Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Még csak tervezzük az esküvőt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Még csak tervezzük az esküvőt, sajnos anyagi okok miatt évek kérdése, de lenne jó pár kérdésem. Mennyibe kerülne nagyjából?

Figyelt kérdés

Szóval felmerül egy csomó kérdés, mint minden esküvőnél. :D Nem vagyunk egyszerű helyzetben és nem igazán találok ezekre válaszokat sehol.

1. Szabadtéri esküvőt szeretnénk, de semmit nem tudok arról, hogy milyen intézkedéseket kell ez ügyben tenni, és úgy mégis mennyibe kerül. Azt tudom, hogy a kiválasztott helyért fizetni kell, papír kell, hogy legyen róla, hogy igenis tarthatjuk ott, a kijelölt napon. De mégis, körülbelül ez mennyi? Nem nagy hely, ami elég úgy 20-25 főnek. Most az mindegy, hogy hol. Mégis 30-40 ezer a foglalás vagy 100-200?

2. Javarészt közeli barátok volnának a vendégek. Rokonok alig, ugyanis én részemről nincs annyira jóban a rokonság-gyakorlatilag lekakálják egymást. No de aki minket is meghívott, illene nekünk is meghívni. De ha én is meghívom uncsimat, akkor a szüleit is kéne...mert ők meg egyik részről kereszt szüleim, a másik uncsimék szülei meg a nagynéni, nagybácsi... akkor meg gyakorlatilag csak a rokonság lenne ez a 20-25 fő. Plusz párom részéről gyakorlatilag egy rokon sincs sajnos.... szülei már nem élnek, testvére nincs, nagyszülő, unokatestvér nincs... pár távolabbi rokon van, aki páromat kicsi kora óta utálja...

3. Imádom a lilát és örülnék ha lila ruhám lenne, s az egész esküvő fő színe ez volna. De tartok attól, hogy főleg anyum és az a pár rokon, aki esetleg jön... nos totál ki fognak akadni. A mi családunkban mindenkinek hagyományos esküvője volt.. de ha egyszer ez a mi napunk...?

4. Ha már esküvő, akkor lagzi. Szerintünk e nélkül szinte nincs is értelme az esküvőnek. Na de gyakorlatilag ezt a legmacerásabb pont. Mikre kell ilyenkor figyelni? Mikre kell költeni?

Zene, étel, fotós, dekoráció, helyfoglalás... és még?

Mivel nagyon nincs pénzünk és várhatóan nem is lesz, segíteni nem tud senki... így a lehető legolcsóbban szeretnénk persze megoldani a dolgot. Tudom, ez nagyon összetett dolog, függ a hely árától, attól, hogy vesszük vagy kölcsönözzük nekem a ruhát stb. De tekintve, hogy szabadtéri szertartás lenne, utána lagzi, kb. 25 fővel és lila esküvő... így körülbelül mennyi lehet anyagilag? 700-800 ezer? Vagy több, úgy egy milla?

2013. aug. 31. 15:11
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Mi is megtartanánk kertben de az nincs. 1-2 barátnak van, de az annyira kicsi, hogy még 25-en sem férnénk el. Reménykedek, hogy max 200-250-ből ki tudjuk hozni. :)

Kint a természet miatt lenne fontos, valamint, hogy ott lehetne a kutyánk is. Meg mindig is az tetszett mind a kettőnknek. Ezen kívül amit tényleg nagyon nagyon szeretnék, az a lila ruha. Minden másban lehet velem alkudni. :D

Dekorációt én megcsinálnám barátnőmmel, meg a kaja, fotó is menne ismerős, barát által. Ahogy olvasom, akkor van remény! :)

2013. aug. 31. 21:34
 12/29 anonim ***** válasza:
54%

250-ből nem fogod tudni kihozni, ne is reménykedj. Max egy extra szűk családi körben tartott esküvőt, és egy szimpla vacsorát

Mert: alapból a ruhád ha kölcsönzöd 60-tól kezdődik a csillagos égig.+egy cipő is

Fizetsz fodrászt, körmöst, előtte kozmetikus smink.

Párod ruhája sem olcsó

(sőt ha szertnétek menyecskeruhát az is szintén pénzes)

Menyasszonyi csokor,kocsidísz kitűzők: Min. 20.000

Terembérlet: 30-tól Kaja: kb 7.000 Ft/Fő , és sok helyen ez még olcsó, és az italok nincsenek benne. Sőt a sütemény ára sincs benne. +a pincéreknek is van ahol külön kell fizetni.

Több helyen birkapörköltet kérnek, ott a birkát külön kifzeted: 35.000 Ft.

Zenekar: (nekünk anno 80.000 (2007)

Esküvői torta: minimum 8.000

Kikérőnél a lányos háznál: sütemények, sós sütik, és pia. Legalább ott kell 2-3üveg pálinka, és Jager, vagy Unicum, plusz üdítők.

Díszítések: minimum 10.000, ha külsős céggel készítteted:kb 80-100.000

Pezsgő koccintáshoz: 1 000

Virágcsokor a két örömanyának: 3000, vagy több...

És ugye az esküvő előtt: legénybúcsú, lánybúcsú töménytelen alkohollal :)

2013. szept. 1. 14:04
 13/29 A kérdező kommentje:

Nos, a smink, fodrász, körmös nem lesz. Az ételt, sütit, italt megoldjuk barátokkal. A ruhám... nos az is lehet, hogy lesz aki megvarrja. :) Fotós szintén nem kell, mert van. A virágcsokrot -már ha ez nem babona- akkor magam csinálom majd meg.

Párom szülei nem élnek, szóval csak én anyukám és apukám, valamint tesóm lesz, akik tényleg rokonok. Kikérést még nem beszéltünk, szüleim elváltak... már pedig ha kikérnek, ott kéne, hogy legyen apukám, nem? Szóval ez lehet nem lesz. Pláne, hogy el se férnénk ennyien mi nálunk. Dekorációt én fogom megoldani egy barátnőmmel. :)

Szóval pénz az mindenképp kell rá, és igaz, hogy ebben nem tudnak minket támogatni de sok mindent közösen el tudunk majd készíteni. :)

2013. szept. 1. 23:09
 14/29 anonim ***** válasza:

Akikről állítod, hogy megvannak és nem kell (pl fotós), azokkal egyeztettél?

Értem, hogy barát, de azért nekem nem lenne pofám, hogy "hello, barátom vagy, ingyen fotózd már végig az esküvőmet, köszi" Illik megkérdezni, hogy mennyiért vállalja és ha azt mondja, jaj nem kell fizetni akkor is illik venni vmit, vagy egy kis pénzt azért adni!!!

2013. szept. 3. 19:38
 15/29 A kérdező kommentje:

Nem írtam egy szóval sem, hogy a barátoktól ingyen kérem. :) pl. akik készítenék az ételt, nekik is megvennénk a hozzávalókat meg rádobnánk valamennyi munkadíjat.

Eszem ágában sincs ingyen kérni, de olcsóbb volna illetve lesz velük mindenképp.

2013. szept. 3. 19:39
 16/29 anonim ***** válasza:

Persze, megértjük hogy miről írsz, és tiszteletreméltó dolog is, és keatív, önálló,

CSAK: azért írjuk ennyien itt neked hogy ezért meg azért is fizetni kell, mert nagyon biztos vagy benne, hogy ennyiből ki fogod hozni, és jobban tudod azoktól, mint akik ezt már egyszer végigcsinálták. Csak azért írjuk, hogy reálisabban lásd a dolgokat.

Egy varrónő sem ingyen dolgozik, sőt egy szép anyag sem 5.000Ft, és a párodnak egy öltöny sem. Díszítőanyagokat is meg kell venni, és gondolom nem 10db lufira gondoltatok

Legyen így, tegyél csodákat! Hozd össze 250-ből.

2013. szept. 3. 20:02
 17/29 anonim ***** válasza:
Amúgy évek múlva lehet, hogy ezek a barátok, már nem is a szakmájukban fognak dolgozni, ezzel is számolj!
2013. szept. 3. 20:11
 18/29 A kérdező kommentje:

De én azt NEM állítottam, hogy 250-ből kijön, könyörgöm!

Idézem: " De tekintve, hogy szabadtéri szertartás lenne, utána lagzi, kb. 25 fővel és lila esküvő... így körülbelül mennyi lehet anyagilag? 700-800 ezer? Vagy több, úgy egy milla?"

Nem egy konkrét összegre utaltam, hanem tudni szeretnék egy KÖRÜLBELÜLI összeget. :) Azért részleteztem ennyire, hogy értsétek meg, egy pár dolgon tudunk spórolni.

2013. szept. 3. 20:22
 19/29 anonim ***** válasza:

Ha csinálnád a csokrot, ne számíts rá, hogy tartós lesz.

Meg ahogy mondani szokták, olcsó húsnak...

2013. szept. 3. 20:24
 20/29 A kérdező kommentje:

Plusz: aki a ruhát csinálná nem varrónő de sokat varr! Évek múlva is fog, mert otthon a gép...

A fotós már nem dolgozik fotósként de mi is foglalkozunk fotózással egész komolyan, a mi gépünk itt van, neki csak használnia kell azt. Mivel mi nyilván nem fogjuk tudni végigfotózni a saját lagzinkat.

A dekoráció tényleg nem 10 lufi lenne, de nem is fog 30.000-be kerülni. :)

Így már remélem érthetőbb a dolog!

2013. szept. 3. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!