Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Még csak tervezzük az esküvőt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Még csak tervezzük az esküvőt, sajnos anyagi okok miatt évek kérdése, de lenne jó pár kérdésem. Mennyibe kerülne nagyjából?

Figyelt kérdés

Szóval felmerül egy csomó kérdés, mint minden esküvőnél. :D Nem vagyunk egyszerű helyzetben és nem igazán találok ezekre válaszokat sehol.

1. Szabadtéri esküvőt szeretnénk, de semmit nem tudok arról, hogy milyen intézkedéseket kell ez ügyben tenni, és úgy mégis mennyibe kerül. Azt tudom, hogy a kiválasztott helyért fizetni kell, papír kell, hogy legyen róla, hogy igenis tarthatjuk ott, a kijelölt napon. De mégis, körülbelül ez mennyi? Nem nagy hely, ami elég úgy 20-25 főnek. Most az mindegy, hogy hol. Mégis 30-40 ezer a foglalás vagy 100-200?

2. Javarészt közeli barátok volnának a vendégek. Rokonok alig, ugyanis én részemről nincs annyira jóban a rokonság-gyakorlatilag lekakálják egymást. No de aki minket is meghívott, illene nekünk is meghívni. De ha én is meghívom uncsimat, akkor a szüleit is kéne...mert ők meg egyik részről kereszt szüleim, a másik uncsimék szülei meg a nagynéni, nagybácsi... akkor meg gyakorlatilag csak a rokonság lenne ez a 20-25 fő. Plusz párom részéről gyakorlatilag egy rokon sincs sajnos.... szülei már nem élnek, testvére nincs, nagyszülő, unokatestvér nincs... pár távolabbi rokon van, aki páromat kicsi kora óta utálja...

3. Imádom a lilát és örülnék ha lila ruhám lenne, s az egész esküvő fő színe ez volna. De tartok attól, hogy főleg anyum és az a pár rokon, aki esetleg jön... nos totál ki fognak akadni. A mi családunkban mindenkinek hagyományos esküvője volt.. de ha egyszer ez a mi napunk...?

4. Ha már esküvő, akkor lagzi. Szerintünk e nélkül szinte nincs is értelme az esküvőnek. Na de gyakorlatilag ezt a legmacerásabb pont. Mikre kell ilyenkor figyelni? Mikre kell költeni?

Zene, étel, fotós, dekoráció, helyfoglalás... és még?

Mivel nagyon nincs pénzünk és várhatóan nem is lesz, segíteni nem tud senki... így a lehető legolcsóbban szeretnénk persze megoldani a dolgot. Tudom, ez nagyon összetett dolog, függ a hely árától, attól, hogy vesszük vagy kölcsönözzük nekem a ruhát stb. De tekintve, hogy szabadtéri szertartás lenne, utána lagzi, kb. 25 fővel és lila esküvő... így körülbelül mennyi lehet anyagilag? 700-800 ezer? Vagy több, úgy egy milla?

2013. aug. 31. 15:11
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Milyen dekoráció az, ami 30e alatt megvan, ha nem lufi?
2013. szept. 3. 20:27
 22/29 anonim ***** válasza:

Itthon mindenki foglalkozik fotózással elég komolyan, vagyis azt hiszik. Fotózással komolyan foglalkozni - esküvői viszonylatban - azt jelenti, hogy a táskádban lapuló felszerelés al-hangon 1,5-3M Ft közötti összegbe került ( ugyanez valóban professzionális eszközökkel számolva minimum 5 de inkább 8M Ft), csak, hogy képben legyünk. :)

Amúgy azzal számoltál, hogy egy átlag esküvői anyagon van mondjuk 80-120 óra utómunka? Az meg egy másik kérdés, hogy valaki aki nem esküvőfotózik, közel sem fogja azt a minőséget és színvonalat adni amit egy főállású fotós. Igények kérdése, de ezt azért kalkuláld bele, mert könnyen meglepődhetsz. Ha a "rokon-lőtte, jó lesz" szintű fotóknál nem szeretnél többet akkor rendben van, de ha ennél többet szeretnél akkor arra többet is kell áldoznod.

2013. szept. 3. 20:30
 23/29 A kérdező kommentje:
Elég sokat készítettem már, nem egy alkalommal, van egy csomó cuccom is, szóval ezt gond nélkül meg fogom oldani. :) Virágot meg tudok kötözni... meg elég gáz lenne, ha az a csokor nem bírna ki egy napot. Ennyire szerencsétlen nem vagyok, de köszönöm. :)
2013. szept. 3. 20:33
 24/29 anonim ***** válasza:

Nem azt írtjuk, hogy szerencsétlen vagy DE ahogy előtted is írták, nem véletlenül kér annyit egy esküvői fotós, amennyit! Évek múlva ha előveszed és megmutatod az unokáidnak, mit mutatnál inkább szép/profi/tökéletes képeket vagy olyan olcsó volt, de semmilyen képeket?

A dekor meg, hogy 30e-ből megvan..azt megnézném!

2013. szept. 3. 20:36
 25/29 A kérdező kommentje:

Megsúgom, hogy hiába van valakinek Nikon D4 gépe, ha automatán tudja csak használni. :) Szóval baromira nem az összeg számít, hanem a tudás. Kötve hiszem, hogy a nagy "fotósok" elolvasták volna Sevcsik, Hefelle : Fényképészet c. könyvet és megértették volna. De nem is értem, mire fel ez a kötekedés, mivel:

1. Csak ötletet, segítséget kértem.

2. Gondolom nem ismerjük egymást, szóval fogalma nem lehet itt senkinek arról, hogy mennyire vagyunk benne párommal a fotózásban.

Szóval ezt a témát szerintem inkább hagyjuk annyiban, mert baromira nincs hangulatom bizonygatni a fotós tudásomat/tudásunkat. :)

És ha netán elcseszné a fotós barátunk a képeket (amiket kötve hiszek) akkor is az a MI bajunk lesz.

Szóval a tanácsokat szívesen fogadom továbbra is, de én nem fogok vitatkozni senkivel. Ha nem volt érthető a kérdésem, akkor bocs. :)

2013. szept. 3. 20:40
 26/29 anonim ***** válasza:

Huh én is elolvasom gyorsan, veszek 20e-ért egy digitális fényképezőt :) Akkor felbéreltek? :D

Segíteni akartunk, de te mindent jobban tudsz :D

Sok sikerült az olcsó esküvőhöz :D

2013. szept. 3. 20:42
 27/29 A kérdező kommentje:

Mit nem lehet azon felfogni, hogy mi párommal elég komolyan benne vagyunk a fotózásban, elég sok PROFI fotós ismerősünk és barátunk van, szóval légyszi ez ügyben ne oktassatok ki, jó? :)

És légyszi ne akarjatok már arról felvilágosítani, hogy a MI fotós barátunk mennyiért fogja elvállalni, szerintem mi jobban ismerjük. :)

Nagyon is elismert a szakmájában és tudja, hogy mi milyen képeket szeretünk, nem kell nekünk sz@r utómunkás kép! Majd mi azt szépen megbeszéljük vele, hogy mi és hogyan legyen, és mennyibe fog fájni! Arról meg ne is beszéljünk, hogy ez a barátunk minden komoly tudást biztosító fotós iskolát elvégzett már rég, a lehető legjobbat is. Higyjétek el, hogy ha valaki, akkor Ő profi. De nem a suliktól jó, hanem a jó látásmódjától főleg.

Nem ilyen hipp-hopp photoshop művész, aki előhívni egy filmet nem tud...

Másban elfogadom a tanácsokat, de a fotóst témát bízzátok rám. :)

2013. szept. 3. 20:55
 28/29 anonim ***** válasza:

Viszont lehet valakinek bármilyen tudása ha elvérzik alatta a technika. Egyébként épp segíteni próbálunk, de azt csak annak lehet aki nem vesz kötekedésnek minden mondatot és nem áll neki védekezésképp hepciáskodni. Nem irigylem a fotós barátot! :)

(Azért) Sok boldogságot! :)

2013. szept. 3. 21:04
 29/29 A kérdező kommentje:

Nem hepciáskodtam, hanem próbálom megértetni veled/veletek, hogy mivel a mi barátunk, ezért nem kell összegeket írni, hogy mennyiért dolgozik egy átlag fotós, mert vele meg fogunk tudni egyezni. Ezt próbáltam eddig is ecsetelni, hogy végre megértsétek! Plusz, teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy egy JÓ esküvői fotós mivel dolgozik és mennyit kér el. Ezért írtam, hogy ebben a szakmában jártasak vagyunk.

Nem felvágok, nem okoskodok... Ha ennyiből nem jött le a lényeg, akkor ez van.

További tanácsokat szívesen várok, szívesen elfogadok. A fotózás és dekoráció témát szerintem kimerítettük.

2013. szept. 3. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!