Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az esküvőn nem az ifjú pár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az esküvőn nem az ifjú pár ízlése hanem a vendégeké a fontosabb?

Figyelt kérdés
Unokanővéremnek októberben lesz az esküvője. De már most kitört a családi háború. Az unokatesóm és a leendő férje egy szusi étteremben ismerkedtek meg. Mivel nagy rajongói ennek az ételnek ez lesz a lakodalmi menü. Az én családom nagyon várja, de több nagynéni - úgy értem mindkét oldalon - meg más rokon már lázadozik. Hogy micsoda dolog ilyen "sz@rt" felszolgálni egy esküvőn. Mondják mindezt úgy, hogy soha életükben nem kóstolták. Miért ilyenek az emberek? Miért nem tudják felfogni, hogy azon a napon nem ők a főszereplők? Majd eszik húslevest mag rántott húst otthon :) Szerintetek?

2013. júl. 7. 21:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
73%
Igen, ez az ifjú pár nagy napja, DE mint vendéglátók igyekezniük kell, hogy a vendégül látottak jól érezzék magukat. Tartsanak szűk haveri esküvőt, a fiataloknak lehet bejön ez a dolog, de egy 80 éves nagymamát el nem tudok képzelni ahogy avokádós, meg egyéb bigyós sushit eszik. Mondom ezt úgy, hogy minden vágyam megkóstolni a sushit. De nem mindenkinek az.
2013. júl. 8. 12:30
 52/80 anonim ***** válasza:
94%

"Aha, tehát akkor se a más, se a saját esküvőjükön nem ehetnek szusit, csak mert a pörkölt a divat?"

Ha érdekességeket akar enni, akkor menjen el egy étterembe egyedül, a férjével, vagy olyanokkal, akik szeretik, vagy ki akarják próbálni. Az esküvőn meg legyen olyan menü, ami jó eséllyel mindenkinek jó. Nem hiszem, hogy erre bárkit szusin és egyéb dolgokon nevelt volna fel az anyja, ellenben a "hagyományos" kaják se nem idegenek, se nem szokatlanok és azok között van, amit mindenki szeret.

A mi menünk ez volt:

újházi tyúkhúsleves filézett hússal

Marhapörkölt, birkapörkölt, borjú paprikás + galuska, krumpli

szezámos csirke/pulykamell szeletek

párizsi sertésérmék

csirkemell császárok módjára

rablóhús

rántott sajt, rántott karfiol, rántott cukkini, rántott gomba

köretnek steak burgonya, sültburgonya, petrezselymes burgonya, rizs

paradicsom-,uborka-,káposztasaláta, fejes saláta, csemege uborka, ecetes paprika

éjfél után

pici töltött káposzták, nagy gyümölcsös "állványok" (kiwi, körte, alma, banán, mandarin, narancs)

Nem is volt drága, és senki sem maradt éhen.

Ez nem gyepes magyar gondolkodás, ez kultúrember gondolkodás. Ha már meghívok valakit, akitől azért el is várod, hogy megtömjék a borítékot (jaj persze, nem kell semmi, ez olyan járvány itt a gyakorin, mint a védekezés mellett teherbe esés. Érdekes, itt senki se kér nászajándékot, na persze.) ÉS jól érezzék magukat, mert mindenki azért szervez minden extrát és azért próbál túltenni az összes ismerősön, hogy az ő lagzija csoda jó legyen és arról beszéljenek hetedhét országban is, és tökéletes legyen az egész, akkor lehet nem pont azokat kéne leszarni, akiken ez múlik.

Egyébként én halál komolyan nem értem, miért az teszi széppé az esküvőt, ha a vendégek azt eszik, amit ott lehet enni, ahol TI megismerkedtetek? Mi semmit nem raktunk az esküvőben ami arra utalgatna, ahol mi megismerkedtünk, mégis isteni finom volt a kaja, és reggel fél hatig, csak azért hagytuk abba a táncot, mert már alig bírtunk mozogni.

2013. júl. 8. 12:40
 53/80 anonim ***** válasza:
100%
Még szerencse, hogy nem a Mekiben ismerkedtetek meg.
2013. júl. 8. 12:44
 54/80 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon kísérletező kedvű vagyok kaják terén, még nem ettem szusit, de szívesen megkóstolnám. De ez tényleg annyira megosztó étel, vannak, akik még a gondolatától is irtóznak, hogy egyenek belőle.

Ha én vagyok a vendéglátó, akkor én annak örülök, ha a vendégeim jól érzik magukat, ízlenek nekik az ételek, italok, mindenki talál kedvére valót, jól szórakoznak, stb. Még ha akármennyire az én napom is.

Ezért én biztos úgy csinálnám, hogy lenne egy másik választási lehetőség a szusi helyett. Biztos kíváncsiságból sokan olyanok is megkóstolnák a szusit, akik még nem próbálták, de akik utálják a halat, azért azok is ehessenek valamit. Nálunk pl. én és apukám imádjuk a halat, de a többi családtag meg nem enné. Én csak felnőtt koromban tudtam meg például, hogy karácsonykor szokás halászlét enni, mert nálunk soha nem volt az ünnepi családi vacsorákon ilyesmi.

A másik, amiről viszont itt nem esett szó, de azért én megjegyezném: még ha olyat szolgálnának fel a lagzin, amit én nem szeretek, nem mondanám rá, hogy "sz@r". Szóval azért a rokonok sem voltak túl udvariasak.

Mindenesetre én ilyen kényes esetben úgy rendezném, hogy lehessen választani szusi, meg mondjuk rántott hús közül. Engem elégedettséggel tölt el, ha a vendégeim nagy része elégedetten és jóllakottan távozik.

2013. júl. 8. 12:50
 55/80 anonim ***** válasza:
94%

"Érdekes, hogy itt is a többség olyan maradian gondolkodik mint a rokonság. Én is jöttem már haza éhesen esküvőről. Birkapörkölt volt, fújj. Mégsem bunkóztam le az ifjú párt, mert ők azt szeretik. A fél fizetéses dolgot nem is értem. Az unokatestvéremék a meghívóra is ráírták, hogy ajándékot, pénzt senki ne vigyen. Ők nem a rokonság lehúzásra játszanak."

1.Ez nem maradiság,hanem normális(!!) gondolkodásmód.A legtöbb ember itt normálisan írt.Szívesen kiosztanáálak téged!De nem süllyedek erre a szintre.

Nagyon intelligens vagy te is az ifjú párral együtt,csak nehogy öt év múlva pont egy nyers hús miatt váljanak el ;)

2013. júl. 8. 13:03
 56/80 anonim ***** válasza:
15%

12:40

Tessék, én pl. éhen maradtam volna a te lagzidon is, mert egyedül a rizs tetszik innen.

Maradjunk a sima menünél. Mi van, ha mennek a lagzidra, és többen szeretnék azt, hogy legyen minden laktózmentes, kristálycukor helyett legyen nyírfacukor, búzaliszt helyett teljes kiőrlésű- vagy kukoricaliszt, zsír és napraforgóolaj helyett olívaolaj, és nem esznek olajsütőben készült ételt. Tegyük fel, hogy a vendégek 51%-ának ez lenne a kívánsága. Megváltoztatnád a menüdet?

2013. júl. 8. 13:15
 57/80 anonim ***** válasza:
92%

"Mi van, ha mennek a lagzidra, és többen szeretnék azt, hogy legyen minden laktózmentes, kristálycukor helyett legyen nyírfacukor, búzaliszt helyett teljes kiőrlésű- vagy kukoricaliszt, zsír és napraforgóolaj helyett olívaolaj, és nem esznek olajsütőben készült ételt. Tegyük fel, hogy a vendégek 51%-ának ez lenne a kívánsága. Megváltoztatnád a menüdet?"

Az étteremvezető ezzel kezdte, hogy ha van speciális táplálkozási igényű ember, akkor jelezzük és neki külön készítik el a menüjét. Természetesen ugyanazon a fejadag áron, mint aki a nagy kalapból kap. Ez egy igényes helyen teljesen normális kérés.

Ha te ez az egy lettél volna, akinek semmi sem jó, akkor kaphatsz olyat, ami megfelel. Viszont a mi 65 emberünkből senkinek sem volt ilyen igénye, csak megköszönték a felajánlást.

Egyébként, TE nem vagy az én ismerősöm és rokonom. Nyilván a sajátjaim ismeretében az ő igényükhöz választottam a menüt. Ha paleo, vagy antalvali az olaj, cukor meg egyáltaln minden öl típusú társaság lenne a rokonságom, akkor valószínűleg elve nem a fent ismertetett menü lett volna a választás.

2013. júl. 8. 13:20
 58/80 anonim ***** válasza:
93%
A mi esküvőnkön hagyományos menü volt, de voltak például vegetáriánus vendégek, ezért zöldséges ételek is voltak. A pofámról égett volna le a bőr, ha azt látom, hogy a vendégek nagy része éhesen ül, csak mert olyan ételt tettem eléjük, amit nagyon sokan nem szeretnek, mondván ez az én napom, le van ejtve, ha a vendégek rosszul érzik magukat. Az ilyenek miért rendeznek vendégséget, ha ennyire önzőek? Üljenek be egy szusi étterembe a kedves Kérdezővel és eszegessék a finomságokat.
2013. júl. 8. 13:32
 59/80 anonim ***** válasza:
93%
Ilyen alapon minek vannak vendégek? Hisz még a végén elveszik a figyelmet a párról! Menjenek el titokban összeházasodni. De ha már elhívták őket, akkor igenis kötelessgük megpróbálni, hogy mindenkinek jó legyen. Ez nem maradiság hanem illem. Ti meg gyerekesek vagytok, itt senki nem a drága szusitokat bántja.
2013. júl. 8. 13:32
 60/80 anonim ***** válasza:
92%

Attól, hogy a pár, mint vendéglátó figyelembe veszi a vendégeket is, attól még ők maradnak a főszereplők. Vagy zavarja őket, ha nem csak és kizárólag szusi van? Mitől lenne kevesebb, ha lenne mellette rántott hús is?

Én mondjuk speciel mindig is utáltam a halat, a nyers halnak már szagától is rosszul vagyok. Nyilván ezért a szusit meg sem kóstoltam még, de nem is szeretném. Gondolom, nincs ezzel baj, szerintem már is van így bizonyos ételekkel.

A pár és akiknek még van kedve egye csak a szusit. Aki meg nem szereti, az meg vigyen magával kis előre csomagolt szendvicset?? :D

Szerintem egy lagzinak nem a pár önzőségéről kell szólnia, hanem arról, hogy lehetőség szerint mindenki jól érezze magát. Ha majd az én lagzimon lesz pl. vegetáriánus vagy ételallergiás, akkor alap, hogy figyelek erre.

2013. júl. 8. 13:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!