Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőre vagyunk hivatalosak. A fiatalok pénzt kér/nének/, de nekünk nincs! Mit tegyünk?
Szia!
Nekünk 2007-ben volt az esküvőn, amikor már 8 éve voltunk együtt és három éve a saját lakásunkban, ami a mi igényeinknek, elképzelésünknek, pénztárcánknak megfelelően volt/van berendezve.
Mi is pénzt kértünk, hozzátéve, hogy azt a pénzt "kérjük", amit egyébként ajándékvásárlásra szánnának. Ha ez 2000 Ft, akkor annyit, ha 10.000 Ft, akkor annyi, azért, hogy el tudjunk menni külföldre nászútra.
Ezzel mindenkinek megkönnyítettük a dolgát, főleg a távoli rokonoknak, akiknek fogalmuk sincs, hogy milyen az ízlésünk, milyen dolgokat szeretünk, stb. Így nem kellett ajándék után rohangálniuk.
És az sem elhanyagolható, hogy így nem lett semmi olyan tárgyunk, amit utálunk és dugdossuk a szekrény aljában, hogy előkapható legyen, ha a rokon beállít. Az egyik ismerősünknél van egy festmény a szekrény mögé bedugva, amit akkor vesznek elő, ha a mama megy, mert nem merték neki megmondani, hogy számukra visszataszító a kép. Szerintem senki nem szeret ilyen ajándékot adni és kapni.
Arról nem is beszélve, hogy két kávéfőzővel, három kertitörpével mit kezdjen az ember?
A kevés pénzt is lehet ötletesen átadni, mi is kaptunk egy doboznyi fémszázast, hasonló szöveggel, mint amit egy korábbi válaszadó írt. Egyébként pedig nagyon sok család esetében ki sem derült, hogy mennyit adtak, mert mi azt kértük, hogy a menyasszonytáncba dobják be, és volt olyan, aki nem üdvözlőlapba rakva tette ezt, hanem ahogyan a menyasszonytáncnál illik, csak úgy, mezítlábasan. De szerintünk nem is az volt a fontos, hogy ki mennyit adott, hanem, hogy összejött annyi pénz, hogy el tudjunk menni külföldre.
Szerintem nem az az illő, hogy 20eFt-ot adjatok, hanem az, hogy ha pénzt kérnek, akkor pénzt és ne ajándékot, biztos, hogy meg volt rá az okuk, hogy miért pénzt kértek.
Nekünk is most lesz az esküvőnk, és mi is pénzt kérünk. Nem azért, hogy a lagzit finanszírozzuk, csupán mert az ajándékot úgyis pénzért veszik, és úgy döntöttünk, hogy amit arra szánnak (és csak annyit), azt inkább kapjuk meg, hogy a saját ízlésünk szerint vehessünk belőle amire szükségünk van. Egyébként mi is közös lakásban élünk, és nem akarok még egy mikrót, vagy tizedik étkészletet... stb. Szerintem igen is figyelembe kell venni amit kérnek, ha már kérik, és mivel gondolom ajándékot úgyis vettetek volna, hát valami frappáns módon adjátok oda az arra szánt pénzt.
Tudom, hogy a mai világban rossz szájízzel adod oda még azt a keveset is, mert nagyobb szükséged lenne rá, de ha már ők "megtiszteltek" azzal, hogy elhívtak, akkor ennyi viszonzást megérdemelnek.
Ja és egy ötlet: Lehetne pl. sorsjegyeket venni bizonyos összegért, és azt kiegészíteni. Lehet hogy megütik vele a főnyereményt !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!