Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek a helyemben? 10 nap múlva esküvőre vagyunk hivatalosak.
Az alapvéleményem az, hogy nem mennék el, ha ilyen bunkón beszólna az örömanya. Nekem mindennél fontosabb a gyerekem. Más tészta lett volna, hogy ha a házasulandó pár megkér még az esküvői meghívó átadásakor, így lett volna időtök gondolkodni és feleslegesen nem vásároltok be ajándékot, ruhát, miegymást.
Aztán az is felmerül bennem, hogy ha rokonaid az ifjú pár, akkor ismerik már a fiadat, tehát tudják mire számíthatnak, nem? Nyilván több családi eseményen találkoztak már a Fiaddal. Akkor meg mi a gond?
Harmadrészt pedig azt is mérlegelned kell, hogy ha végül is elmentek mindannyian, mert az örömanya visszaszívja, amit mondott, illetve az ifjú pár mondjuk az egész magánakcióról nem tud és nyomatékosan megkér, hogy mégis menjetek, akkor a Fiadat nem fogja-e valami bunkó megbántani? Nem okoz-e neki lelki sérülést majd az, ha az egyik jókedélyű vengég/rokon nem fogadja a közeledését, urambocsá elzavarja, kineveti, stb. Mert ez is nagyon fontos (talán a legfontosabb!) szempont.
Szia!
nem olvastam el a válaszokat,így lehet olyat írok amit már más írt. előre is bocsi.
amit én tennék?
felhívnám a rokonomat,hogy miért ne jöhetne mind a 2 gyerek?
ha még lefogyatékozná is a gyerekemet,kalap kabát csókolom,többé nem vagyunk rokonok. én nem mennék el a gyerekem nélkül,hiába értelmi sérült,AZ ÉN GYEREKEM,ÉS NINCS MEGKÜLÖNBÖZTETÉS! ha azt mondják h enm vihetem,akkor én se mennék el. milyen dolog ez már?? nem mennék el a helyedben. és örüljenek.
Nem fogyatékozta le a gyereket. Csak utalást tett arra, hogy a gyerek furcsa viselkedése /szeret sokat beszélni, kérdezősködik, megérinti az idegeneket is/ nem tetszik neki, mert a fia ballagásán állandóan odafutott a fiához megérintette, egy dolgot többször megkérdezett.. Szerintem az is benne volt, hogy mit fog szólni a menyasszony rokonsága és égtek volna ez miatt. De nekem ennyi bőven elég ahhoz, hogy úgy érezzem a fiamat diszkriminálták. Nem beszélve arról, hogy már a meghívásnál /márciusban/ is tudták, hogy mire számítsanak és miért nem akkor közölték ezt velünk. Akkor lett volna választásunk. De így... esküvő előtt 10 nappal közölni mind ezt... amikor az ajándékok megvéve.. tréfás ajándékot is kitaláltunk, sőt mi több a lányuk gyermekének is vettünk ajándékot... Egy rokontól nem ezt vártam. Mi már voltunk úgy meghívva a férjem nővérének a fiának a ballagására ahol előre megmondták, hogy a gyerekeinket lehetőleg ne hozzuk. Nekem nagyon furcsa volt ez a megoldás és bevallom a gyerekeim nélkül nem is éreztem jól magam. Viszont azt előre tudtuk és volt választásunk. Ezért nem is haragudtam meg a sógornőmre. De ez most akkora gyalázat, hogy még egy temetésre sem fogom őket elhívni. Sőt nem is fognak értesülni a halálesetről. Ha netalán küldenek az esküvőről sütit vagy fényképet akkor biztos, hogy portósan fog vissza kerülni hozzájuk. A mai volt az utolsó telefonhívásom, amikor a vőlegény apját/ unokatesómat/ felhívtam mert kíváncsi voltam ő tudott e erről. Kiderült, hogy igen. Ő nem a gyerek viselkedését emelte ki, hanem a kitűzött esküvői időpontot, hogy este fele lesz már a templomi esküvő és hogy mennyire fáradt lesz a gyerek. Érdekes lesznek ott óvódáskorú gyerekek is. Azok nem lesznek fáradtak? Ők végig fogják táncolni az éjszakát? Szóval kifogás hegyek ezerrel.Annyira érződik, hogy a gyerek fogyatékossága miatt van ez az egész hercehurca. Amúgy többet nem is szólt bele a telefonba, nagyokat hallgatott... főleg akkor amikor a szemére vettem a csalódottságomat és a megvetésemet. Még a halott Anyukáját is megemlítettem / ő a szeretett keresztanyám volt/aki imádta a fiamat és ezt a gyalázatot ő sem nézte volna el szótlanul. Nem beszélve a halott szüleimről... Amúgy felhívtam az összes családtagot és mindannyian nekünk adtak igazat....
Úgy döntöttem a nászajándékot megtartom magunknak. Gyönyörű hollóházi porcelánok. Az unokájuknak vett ajándékot is és a tréfa doboz tartalmát is elajándékozom. Úgy gondolom, ha valaki ilyet meg tud tenni a saját családtagjával annak van annyira vastag bőr a pofáján ahhoz, hogy elviselje hogy megszüntessem velük a kapcsolatot. Még a temetésükre sem fogok elmenni.De ők sem lesznek ott, ha mi megyünk hamarabb el.
Én a párt hívtam volna fel mondjuk, mert lehet nem is tudnak róla.
De amúgy most bunkó leszek vagy sem, ha 20 éves elmúlt és állandó felügyeletet igényel (mivel az esküvő idején valaki másnak kéne rá vigyázni, ha ti nem vagytok ott) akkor nem lehet egy egyszerű eset...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!