illik meghívni, és ne aggódjunk, ők majd fizetik. Tehát nem ketten döntöttünk úgy, hogy lehúzzuk a szülőket.
Azért kell két csokor, mert két hétvégén lesz, egyik szombaton felőlem, másikon felőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!