Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőre vagyunk hivatalosak. A fiatalok pénzt kér/nének/, de nekünk nincs! Mit tegyünk?
Fogd fel úgy, hogy sajnálod, de nem az esküvőn kell meggazdagodni, adjon nekik az, akinek van!
Szerintem bunkóság is erre célozgatni, hogy "pénzt kérünk"... Talán hadd döntsék már el az emberek, hogy mire van lehetőségük! nekem sincs pénzem, nagyon megértelek...
MOst belegondolok, ha nekem lesz esküvőm, csak nyűgöt fogok okozni az embereknek, akiket meghívok, mert ajándékot vagy pénzt KELL adniuk? Hát ezt én nem akarom...
Vacsora ára megtérül? Akinek nincs pénze, ne csapjon nagy lakodalmat. Ezzel tkp. kifizetteti az emberekkel az esküvőt, és nem MEGHÍVJA őket. Nem sz.r ez?
Főleg, ha nem közeli rokon, akivel közeli kapcsolatban vagy, vagy nem puszipajtás, akkor ne legyen egy csepp lelkiismeretfurdalásod se, hogy edénykészletet vagy hasonlót adsz.
Én a másik oldalról megközelítve írok. Remélem, segíteni tudok vele.
Tavaly volt az esküvőnk. Mi is azt kértük, hogy pénzt vagy pedig valamilyen ajándékot adjanak (összeállítottunk egy listát arról, hogy mire van szükségünk). Mi azért mondtuk inkább a pénzt, mert még pár dolog volt tervben. mármint a lakással kapcsolatban. Mi nem feltétlenül 20,30,40 vagy akár 100-200 forintra gondoltunk. Akármire. Ezt csak azért mondtuk, mert én nem szerettem volna felesleges padlóvázákat és Herendi porcelánt kapni.
Örültünk mindennek. A legapróbb, ötletes ajándéknak is. Ártól függetlenül is. Az 1000 forintos meglepetésnek is. De az unokatestvérem saját és férje keze által befőzött gyönyörűen becsomagolt házi lekvárjainak is.
Szerintem ők is örülnek majd mindennek.
Ha meg reklamálnának - bár szerintem nem fognak - akkor ne törődjetek a reklamációval sem. Ha ötletes dolgot adtok, amiből érezhetik, hogy szeretetből van, annak - remélhetőleg - csak örülni fognak!
egy tavaly házasodott immáron kismami :)
Szerintem eléd bunkó dolog megszabni, hogy pénzt kérnek. Tőlünk is mindenki kérdezgeti (idén lesz az esküvő) hogy mit vegyenek vagy inkább pénzt kérünk és erre azt szoktuk mondani, hogy nem szabjuk meg, mindenki amit gondol, illetve amire telik...
Úgyhogy szerintem azt add amire telik, nem hiszem hogy harag lenne belőle.
A 21:52-es vagyok:-)
Szerintem az előttem szólóknak igazuk van, próbálj meg vaterán licitálni, tényleg jó dolgokat lehet ott találni...
Én nagyon egyszerű leszek.
Mi is most megyünk esküvőre. A rokonsági fok szinte megegyezik az általad leírtakkal. Tudjuk, hogy a pár a pénzt értékelné jobban, mert költöznének. Nem tudunk pénzt adni.
Vettünk egy hasznos ajándékot (konyhai felszerelés), 7000 Ft volt.
Ha nem tetszik, sajnáljuk.
Gondold át, talán ez is megoldás lehet számotokra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!