Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Még csak tervezzük az esküvőt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Még csak tervezzük az esküvőt, sajnos anyagi okok miatt évek kérdése, de lenne jó pár kérdésem. Mennyibe kerülne nagyjából?

Figyelt kérdés

Szóval felmerül egy csomó kérdés, mint minden esküvőnél. :D Nem vagyunk egyszerű helyzetben és nem igazán találok ezekre válaszokat sehol.

1. Szabadtéri esküvőt szeretnénk, de semmit nem tudok arról, hogy milyen intézkedéseket kell ez ügyben tenni, és úgy mégis mennyibe kerül. Azt tudom, hogy a kiválasztott helyért fizetni kell, papír kell, hogy legyen róla, hogy igenis tarthatjuk ott, a kijelölt napon. De mégis, körülbelül ez mennyi? Nem nagy hely, ami elég úgy 20-25 főnek. Most az mindegy, hogy hol. Mégis 30-40 ezer a foglalás vagy 100-200?

2. Javarészt közeli barátok volnának a vendégek. Rokonok alig, ugyanis én részemről nincs annyira jóban a rokonság-gyakorlatilag lekakálják egymást. No de aki minket is meghívott, illene nekünk is meghívni. De ha én is meghívom uncsimat, akkor a szüleit is kéne...mert ők meg egyik részről kereszt szüleim, a másik uncsimék szülei meg a nagynéni, nagybácsi... akkor meg gyakorlatilag csak a rokonság lenne ez a 20-25 fő. Plusz párom részéről gyakorlatilag egy rokon sincs sajnos.... szülei már nem élnek, testvére nincs, nagyszülő, unokatestvér nincs... pár távolabbi rokon van, aki páromat kicsi kora óta utálja...

3. Imádom a lilát és örülnék ha lila ruhám lenne, s az egész esküvő fő színe ez volna. De tartok attól, hogy főleg anyum és az a pár rokon, aki esetleg jön... nos totál ki fognak akadni. A mi családunkban mindenkinek hagyományos esküvője volt.. de ha egyszer ez a mi napunk...?

4. Ha már esküvő, akkor lagzi. Szerintünk e nélkül szinte nincs is értelme az esküvőnek. Na de gyakorlatilag ezt a legmacerásabb pont. Mikre kell ilyenkor figyelni? Mikre kell költeni?

Zene, étel, fotós, dekoráció, helyfoglalás... és még?

Mivel nagyon nincs pénzünk és várhatóan nem is lesz, segíteni nem tud senki... így a lehető legolcsóbban szeretnénk persze megoldani a dolgot. Tudom, ez nagyon összetett dolog, függ a hely árától, attól, hogy vesszük vagy kölcsönözzük nekem a ruhát stb. De tekintve, hogy szabadtéri szertartás lenne, utána lagzi, kb. 25 fővel és lila esküvő... így körülbelül mennyi lehet anyagilag? 700-800 ezer? Vagy több, úgy egy milla?

2013. aug. 31. 15:11
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Ha ez segítség, akkor Debrecenben lenne valószínűleg, mert a vendégek nagy része ott él, mi is ott születtünk, éltünk.
2013. aug. 31. 15:13
 2/29 anonim ***** válasza:
69%
Ez nagyon soktényezős, attól függ mi mennyire fontos, mennyire vagy hajlandó megalkudni. Viszonyításképp, egy középkategóriás főállású fotós vagy épp cinematográfus nagyságrendileg 150.000 Ft-ot kér el egy egész napos esküvőért. Ha nem akarsz megalkudni és minőségi, művészi filmet és fotókat is szeretnél máris 300.000 Ft-nál tartasz. Persze mindenkinek más a fontos azért ezekről írtam, mert ezekre látok rá leginkább. A teljes költséggel inkább 1,2M környékén számolj, bár ha évek kérdése akkor valószínűleg nem most kellene számolnod, mert addig csak drágulni fognak a szolgáltatások, viszont, ahogy hazánkat ismerem a fizetések nem mennek majd utánuk. :(
2013. aug. 31. 15:22
 3/29 A kérdező kommentje:

Igen, elég komplikált a dolog, az utolsó mondatodat pedig mintha a fejemből húztad volna elő. :D Csak nem akartam ilyet írni. :)

Annyi könnyítést még tudok adni, hogy:

Fotós nem kell, mert van több fotós barát is, azzal nem lesz gond.

Szakács és cukrász barátok is vannak, szerintem az ételt is megoldjuk okosan.

DJ-t is lehet tudnék szervezni, mert bátyám haverja az, csak már nem tartják a kapcsolatot... így nem tudom mennyire jó ötlet, mert hát attól még ismer engem is az illető és éppenséggel rosszba meg nem vagyunk.

Elég kreatívkodó lányka vagyok, szóval a dekorációt majd szépen, ötletesen kitalálom, amit tudok meg is csinálok majd.

2013. aug. 31. 15:28
 4/29 anonim ***** válasza:
90%

Olcso kulteri eskuvo egy szertartasvezetot kell megkerni o barhol osszead olcson.pl ret erdo hegy to hajo kert repuloter stb.

A hivatalos reszet mar elotte ingyen el lehet intezni.

2013. aug. 31. 15:53
 5/29 A kérdező kommentje:
A szertartásvezetőről jut eszembe: az egyik legjobb barátom pap. Olyat lehet, hogy a kültéren ő ad össze minket? Vagy ez még cifrázás is lenne és csak tornáznám az árat felfele? Bocsánat, hogy sokat kérdezek. :)
2013. aug. 31. 16:07
 6/29 anonim ***** válasza:
42%
Pap katholikus nem adhat ossze kulteren sajnos az egyhaz torvenye
2013. aug. 31. 16:09
 7/29 A kérdező kommentje:
református pap a barátom
2013. aug. 31. 16:12
 8/29 anonim ***** válasza:
95%

Házasodjatok össze most polgári szertartáson. Ingyen van. Max egy üveg pezsgő kell a koccintáshoz. Nem kell senki más, csak két tanu.

Aztán ha anyagilag megtehetitek összeházasodtok egyházi szertartás szerint is.

Mi is így tettük, igaz az egyházi elmaradt. De nem bántam meg, elmentünk a pénzből nyaralni, és még maradt is. Amúgy meg egy elég szerény esküvő-lagzira futotta volna.

2013. aug. 31. 19:01
 9/29 anonim ***** válasza:
93%

Nekunk is ingyen volt a polgari

Az igazit a kertben tartottuk szertartas vezetovel ossz 40 ezer volt a koltsege a dolognak es csodaszep volt.

utana kis zart koru kerti party volt grill es zene tanc ossz 30 vendeg.

2013. aug. 31. 19:19
 10/29 anonim válasza:
94%

Nekünk is a pénz volt az úr.De röviden:Én nem ragaszkodtam a hófehér "igazi"esküvői ruhához.Ekrü ruhám volt,egy egyedi darabokat gyártó cég kiárusításán vettem 10 ezer volt.Férjem öltönye akciósan 20 ezer.A szertartás zenével 10 ezer.Gyűrűink ezüst karika 10 ezer/2 db.Fodrász ismerős volt 3000 ft.Menyasszonyi csokornál nem kell megmondani hogy esküvőre lesz mert az nagyon megdobja az árat.Nekem 2000 ft volt.Helység bérlés 30 ezer,zenész ismerős 20 ezer,dekorációt én csináltam,néhány lufi és selyem szalag,neten rendeltem 1500 ft,kaját a család dobta össze,tortát a legjobb barátnőm csinálta 4 emeletes lett,ajándékba!A piákat és az üditőket mi vettük meg,kb 30 ezer.A felszólgálásért 5 ezret fizettünk.Nászajándékba szerencsére pénzt kaptunk:)

A vendégeink kb 25-en voltak.Ennél jóval több a rokonság,de nem tudtunk mindenkit meghívni.Szülők mindkét részról,tesók+férjeik+gyerekek,nekem kereszt szüleim(4-en)A sok uncsitesómból csak 1,Ő volt a tanúm.A barátnőm aki a tortát csinálta,illetve külföldről egy rokon pár akik sokat jelentenek nekem.Kb.140 ezerbe volt így az egész.Nagyon jól sikerült!!!!!!

2013. aug. 31. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!