Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőre vagyunk hivatalosak....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőre vagyunk hivatalosak. A fiatalok pénzt kér/nének/, de nekünk nincs! Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
A rokonsági fok: férjem első unokatestvérének a lánya, aki férjhez megy. Kipuhatoltuk: pénzt szeretnének ajándék helyett, mi azonban ezt nem tehetjük meg. Elmennünk muszáj, mert harag lenne belőle, ha nem mennénk.Patt helyzetben vagyunk...Minden megoldás érdekel!
2009. márc. 29. 20:12
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
76%
én azt mondom, hogy vegyeket valamilyen konyhai robotgépet, vagy mikrohullámú sütőt, vagy valami gyümölcsfacsaró gépet vagy pároló gépet vagy egy melegszendvicssütöt pirítóskenyérsütővel, vagy gofrisütőt, vagy ilyesmit. A kép helyett sokkal jobb dolgot is vehettek és ha szerencsétek van két fajtát is, aminek lehet hasznát is veszik...
2009. márc. 29. 23:01
 12/28 anonim ***** válasza:
90%
Szia! Mi is penzt kertunk anno az eskuvonkon, mivel a haztartasunkban mar minden megvolt. Egyaltalan nem nagy osszegre gondoltunk. Sot! A ferjem baratja egyetemista, es nem vetette fel a penz. Nagyon otletesen kaptunk tole egy boritekot tele papir ketszazasokkal (igazat megvallva az osszegre nem is emlekszem ugy 5000-10000 ft lehetett benne). Melle meg azt mondta, h o mindenkeppen egy jo nagy koteg penzt szeretne adni, de sajnos nem all ugy anyagilag, ezert most csak ketszazasokbol all az osszeg, de szive szerint 10ezresekkel tette volna teli a boritekot. Jot mosolyogtunk, es orok emlek maradt!:-) A baratnomtol pedig egy pasztellrajzot kaptunk rolunk, es bekeretezte. Ennek is nagyon orultunk. Azt hiszem sose a penz a legemlekezetesebb ajandek! Kreativan kell gondolkodni, es oriasi meglepetest lehet szerezni!
2009. márc. 29. 23:39
 13/28 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem mindenki azt ad, amit jónak lát, de én pl. úgy voltam vele, hogy csak azért ne adjon valaki valamit, hogy azt tudja mondani, hogy adott valamit. Nem tudom, hogy érthető-e, amire célzok ezzel. Ilyen helyzetben meg kellene érteni és a rokonsági fok sem a legeslegközelebbi. Mondjuk én csak a saját véleményemet tudom leírni, de én egy ilyen punk képnek vagy minek pl. semmi hasznát nem venném, szóval úgy lennék vele, hogy nem sértődnék meg, de úgy venném, hogy eggyel több porfogó...persze ízlés dolga. Inkább adj 5000 forintot, már abból azt vesz, amit akar vagy vegyél 5-10 ezer forint értékben (vagy amennyit megengedhetsz éppen) olyan dolgot, amiről tudod, hogy tetszene nekik, de ne ennyire random dolgot. Ne haragudj, de szerintem esküvő alkalmából nem illik ilyet adni. Bármit is adsz, úgysem fog megneheztelni, csak picit furán jönne ki egy ilyen kép. Ez az én magánvéleményem. Nem olyan régen esküdtem és nem érdekelt, hogy kitől mit kaptam meg mennyi pénzt, csak azt be kell látni, hogy ez a kép ahogy leírtad nem igazán esküvőre illőnek tűnik. A másik kép pedig - ahogy te is írtad - túl értékes számodra. Adj annyi pénzt, amennyit tudsz vagy vegyél az árán egy ifjú párnak illő apró ajándékot, szerintem ez egy sokkal jobb dolog, mint olyat adni, amiről tudod, hogy nem oda való és nem is örülnének neki.
2009. márc. 30. 02:37
 14/28 anonim ***** válasza:
91%
A képet esetleg nem tudod eladni, és akkor a befolyó összeget oda tudjátok adni a párnak, bár ha van egy kis eszük tényleg nem a pénzt várják mindenkitől.
2009. márc. 30. 07:49
 15/28 anonim ***** válasza:
79%
Én is a másik oldalról írok nekünk most augusztusban lesz az esküvőnk és mi is pénzt fogunk kérni mivel már több éve együtt élünk és mindenünk van.De!! Azzal hogy valaki pénzt kér(mi is) nem több 10 vagy 100 ezresekre gondol feltétlenül!Májusban hivatalosak vagyunk egy eskövőre ott is pénzt kértek hasonló okokból unokatestvér a rokon és 10 ezer forintnál többet mi sem tudunk adni. Szerintem ez még elfogadható mivel a rokonsági fog sem indokolna többet persze attól függ a ti esetetekben miylen a kapcsolat (nem túl jó ahogyan írtad) sztem ezen nem kell rágnod magad. Mellesleg halottam olyan esküvőt is ahol egy doboznyi társast kapott az ífjú pár "öreg napjaira" és hatalmas vidámság fogadta. nagyon örültek is neki!Szerintem ne ess kétségbe például fényképekből egy szép montázs is kiváló ötlet!(én is pénzt kértem és ennek nagyon örülnék)Fel a fejjel!
2009. márc. 30. 09:33
 16/28 anonim ***** válasza:
72%
Az ajándék is pénzbe kerül
2009. márc. 30. 10:32
 17/28 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Nekünk 2007-ben volt az esküvőn, amikor már 8 éve voltunk együtt és három éve a saját lakásunkban, ami a mi igényeinknek, elképzelésünknek, pénztárcánknak megfelelően volt/van berendezve.

Mi is pénzt kértünk, hozzátéve, hogy azt a pénzt "kérjük", amit egyébként ajándékvásárlásra szánnának. Ha ez 2000 Ft, akkor annyit, ha 10.000 Ft, akkor annyi, azért, hogy el tudjunk menni külföldre nászútra.

Ezzel mindenkinek megkönnyítettük a dolgát, főleg a távoli rokonoknak, akiknek fogalmuk sincs, hogy milyen az ízlésünk, milyen dolgokat szeretünk, stb. Így nem kellett ajándék után rohangálniuk.

És az sem elhanyagolható, hogy így nem lett semmi olyan tárgyunk, amit utálunk és dugdossuk a szekrény aljában, hogy előkapható legyen, ha a rokon beállít. Az egyik ismerősünknél van egy festmény a szekrény mögé bedugva, amit akkor vesznek elő, ha a mama megy, mert nem merték neki megmondani, hogy számukra visszataszító a kép. Szerintem senki nem szeret ilyen ajándékot adni és kapni.

Arról nem is beszélve, hogy két kávéfőzővel, három kertitörpével mit kezdjen az ember?

A kevés pénzt is lehet ötletesen átadni, mi is kaptunk egy doboznyi fémszázast, hasonló szöveggel, mint amit egy korábbi válaszadó írt. Egyébként pedig nagyon sok család esetében ki sem derült, hogy mennyit adtak, mert mi azt kértük, hogy a menyasszonytáncba dobják be, és volt olyan, aki nem üdvözlőlapba rakva tette ezt, hanem ahogyan a menyasszonytáncnál illik, csak úgy, mezítlábasan. De szerintünk nem is az volt a fontos, hogy ki mennyit adott, hanem, hogy összejött annyi pénz, hogy el tudjunk menni külföldre.

Szerintem nem az az illő, hogy 20eFt-ot adjatok, hanem az, hogy ha pénzt kérnek, akkor pénzt és ne ajándékot, biztos, hogy meg volt rá az okuk, hogy miért pénzt kértek.

2009. márc. 30. 11:06
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is most lesz az esküvőnk, és mi is pénzt kérünk. Nem azért, hogy a lagzit finanszírozzuk, csupán mert az ajándékot úgyis pénzért veszik, és úgy döntöttünk, hogy amit arra szánnak (és csak annyit), azt inkább kapjuk meg, hogy a saját ízlésünk szerint vehessünk belőle amire szükségünk van. Egyébként mi is közös lakásban élünk, és nem akarok még egy mikrót, vagy tizedik étkészletet... stb. Szerintem igen is figyelembe kell venni amit kérnek, ha már kérik, és mivel gondolom ajándékot úgyis vettetek volna, hát valami frappáns módon adjátok oda az arra szánt pénzt.

Tudom, hogy a mai világban rossz szájízzel adod oda még azt a keveset is, mert nagyobb szükséged lenne rá, de ha már ők "megtiszteltek" azzal, hogy elhívtak, akkor ennyi viszonzást megérdemelnek.

Ja és egy ötlet: Lehetne pl. sorsjegyeket venni bizonyos összegért, és azt kiegészíteni. Lehet hogy megütik vele a főnyereményt !

2009. márc. 30. 13:05
 19/28 anonim ***** válasza:
83%
2-5ezer Ft is penz. Csinaltass belole a viragosnal egy csokrot es ugy add oda. Nagy sikere lesz.
2009. márc. 30. 13:12
 20/28 anonim válasza:
92%
Szintén tavaly volt az esküvőnk és mi is pénzt kértünk. Hasonló okokból, mert nem szerettünk volna "haszontalan" padlóvázákat kapni vagy 2. mikrót a háztartásunkba. Az egyik barátnőmnek pl. jeleztem, h kávéfőzőnk még nincs, annak nagyon örülnénk. De ő is inkább odaadta az "árát", amit nekünk szánt, mondván, nem szeretne olyat venni, ami esetleg nem fog tetszeni nekünk. Ettől függetlenül mindennek nagyon örültünk, a kevesebb összegnek is ugyanúgy, ahogy az ötletes ajándékoknak: pl kovácsoltvas bortartó, egy szépen díszített esküvői album (utána ebbe kerültek az esküvői képek, milyen jól is jött ez az ajándék! :-)) És a lakoma után boldogan utaztunk el az ajándék pénzből nászútra! :-) Ez a nap a határtalan boldogságról szól, próbálj olyan ajándékkal kedveskedni, aminek Te magad is szívből örülnél az esküvődön - és nem kell feltétlenül drága dolgokban gondolkodni! :-)
2009. márc. 30. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!