Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Bunkóság úgy meghívni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bunkóság úgy meghívni egy családot esküvőre, hogy a gyerekeket nem hozhatják?

Figyelt kérdés
Vagy ez valamennyire érthető, elfogadható?
2013. máj. 20. 08:30
 111/144 anonim ***** válasza:
51%
igen, ott.
2013. máj. 21. 09:17
 112/144 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Eddig nem voltam netközelben, ezért nem válaszoltam.

Konkrétan két családról van szó, ahol ez felmerült, egyszerű okból: voltunk már velük esküvőn, ballagáson, és nem szeretnénk ha a gyerekeik ugyanazt művelnénk a mi esküvőnkön, mint ott. A szülők nem szolnak rájuk, nem fegyelmezik őket. Sajnos elrontják az ünnepet.

Lehet, hogy önzőség, elismerem. Szeretném, ha 5-10-20 év múlva nem úgy kezdődnének a sztorizgatások az esküvőnkről, hogy "emlékszel amikor a Botondka az egész tál levest ráöntötte a körülötte álló vendégekre?" meg hasonló.

Nekünk is van gyerekünk, 4 éves. Ha ilyen helyre megyünk, lehetőség szerint magunkkal viszünk egy nagyszülőt (nem plusz meghívottként!), aki addig eljátszik a gyerekkel. Ha nem ér rá nagyszülő, akkor pedig hazamegyünk vele ha nyűgös.

2013. máj. 21. 09:41
 113/144 anonim ***** válasza:
69%
A kedves kérdező remekül látja a dolgokat! Senkinek nincs joga belerondítani egy ilyen eseménybe. Mindenki csak a gyerekekkel foglalkozik, holott nem róluk szól. Ha gyerekzsùrra hivatalos a picink, akkor a szülő is megy? Na ugye, hogy nem. Gyerekcentrikus felfogás, de kicsit durva..
2013. máj. 21. 12:20
 114/144 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyerekek neveletlensége a gond akkor egyszerűen ne hívd el őket, mondd meg nekik, h ne haragudjatok, de a gyerekeiteket kell ellőbb megnevelnetek ahhoz, h eljöjjenek az esküvődre, mert Te a nyilvános eseményeken látott magatartásukat nem tolerálod az esküvőn! De, ha minden sértődés nélkül eljöttök gyerekek nélkül akkor szívesen látlak Titeket. Ha megértik jó, ha nem úgyis jó.

24/N

2013. máj. 21. 15:29
 115/144 anonim ***** válasza:
75%
Ha neveletlenek akkor -már bocsánat-, de ne jöjjenek. Ti esküvőtök, ti döntitek el. Vagy akkor valahogy beszélni kéne a szülőkkel, hogy fegyelmezzék meg őket társaságban.
2013. máj. 21. 21:41
 116/144 anonim ***** válasza:
81%
Akkor inkább meg se hívd őket, ez lenne a jobb, mert ha kikötöd, hogy gyerek nélkül, abból lesz igazán nagy sértődés. Sok boldogságot!
2013. máj. 22. 08:16
 117/144 anonim ***** válasza:
61%

Ja nem lesz ám furcsa, hogy mindenki gyerekestül megy csak ez a két család nem...

Inkább akkor ne hívd meg őket! De ezt már írtam!

2013. máj. 22. 09:15
 118/144 anonim ***** válasza:
83%
Nem a Kérdező a hibás, hogy nem akar neveletlen, illetlenül viselkedő gyerekeket az Ő és a párja esküvőjén! Ez teljesen érhető. A szülők a hibásak, hogy nem képesek megnevelni őket!
2013. máj. 22. 09:17
 119/144 anonim ***** válasza:
87%

Tetszik itt a válaszok között a sok hisztis ősanya, akire rá van gyógyulva a gyerek, és nélküle egy tapottat se.

Én (le lehet pontozni, de) megértem a kérdezőt. Bár udvariasabban is meg lehetne mondani.

Nem 1 esküvőn voltam már, és nem egyszer kellett átélnem, hogy pár anyuka magával hozta a 2-3 vagy 4-5 éves gyerekét, és a szertartást végigordították. Azt hittem lesz bennük annyi, hogy rájuk szólnak. De nem. Ültek, mintha mi sem történt volna. Ismerősöm videózott, és már szétvetette az ideg, mert semmit nem lehetett hallani a gyerekek bömbölésétől. Az a tapasztalatom, hogy még a 10-12 éves gyerekek is nehezen tudják "leülni" a szertartást.

Normális anyuka észreveszi, hogy ilyen alkalomra nem való a kisgyerek, mert akármilyen jól nevelt és cukimuki, a házasulandó pár napját tehetik tönkre. És mielőtt még valaki a fejemhez vágná: nem utálom a gyerekeket, sőt, de nagyon jól tudom, hogy az ilyen dolgokat a gyerek egyáltalán nem élvezi, kín szenvedés neki csendben ücsörögni. Az meg a bunkóság magas foka, hogy az anyukák azt hiszik, hogy ezen a napon is a kisgyerekük meg körülöttük forog a világ. 1 éjszaka nem a világ vége. A kisgyerek is szívesebben marad otthon a kedvenc meséjét nézve, kipihenten, játszhat.

Én sosem merném és nem is akarnám magamra haragítani ezzel a házasulandókat és az ott lévőket, így inkább én maradok le az esküvőről, minthogy tönkre tegyem valaki másét. Az esküvő utáni bulira sem való a gyerek, csak akkor, ha vannak külön programok a gyerekeknek, vagy van játszósarok, stb.

Egyrészt az, hogy veszélyes, másrészt senkinek sincs kedve rendetlenkedő gyerekeket fegyelmezni, mert sok kisgyerek este nyűgös, mert álmos, aludni szeretne, vagy nem szereti a hangos zenét. Voltam olyan esküvőn, ahogy a futkározó gyerekek miatt az egyik (kisebb) tortát leejtette a pincér...majd a vőlegény megkérte az anyukát (többszöri rászólás után), hogy távozzon a gyerekeivel.

Volt ám sértődés, az anyuka azóta szóba se áll velük. De egy ilyen eset is még mindig jobb, mintha tényleg tönkremenne életük nagy napja.

Szóval aki ennyire "egy lépést se a gyerekem nélkül, nem érdekelnek mások" stílusú, az maradjon otthon. Ez van. Ugyanez van a színházban is, amikor az egész előadást végordítják a gyerekek. Én meg nem azért vettem meg a drága színházjegyet, hogy gyerekbömbölést hallgassak. Az meg pofátlanság, ha anyuka van megsértődve, amikor már valaki rászól a gyerekére....

2013. máj. 26. 11:56
 120/144 anonim ***** válasza:
87%

Nem értem ezt a görcsösen való ragaszkodást a gyerekhez. 1 éjszakát nem lehet kibírni?

Amúgy az előttem szólóval, és a kérdezővel értek egyet. Hiába jól nevelt egy gyerek, attól még nem élvezi az esküvőt, és ugyanúgy tönkreteheti a napot.

Nem vagyok gyerek ellenes, de elegem van abból, hogy mindig a kisgyerekek körül forog minden, amikor valami jelentős ünnepség van.

Nővéremnek nemrég volt a diplomaosztója, okos anyukák meg magukkal hozták a 3-4 éves gyereküket, akik végig ordították az egészet, futkároztak mindenfelé. Tipikusan az az eset, amikor már én érzem kínosnak az egészet. Mintha egy bölcsődében, vagy óvodában lettem volna. Hasonló volt az egyik ismerősünk esküvőjén is. Még a boldogító "igen"-t sem lehetett hallani, mert visítoztak a gyerekek.

Ha egy anyuka NORMÁLISAN gondolkozik, akkor BELÁTJA, hogy ilyen rendezvényekre igenis nem kívánatos a gyerek. Nem azért, mert mindenki gyerekellenes, hanem azért, mert nem akar senki tutulást, ordítást hallgatni, mert a drága anyuka lusta rászólni a tündibündi gyerekére. 1 éjszaka tényleg a világ vége?

2013. máj. 26. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!