Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak a templomi esküvő a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak a templomi esküvő a rendes esküvő, akinek csak polgári van, úgy is el fog válni. Hogy reagálnál erre ha neked mondanák ezt úgy, hogy te templomba be sem teszed a lábad?

Figyelt kérdés

Én hallgathattam ezt meg egy "kedves" leenedő rokontól,vallásmániásak,én ateista,párom szintén.

Én megmontam,hogy ha a polgári nem is rendes esküvő,akkor meghivás visszavonva,nem is kell eljönni megnézni.

(most ezen háborog párom családja,hogy nem elég hogy nem lesz templomi esküvő,még a rokonnak is mit mondtam)

2013. szept. 2. 09:14
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Városnézéskor én se megyek be templomba,nem is értem minek mennék,semmi érdekes nincs ott,festmények máshol is vannak szebbek,értelmesebbek.
2013. szept. 2. 13:53
 32/41 anonim ***** válasza:

Én se vagyok vallásos,és képmutatásnak éreztem volna,ha bevonulok egy templomba,holott egyáltalán nem is szoktam járni.

Csak sajnálni tudom rokonodat,hogy neki akkor kapcsolat egy kapcsolat,ha meg van koronázva templomi esküvővel.A boldogság nem ezen múlik.

2013. szept. 2. 15:50
 33/41 anonim ***** válasza:
96%

Mi a ferjemmel hivok vagyunk.

A bibliaban sehol nincs eloirva papa adjon ossze es szentelt foldon oltar elott stb.

Az eskuvorol annyit ir a biblia hogy nyilvanos legyen tanuk elott.

Ha figyelmessen olvasod a bibliat latod az eskuvok mindig a kor szellemeben szokasa szerint tortentek.

pl satorba bevitte menyesszonyat

Isten szerencsere mindenhol ott van es aldasat adja ratok ha hisztek benne.

Hogy most ez egy reten hegyen patakparton vagy varoshazan tortenik Istennek aztan teljessen mindegy.

A mai szokas a varoshazan hivatalossan kimondani az igent 2 tanu es a csalad elott Ez Isten szemeben ervenyes hazassag.A tobbi csak pompa diszlet hokuszpok

2013. szept. 2. 18:44
 34/41 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Utolsó! Köszönöm azt,amit leírtál, boldoggá tettél, ugyanis mi nem esküdhetünk templomban, nem is járunk templomban, nem foglalkozunk az egyházzal, VISZONT Isten az Életünk része és mindenben Őt látjuk. Eddig is úgy gondoltam, hogy az őszinte, igaz szeretet, ami a társamhoz fűz, a hűség és tisztelet, amit egymás felé táplálunk Istennek elég bizonyíték és ok, hogy megáldja a házasságukat oltár és pap nélkül is. Írásod megerősített.

Hálás vagyok!

25N

2013. szept. 2. 20:21
 35/41 anonim ***** válasza:

33.

Ez jo hallani mert pont most vasarnap errol szolt a beszelgetes a gyulekezetunkben.Isten mindehol ott van.

2013. szept. 2. 20:25
 36/41 anonim ***** válasza:
5%
A megvédem magam és a tapló vagyok között óriási a különbség.Megspórolhattad volna magadnak ezt a konfliktust,ha a vőlegényedre hagyod.Ő ismeri jobban a rokonát,tudja,hogy hogy kell vele bánni,te pedig csak,mint egy tulok,nekimentél a falnak.Nem volt értelme,de te tudod. 25-ös voltam.
2013. szept. 2. 21:55
 37/41 A kérdező kommentje:

33: Te hiszel benne,neked mindenhol ott van,én nem hiszek benne,nekem sehol nincs ott,ennyi.

Nem azért házasodunk,mert legyen isten előtt,hanem mert szeretjük egymást,és magyar törvények leginkább csak házasként ismernek el mint egy pár.De egyébként csak papír,nem ettől fogjuk egymást jobban szeretni vagy tovább.

35:nem én mondtam el,hogy nem lesz templomi,már tudták egy ideje,csak próbált a kedves leendő rokon piszkálni,hogy az nem is esküvő,az minek,stb.Nem épp finom stilusban.Hasonlóképp reagáltam rá,aki megérdemli,hogy bunkó módon szóljak hozzá,azzal nem fogok finomkodni.

2013. szept. 3. 08:05
 38/41 anonim ***** válasza:
0%
Persze,miért is akarnál különb lenni.Nem ez a lényeg,hanem,hogy feleslegesen minek veszekedni és már jó előre megalapozni a köztetek lévő viszonyt.A bunkóságra nincs mentség,egyik fél részéről sem és nem hiszem,hogy a vőlegényednek hiányzik,hogy a leendő felesége fasírtban legyen a családdal.Ráadásul ez pont egy olyan dolog,amit bőven le tud rendezni ő is,mert ez az ő döntése is.
2013. szept. 3. 08:19
 39/41 anonim ***** válasza:
20%

Hat kerdezo sajnaloma ferjed mert tolerantie az nem szorult beled az tuti.

A tolerantia azzal kezdodik hogy tiszteljuk mas hitet es a vallast.

Hogy a rokonokkal normalis hangnemet utunk meg keruljuk a konfliktus hiszen csaladod lesz.

Miert nem mondtad neki te ateista vagy abban hiszel a semmibol lettel es ha meghalsz semmi leszel kukackaja es nincs lelked ugyanugy mint az allatokank, hiszen a lelek Istentol valo.

Nyugodtan elmondhattad volna neki hogy ki vagy.

2013. szept. 3. 09:21
 40/41 A kérdező kommentje:

A tolerancia ott bukorr,hogy ők nem tisztelik,hogy én ateista vagyok,beleszólnak abba amihez semmi közük.

A lélek egy baromság,ahogy az is hogy az állatok nem éreznek.

Érez az ember is,az állat is,csupán nem érjük egymás nyelvét.De ha sokat vagy egy kutyával pl,akkor wegy idő után már érted mit "mond".

Kérnék mindenkit a továbbiakban mellőzni a témát hogy van isten vagy nincs (igen,direkt kisbetűvel,mert vonatkozik minden nép istenére),ha erről akartam volna vitatkozni,akkor a kultúra-vallás részbe irom.

2013. szept. 3. 09:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!