Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőre vagyunk hivatalosak....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőre vagyunk hivatalosak. A fiatalok pénzt kér/nének/, de nekünk nincs! Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
A rokonsági fok: férjem első unokatestvérének a lánya, aki férjhez megy. Kipuhatoltuk: pénzt szeretnének ajándék helyett, mi azonban ezt nem tehetjük meg. Elmennünk muszáj, mert harag lenne belőle, ha nem mennénk.Patt helyzetben vagyunk...Minden megoldás érdekel!
2009. márc. 29. 20:12
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
89%
Namost...mivel meg vagytok hívva,muszáj elmennetek,és tudom hogy illek vinni valami drágább dolgot..vagyis az ő esetükben pénzt--dehát megértik tuti,hogy most nem oylan a helyzet..amit tudtok tenni,hogy pl olyasmi aukciós oldalakon mint a vatera,hasonlók,licitáltok valamire,amit ilyenkor szoktak adni,igen jó dolgok szoktak lenni néha tényleg potom pénzért.nekem onnan van egy20ezres edénykészletem 5ezerért..szóval figyeljétek,hátha találtok valamit.nem feltétlenül kell oda pénzt vinni,nem mindenki teheti meg.
2009. márc. 29. 20:20
 2/28 anonim ***** válasza:
89%
ez tényleg igaz..és szinte mindegyik uj,mintha a boltból most vettétek volna,csak fele áron
2009. márc. 29. 20:22
 3/28 anonim ***** válasza:
89%
Ha szeretnek titeket meg fogják érteni,hogy nem vagytok olyan anyagi helyzetben.Manapság valóban ez inkább a szokás,mert a pénzből azt vesznek amire szükségük van,ami az ő izlésük szerint való.Nem utolsó sorban,így jobban bejön a vacsora ára is.Lehet,kicsit furcsán hangzik,de nincs esetleg olyan készletetek,vagy háztartási gépetek otthon,amiből kettő van,vagy sosem használtátok,s tovább lehetne ajándékozni?Megmagyarázzátok azzal,hogy maradandó ajándékot szerettetek volna adni.Esetleg piacon szoktak még (nálunk legalábbis) szlovákok,lengyelek,ukránok kristálypoharat,tányérkészletet árulni,egész olcsó.Sajnos több ötletem nincs.
2009. márc. 29. 20:24
 4/28 anonim ***** válasza:
86%
mikor lesz az esküvő? mert ha pénzt is akarnátok adni, akkor lehet vmennyit megtudtok addig spórolni, meg sztem a fent írt ötletek is jók, amúgy meg véleményem szerint attól h ők azt várják még nektek nem kötelező azt adni. vmi olcsó háztartási gép, vagy étkészlet is jó
2009. márc. 29. 20:35
 5/28 anonim ***** válasza:
77%

Fogd fel úgy, hogy sajnálod, de nem az esküvőn kell meggazdagodni, adjon nekik az, akinek van!

Szerintem bunkóság is erre célozgatni, hogy "pénzt kérünk"... Talán hadd döntsék már el az emberek, hogy mire van lehetőségük! nekem sincs pénzem, nagyon megértelek...

MOst belegondolok, ha nekem lesz esküvőm, csak nyűgöt fogok okozni az embereknek, akiket meghívok, mert ajándékot vagy pénzt KELL adniuk? Hát ezt én nem akarom...

Vacsora ára megtérül? Akinek nincs pénze, ne csapjon nagy lakodalmat. Ezzel tkp. kifizetteti az emberekkel az esküvőt, és nem MEGHÍVJA őket. Nem sz.r ez?

Főleg, ha nem közeli rokon, akivel közeli kapcsolatban vagy, vagy nem puszipajtás, akkor ne legyen egy csepp lelkiismeretfurdalásod se, hogy edénykészletet vagy hasonlót adsz.

2009. márc. 29. 20:54
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Én a másik oldalról megközelítve írok. Remélem, segíteni tudok vele.

Tavaly volt az esküvőnk. Mi is azt kértük, hogy pénzt vagy pedig valamilyen ajándékot adjanak (összeállítottunk egy listát arról, hogy mire van szükségünk). Mi azért mondtuk inkább a pénzt, mert még pár dolog volt tervben. mármint a lakással kapcsolatban. Mi nem feltétlenül 20,30,40 vagy akár 100-200 forintra gondoltunk. Akármire. Ezt csak azért mondtuk, mert én nem szerettem volna felesleges padlóvázákat és Herendi porcelánt kapni.

Örültünk mindennek. A legapróbb, ötletes ajándéknak is. Ártól függetlenül is. Az 1000 forintos meglepetésnek is. De az unokatestvérem saját és férje keze által befőzött gyönyörűen becsomagolt házi lekvárjainak is.

Szerintem ők is örülnek majd mindennek.

Ha meg reklamálnának - bár szerintem nem fognak - akkor ne törődjetek a reklamációval sem. Ha ötletes dolgot adtok, amiből érezhetik, hogy szeretetből van, annak - remélhetőleg - csak örülni fognak!

egy tavaly házasodott immáron kismami :)

2009. márc. 29. 21:20
 7/28 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem eléd bunkó dolog megszabni, hogy pénzt kérnek. Tőlünk is mindenki kérdezgeti (idén lesz az esküvő) hogy mit vegyenek vagy inkább pénzt kérünk és erre azt szoktuk mondani, hogy nem szabjuk meg, mindenki amit gondol, illetve amire telik...

Úgyhogy szerintem azt add amire telik, nem hiszem hogy harag lenne belőle.

2009. márc. 29. 21:52
 8/28 anonim ***** válasza:
81%

A 21:52-es vagyok:-)

Szerintem az előttem szólóknak igazuk van, próbálj meg vaterán licitálni, tényleg jó dolgokat lehet ott találni...

2009. márc. 29. 21:56
 9/28 A kérdező kommentje:
Először is: nem tudunk spórolni addig, mert gondolom 20.000.-ft. lenne az "illő" összeg, alatta nem mernék odamenni a zsozsóval.Másik: nem is nagyon szerethetnek bennünket, mert a lány öreganyja az én férjemet szerette volna megszerezni... Másik: a vateráról kitiltottak, mert beengedtem egy "jó" barátomat, aki miatt az összes figyelmeztetést, majd a kitiltást is sikerült begyűjtenem. A büntetés 1/3-át /!!!/ "lovagiasan" kifizette. Mivel jobb időkben képeket gyűjtöttem /főleg kortárst, de mást is/ , egy képre gondoltam, de az 65.000.-ft. /rajta zsűriszám, ár, stb./ Ezt sokallom és sajnálom. Volna még kép 15-20.00.-ft.értékben, ami fiatalos, ma élő punk művésztől, amit annyira nem sajnálnék. Hogy tetszene-e neki, nem tudom. Nyűg ez az esküvő, de a férjem nagyon őrzi a családi tradíciókat és miatta muszáj.
2009. márc. 29. 22:17
 10/28 anonim ***** válasza:
84%

Én nagyon egyszerű leszek.

Mi is most megyünk esküvőre. A rokonsági fok szinte megegyezik az általad leírtakkal. Tudjuk, hogy a pár a pénzt értékelné jobban, mert költöznének. Nem tudunk pénzt adni.

Vettünk egy hasznos ajándékot (konyhai felszerelés), 7000 Ft volt.

Ha nem tetszik, sajnáljuk.

Gondold át, talán ez is megoldás lehet számotokra is.

2009. márc. 29. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!