Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak a templomi esküvő a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak a templomi esküvő a rendes esküvő, akinek csak polgári van, úgy is el fog válni. Hogy reagálnál erre ha neked mondanák ezt úgy, hogy te templomba be sem teszed a lábad?

Figyelt kérdés

Én hallgathattam ezt meg egy "kedves" leenedő rokontól,vallásmániásak,én ateista,párom szintén.

Én megmontam,hogy ha a polgári nem is rendes esküvő,akkor meghivás visszavonva,nem is kell eljönni megnézni.

(most ezen háborog párom családja,hogy nem elég hogy nem lesz templomi esküvő,még a rokonnak is mit mondtam)

2013. szept. 2. 09:14
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Én annyit mondanék, törődjön a maga életével, biztosan ott is van rengeteg dolog, amin lehetne javítani, az én életem problémáit hagyja meg nekem.
2013. szept. 2. 12:02
 22/41 anonim ***** válasza:
91%

17: Hasonló a tapasztalatom nekem is. Főleg a "díszkeresztényeknek" van nagy szájuk, hogy templomi esküvő kell, keresztelő kell, de ezen kívül templom felé sem néznek.

Én nem vagyok vallásos, de a helyükben zavarna és tiszteletlennek érzem, hogy sokan csak egy szép díszletnek tartják a templomi esküvőt.

2013. szept. 2. 12:34
 23/41 A kérdező kommentje:

Szerintem is illetlenség.

A templom az istenük háza,menjen oda,aki szereti,hisz benne.

Hozzám se jöhet olyan,aki nem szeret.

Díszletként sosem értettem miért szép egy templom.

Lesznek csodaszép képeink,egyik nagyonjó barátunk szólt előre,hogy az ő ajándéka az lenne,hogy egy közeli gyönyörű várban fotóz minket egy profi fotós.

2013. szept. 2. 12:38
 24/41 anonim ***** válasza:
1%
Nem tudom,de szerintem kicsit bunkó lehettél.Belehalnál,ha bemennél egy templomba 1 órára?Amúgy nem kötelező,de akkor ezt jó előre jelezni kell,hogy ez van,akinek nem tetszik,az most mondja vissza.
2013. szept. 2. 13:30
 25/41 anonim ***** válasza:
Nem értem ezt miért veled beszélte meg a párod rokona és miért nem a vőlegénnyel.Ha a párod is ateista,akkor annyira nem lehetett meglepetés,hogy nem akar templomi esküvőt.Ezt a beszélgetést átpasszoltam volna a vőlegénynek,rendezze le a rokonát,ahogy akarja és így nem neked kell megbántanod számodra még "ismeretlen" embereket.
2013. szept. 2. 13:35
 26/41 anonim ***** válasza:
98%

"Belehalnál,ha bemennél egy templomba 1 órára?"

Szerintem meg az a bunkó, aki ezt másra erőlteti. Nem hiszem, hogy bárki (akár a kérdező, akár én vagy más) belehalna, de miért kell olyat ránk kényszeríteni, amit nem akarunk? Ez igenis erőltetés, és olyat akarnak lekényszeríteni a torkunkon, amit nem akarunk.

Ez olyan, hogy ha valaki erősködik, hogy kóstold meg a húspástétomát, mert nagyon finom. Ha te amúgy eszel húst, akkor nem esik nehezedre, vagy nem zavar téged, ha kínálgatja mindenkinek. Aki vega, az ezt másképp látja.

2013. szept. 2. 13:37
 27/41 anonim ***** válasza:
81%
Kiröhögtem volna őket, ennyit tudtam volna reagálni. Aztán én is megmondtam volna, amit te. Hogyha valami nem tetszik, akkor jobb, ha otthon maradnak, levegőrontásra nem lesz szükségünk a hivatalos polgári esküvőnkön. Hálát adok az égnek, hogy az egész családom ateista. Bár páran meg vannak keresztelve, főleg még nagyszülők, szülők, idősebb unokatesók, de többségük akkor volt utoljára templomban. Én még városnézéskor sem megyek be a templomokba, mert nem érdekelnek, hogy hány istenség van a falra festve, számomra semmi szépség nincs bennük. Valamint olyan is volt már, hogy ismerős esküvőjén csak a templomira mentem el, mert mondtam, hogy ne haragudjon, részemről képmutatás lenne végig áhítozni a templomiját, majd a lagzin találkozunk.
2013. szept. 2. 13:44
 28/41 anonim ***** válasza:
63%
Bocsi, előző vagyok: *csak a polgárira mentem el, a templomira nem.
2013. szept. 2. 13:46
 29/41 A kérdező kommentje:
13:30. akkor te esküdnél pl zsidó vallás szerint ha egy gyakorlatilag idegen kéri? Te se halnál bele,nem?
2013. szept. 2. 13:50
 30/41 A kérdező kommentje:

13:35:azért nem hagytam páromra a dolgot,mert nem szorulok arra hogy megvédjen,meg tudom magam

Párom családja tudta eddig is,hogy párom nem hisz semmiben,de úgy voltak vele,hogy megkeresztelve meg van,evidens hogy házasodni is fog templomban.

2013. szept. 2. 13:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!