Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőre vagyunk hivatalosak....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőre vagyunk hivatalosak. A fiatalok pénzt kér/nének/, de nekünk nincs! Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
A rokonsági fok: férjem első unokatestvérének a lánya, aki férjhez megy. Kipuhatoltuk: pénzt szeretnének ajándék helyett, mi azonban ezt nem tehetjük meg. Elmennünk muszáj, mert harag lenne belőle, ha nem mennénk.Patt helyzetben vagyunk...Minden megoldás érdekel!
2009. márc. 29. 20:12
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Tényleg szegények vagyunk! Nem szeretetből, hanem illendőségből hívtak meg bennünket. Olyan arcok lesznek ott nagyrészt, akik engem nem is szeretnek. Az más kérdés, hogy inkább irigységből, de ez most nem is fontos. Attól meg aztán tényleg elborzadok, hogy plusz pénzt kell adni a menyasszonyi táncba? Egyébként négy évvel ezelőtt egy gyönyörű olajképet adtunk a férjem násza lányának esküvőjén és mit mondjak?! Örökre elkötelezték magukat mellettünk... Vagyis nagyon örültek neki. Ez a lány is diplomás /az is az volt/, leendő férje is az. De miért is kell nekem ismernem az ő ízlésüket??? Személyesen például még nem is találkoztunk... Egy mondás szerint: ajándék lónak ne nézd a fogát! Vagy ez már nem így van? Különben ez egy olyan család, ahol hagyományai vannak a kibeszélésnek. Sajnos... És falú, falú, falú... falusi gondolkodás móddal. Nekünk most még tízezer forint is nagy pénz, mert pld. 1800.-forintunk van a nyugdíjig, ami pedig csak 12-e felé lesz...
2009. márc. 31. 14:32
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg akkor ne törődj senki véleményével. Vegyetek valami apróságot annyi pénzből, amit rá tudtok szánni. A véleményeket engedd el a füled mellett.
2009. márc. 31. 17:34
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát, így egy kicsit más.

Mi is hívtunk meg embereket illendőségből. Ők ezt tudták is és nem jöttek el, csak a szertartás részére vagy még oda sem. Mi is megkönnyebbültünk, hogy nem lesz botrány (ha az asszonyka iszik, akkor elég botrányosan tud viselkedni), nem kell rájuk költenünk és ők sem aggódtak azon, hogy most mennyit is adjanak.

És igen. Ha van menyasszonytánc (szerintem van, falun azért szokták még tartani) akkor az külön fizetős, mindig is az volt.

Én inkább megpróbálnám kimenteni magunkat és nem elmenni, biztos, hogy nem érezném jól magam ha tudom, hogy engem úgy ítélnek el, hogy nem is ismernek, még látásból sem.

2009. ápr. 1. 10:21
 24/28 anonim ***** válasza:
Ez esetben szerintem se menjetek el.
2009. ápr. 1. 14:23
 25/28 anonim ***** válasza:

Sztem nagyjából mindenki ugyanannyit szán pénzben is és ajándékban is a házaspárnak, szóval sztem nem ciki ha kisebb összeggel mész oda, valószínűleg tudja a család, hogy nem vagy anyagilag úgy eleresztve, értékelni fogják.

Mi is majd pénzt kérünk, mivel évek óta együtt élünk, a szükséges dolgok nagyobb értékűek, mint egy átlagos nászajándék, ezért az ajándékba kapott pénzből azokat tudjuk megvenni, nem pedig kerülgetni Mari néném hímzett terítőit, amit a büdös életbe nem fogok kitenni, mert nem tetszik. Megoldás lehet az ajándéklista, amelybe a kis árkategóriájútól egyre feljebb fel vannak sorolva tételesen a dolgok, abból lehet választani. Egyik ismerősöm annyira túlbonyolította a dolgot, hogy még a törölköző márkája és színe is meg volt határozva a listán. Nekem ez a bekorlátozás nem jön be, így marad a pénz. Persze, azt nem lehet elkerülni, hogy tárgyi ajándékot is hozzon valaki, csak reménykedni, hogy nem a szüleink másodunokatestvére lesz az, akit legutóbb 4 évesen láttunk, hanem egy közeli barát, aki ismer és tudja minek örülnénk. Vagyis tárgyi ajándékot csak közeli rokonnak/barátnék vennék.

2009. ápr. 22. 13:24
 26/28 anonim ***** válasza:
A "pénzt kérnek" a mi családunkban nem úgy szokás, hogy kérnek úgy simán, és kérnek a menyasszony táncban is!! Nem, nem! Az ajándéknak szánt pénzt dobják a tálba a menyasszonyi tánckor. Tárgyi ajándék esetén viszont van némi jelképes díja a táncoltatásnak, hiszen eladó a menyasszony! Ez lehet ilyen esetben akár 500 ft is.
2009. ápr. 22. 13:30
 27/28 A kérdező kommentje:
Megoldottuk! Vittünk egy képet és mivel akkora volt a hangzavar, hogy beszélgetni egyáltalán nem lehetett, csak néztük egymást és 23 óra előtt leléptünk...
2009. ápr. 23. 16:55
 28/28 anonim válasza:
76%

Ti komolyan nem fogjátok fel ésszel, hogy pénzt kérnek???

Az összes béna tanácsotokban pénzt költötök felesleges dolgokra (vatera, étkészlet, stb.), pedig az arra költött 5-7000 Ft-ot is szívesebben látná az a szerencsétlen pár. Direkt ezért kértek pénzt. Nem százezreket, nem tízezreket, csak pénzt. Amennyit a nászajándékra szánnál.

És az összes nagyszájúnak üzenem, hogy nem pénzt kérni bunkóság, hanem külön kérés ellenére haszontalanságot vinni, vagy otthon "talált" sz*rságokat adni. Ez utóbbi aztán tényleg nagyon gáz.

Gondolkozzatok már egy kicsit. Szerintetek a náaszajándékok hány százaléka hasznos? Ha az árát mindenki odaadná, akkor a pár tényleg arra költhetne, amire akar (a mai gazdasági helyzetben ez általában lakás, kocsi, egzisztenciaalapítási kiadások).

2009. máj. 23. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!