Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvőn nem az ifjú pár ízlése hanem a vendégeké a fontosabb?
A szusit én sem bírom megenni, sőt, semmilyen tengeri cuccot. Próbáltam őket, de soktól rosszul lettem, annyira nem ízlik.
A férjem imádja, ezért volt olyan, hogy tengerparti tengeri cuccokra specializálódott étteremben huszan ettek tintahalat, polipot, egyebeket, nekem meg kerített az étterem csirkét (bármit megeszek, aminek kettő vagy négy lába van).
Nem utolsósorban számos ételallergia is létezik. Ezt illik végigkérdezni, mert komoly egészségügyi baja lehet egy ételallergiásnak.
Nekem pl a tejszín az egyetlen mumus, illetve a túlzottan zsíros ételek. Mindkettőtől olyan cifra jön rám, hogy evés után 3 perccel sprintelek és 10-12 óra, mire jobban leszek.
Ha valakinek mogyoróallergiája van, az kis mennyiségtől is fulladhat, mert bedagad a nyaka és elzárja a légcsövet a duzzanat.
A mi esküvőnkön a tanúm zsidó vallású volt. Magát az éttermet nem tudtuk kifejezetten kóser vonalon megválasztani, ezért egyeztettünk vele és az étteremmel. Kapott gyári új étkészletet, tányért (amit más használt és egybe volt mosva mondjuk húsos, vagy disznóhúsos eszközökkel, az vallás szerint tisztátlan), illetve az étteremmel egyeztetve hozattunk neki kóser étteremből ételeket. A többiek egyszerűen étlapról választottak, így mindenki ízlésének és esetleges ételérzékenységének megfelelően választhatott.
Az esküvő az ifjú párért van.
A lagzi viszont a vendéglátásról szól, ha valakit vendégül látok, akkor olyan ételt szolgálok fel amit szeret, megpróbálok a vendég kedvémben járni.
A lagzi stílusa..stb az a pár egyedüli döntése, de a menü esetén figyelembe kell venni avvendégek
* elküldte
A vendégek igényeit is...
Hiába szolgálok fel csak "húst", ha a vendégeim fele vega..l
Úgy kell gondolkodni, hogy milyen egy 10 fős vendéglátás. Kiteszel magadért, ha tudod, hogy a csapat nagy része szereti a meggyesrétest, akkor megpróbálsz azzal készülni, és nem a mákossal, mert te azt szereted jobban, hanem akkor mind a kettővel.
A lagzin amúgy az ifjú pár alig eszik rendszerint..
00:47es: te inkább ne próbálkozz humorizálni.
Kérdéshez hozzá szólva: semmi baj a sushival, de legyen más is. Ez baromi rossz duma hogy az ő napjuk, az legyen amit akarnak. Legyen! De akkor ünnepeljenek kettesben. Ha vendégeket hívnak, akkor illik az ő igényeik szerint is alakítani a menüt (pl allergiások, vegások, stb).
Röviden: egy vendégségben, bármilyen vendégségben, a vendég kedvében járok, a fő szempont hogy jól érezze magát, és azzal kínálom, amit ő szeret!
Amit meg én szeretek, azt eszem máskor.
Te is meg az unokatesód is elég gyökerek vagytok...
Komolyan ennyire bunkók nem lehettek. Tudod annyit szokás vinni esküvőre amennyit megeszel. Akkor én nem vinnék semmit ha netán elmennék. Nem begyöpösödött magyar vagyok imádom a halat, az összes tengeri ételt,de a szusit egyszerűen nem bírom lenyomni a torkomon,mert hányok. Pedig próbáltam már nem is egyszer!
Miért nem lehet egy EGYÉB ételsort felszolgálni?
Ez akár egy marhapörkölt, akár sülthús vagy valami. A lakodalom az nemmás mint vendégség. Én sem hívom meg a vega barátaimat bográcsozni...
Az,hogy te meg nem szereted a birkapörköltöt... Ott is van galuska meg szaft amit az emberek 90%a szeret vagy legalábbis megyeszik. És biztos nem csak birkapörkölt volt,mert ehhez szoktak levest és sütiket is felszolgálni.
De, van arany középút.
A mi 70 fős lagzinkon is így volt: kértünk csirke, sertés, és marha ételt is, mert valaki vagy csak ezt, vagy csak azt szereti, illetve volt vega kaja is, mindenki talált fogára valót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!