Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvőn nem az ifjú pár ízlése hanem a vendégeké a fontosabb?
Az esküvőn az ifjú pár ízlése a legfontosabb. Ha magamból indulok ki, az én családomban (én, férjem, 2 ovis, 1 csecsemő) max a férjem enné, ill. kóstolná meg. Magamnak és a gyerekeknek meg, ha úgy látom, hogy menthetetlen a menü (csak szusi hegyek), rendelnék pizzát. Még a felnőttek hagyján, hogy nem eszik meg, de egy lagzin elég sok kisgyerek szokott lenni, akiktől aztán végképp nem lehet elvárni, hogy megegyék a furcsa kinézetű dolgokat.
Szóval én unokatesód helyében A, B, C menüt rittyentenék. A szusi, B hagyományos pl. sült/rántott husi, C vega, pl. rántott sajt/gomba. Különben félő, hogy előkerülnek az otthonról hozott szendvicsek, meg a pizzás dobozok. Gondolom nem olcsó egy szusis lagzi, tehát érdemes lenne úgy összehozni a dolgot, hogy ne kelljen a kaja nagy részét kidobni.
A kérdésedre a válaszom: attól függ, hogy hol van az esküvő! írásod szerint biztosra veszem, hogy még soha nem voltál Erdélyben esküvőn, ott ugyanis (megjegyzem marhaság vagy nem, ez ott úgy van), hogy rengeteg kaja van. Mindig egy bazi nagy adag előétellel kezdődik minden, utána jön a leves, a sült amiben van csirke, disznó húsi és kétféle köret, általában krumpli és rizs. Utána a sütik, fagyi, gyümölcs és végül a vacsora (ott mostanra leginkább csak nappal vannak esküvők, így kevésbé fárasztóbb).
Tudom, hogy furának hangzik, de ott mindig ennyi kaja van, ha a fiatal pár beújít valami különlegeset akkor a többi menü marad szokásos valamennyire, hogy mindenkinek tetsszen.
Szüleim nemrég voltak esküvőn, és ott egy kétszintes emeleten volt az esküvő, mert a vőlegény hívő volt. Hogy ez miből is áll? Ők ugye nem érintkezhetnek, főleg egy bulin nem a világi emberekkel vagy nem is tudom már, hogyan nevezik a más vallásúakat. Ők nem táncolnak, mást esznek és verseket mondanak meg társas játékokkal játszanak.
Fura vagy nem, költséges vagy nem, ezt Erdélyben így csinálják.
Ezt azért vázoltam fel, hogy lásd sokaknál a vendégek fontosabbak, vagy megtalálják az aranyközépútat.
Amúgy sok boldogságot! :)
Én nemtudom mi maradiság van abban,hogyha bármilyen okból kifolyólag Vendégeket fogadok,akkor az ízlésüknek megfelelő ételt szolgálok fel!?:)
Maradiság esetleg az,ha Valaki élből elutasítja az új dolgokat,amiket nem is ismer,igen,ez lehet maradiság is vagy butaság is,ez Engem is igen szokott idegesíteni,de az ilyenekkel nem lehet mit csinálni,az kéne még,hogy az esküvőmön ilyeneken kelljen idegeskednem,nem tudom miért jó ez a Menyasszonynak? Saját maga alatt vágja a fát ezzel a ráerőltetem Mindenkire az ízlésemet baromsággal.
Ezt az A-B-C menüt jó ötletnek találom,amit itt föntebb írtak.Az "értelmesebb" - kevésbé elutasító Vendégek kedvéért-becserkészéséért,talán mondanék az A-B-C főétel felszolgálása/kiválasztása előtt egy olyan beszédet (vagy a vőfély),hogy ajánljátok a Vendégek figyelmébe az A- a szusis menüt- és akkor itt el lehet mesélni az ifjú Pár szerelmes történetéből egy szeletet,így biztos sokan kedvet kapnának hozzá,akik nyitottak rá....
adjatok szusit előételnek.
AZ A-B-C menüvel (szerintem) az a baj, hogy ha valaki nem ismeri/szereti a szusit, nem fog azt kérni, mert ha nem ízlik, éhenmarad. Aztán volt olyan, aki írta, hogy szereti, de annyit meg nem enne, amennyivel jól tudna lakni. Így mindenki dönthet, megkóstolja vagy sem, mert lesz másik lehetőség is.
Esetleg a sültestálak közé 1-1 szusis tál, így lehet falatozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!