Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak a templomi esküvő a rendes esküvő, akinek csak polgári van, úgy is el fog válni. Hogy reagálnál erre ha neked mondanák ezt úgy, hogy te templomba be sem teszed a lábad?
Én hallgathattam ezt meg egy "kedves" leenedő rokontól,vallásmániásak,én ateista,párom szintén.
Én megmontam,hogy ha a polgári nem is rendes esküvő,akkor meghivás visszavonva,nem is kell eljönni megnézni.
(most ezen háborog párom családja,hogy nem elég hogy nem lesz templomi esküvő,még a rokonnak is mit mondtam)
Jaj te szegény.
Biztos nagyon rosszul esne. Kitartást. Mi annyi negatívumot kaptunk párom családjától, hogy én majdnem lefújtam az esküvőt három héttel előtte. Mert semmi sem volt jó amit mi akartunk, meg mindent máshogy kell, meg, hogy én nem ismerek semmi hagyományt, mert az Budapesten nincs és hasonlók...
Nagyon szép esküvőnk volt. Azóta persze úgy csinálnak, mintha minden tökéletes lenne, csak sajnos én nem tudok túllépni...
Mi 26 évvel ezelőtt házasodtunk, CSAK polgári esküvő volt....
Hülyeség,amit mondtak.Én vagyok az élő példa.Na meg itt van a sógornőm, ő 3 szor ment férjhez, 2x elvált:)?és TEMPLOMBAN esküdtek mindháromszor....
Nem ezen múlik a jó házasság...
Ha annyira érdekelne hogy meggyőzzem őket,akkor példáim nekem is vannak,nagyszüleim lassan 50 éve úgy házasodtak,hogy nagymamám már terhes volt,csak polgári volt.Unokatestvéremék templomi esküvő,300 vendég,2 év után elváltak.Erről ennyit.
Csak felidegesitettek a nagyon vallásossággal.
Aki vallásos,legyen az,nem zavar.De ne akarjon engem megtéríteni,mostanában még a krisnások se akarnak,akkor ők se tegyék.
Templomi esküvő után is elválnak. Erről lehet statisztikát nézni, és objektíven megítélni a helyzetet.
Ami objektíven nehezen mérhető:
- Akik nem válnak el házasságkötés után, milyen párt alkotnak, mennyire boldogak. Tehát azért nem válnak el, mert együtt valóban boldogok-e.
Másik, hogy az egyházi 'kötelék' egy eléggé erőltetett, mesterséges jelenség. Nincs rá szükség.. az emberi civilizáció, kultúra számos vad hajtást eredményez, mint tudjuk. Az egyházi házasságkötés is ilyen, szerintem.
Számomra is csak az egyházi házasságkötés a "rendes" esküvő, a polgári nekem semmit nem jelent. Most hagyjuk, hogy "De csak az a hivatalos!" szöveget, tisztában vagyok a jogszabályokkal, de épp ezért nem jelent annyit nekem a polgári, mert az csak egy jogi procedúra, ami eredményez egy szerződést, amit jelenleg akár már másnap felbonthatok.
De ez az én véleményem. Amúgy ha ateista a kérdező is és a párja is, akkor én hívőként azt javaslom, hogy ne is legyen templomi, mert minek? A rokonságról meg annyit, hogy sajnos vannak hülye hívők is, akik nem jutnak el addig, hogy ezt a döntést meghagyják a párnak.
Tény,hogy ők is csak akkor járnak templomba,amikor mutatni kell,mennyire vallásosak.
Páromnak van nővére,ő vallásos,ők falun laknak,végigvonult teljes harci díszben a falun.(nem,nem a háztól a templomig,sétáltak egy jó nagy kört,hogy nézze mindenki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!