Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Menyasszonyi csokor miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyasszonyi csokor miért ilyen drága?

Figyelt kérdés
Bementem a virágoshoz és azt mondták egy kisebb natùr rózsacsokor 20.000 ft. ! De miért? Ki volt itt olyan, ako konkrétan nem mondta meg, hogy menyasszonyi lesz?
2013. máj. 14. 06:21
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
69%
Nekünk nem volt pénzünk lizi... nem tudom mire. Egyszerű és szépet akartam. Mikor bementem a virágoshoz és érdeklődtem, nekem is elkezdte nyomni ezt a hervad virág és nem prémium minőség bla-bla dumát. Majd azt mondja nekem,a ki szép esküvőt akar, az megfizeti a minőséget! Na itt jött el a pillanat, hogy sarkon fordultam az üzletből. Nehogy Ő gazdálkodjon már az én pénztárcámból, olyat csináljon ami kijön az általam mondott összegből és kész.
2013. máj. 14. 08:44
 12/48 anonim ***** válasza:
43%

Komolyan annyi sötét ember van itt, hogy elképesztö.

Mit gondoltok a virágos emeli az árat?

Nem gondoljátok, hogy a nagybanin már eleve magas áron adják a virágot? Ès mit gondoltok ott miért adják olyan magasan?

Pl anyáknapja. Te mikor veszel virágot? Hát persze hogy csak azon a vasárnap vagy max 1 nappal elötte. A virág néhány napot él csak, nem lehet hetekkel elötte bespájzolni, majd akkor kitenni.

Hogy egy termelö pont arra a napra tudjon nagy mennyiségben termelni rózsát rengeteg gondja és kiadása van. Elöször is megfelelö idöre kell kalkulálni a nyílást átlagos idöjárással. Aztán jönnek a túl hidegek vagy túl melegek. ha túl hideg van plussz fütést és áramot kell használni, hogy gyorsítsák a nyílást. ha túl meleg van kell sötétíteni és hüteni. Ezek óriási összegek.

Ha csak 1 héttel elöbb nyílik vagy késöbb már a nyakán rohad a virág és dobhatja ki, te már nem fogsz egy héttel késöbb anyádnak virágot venni. Egy termelö ha nem tudja a virágát az adott idöben eladni akkor akár be is csukhat mindent.

Az ár nagyrészét a külföldröl behozok szabják meg, sajnos iszonyat nagy mennyiségben jön be virág külföldöröl, a magyar termelök meg küszködnek csak.

A virágos már tölük veszi, és általában minden alkalomra ugyan annyi hasznot tesz rá.

A menyasszonyi csokor dolgot már leírtam.

De ha nem akartok virágboltosnál venni akkor vedd meg a tescoban és késsz. Kötögesd meg magadnak és legyen olyan. nem kötelezö virágosnál venned.

Az esküvöi kajára is biztosan sokat rátesz az étterem inkább fözd meg otthon.

2013. máj. 14. 08:52
 13/48 anonim ***** válasza:
84%

Virágboltos lányka:

akkor miért kerül ugyanaz a csokor simaként 5ezerbe,menyasszonyiként 20-ba?

Barátnőm megcsinálta,hogy megrendele sima csokorként,5-6ezer lehetett,kifizette előre.A vőlegénnyel együtt ment érte reggel fotózás előtt,már hófehér ruhában.

A virágos kapkodta a levegőt,hogy de ez így nem jó,menyasszonyi csokorban ez 20ezer,várjanak,alakit rajta,meg kéri a különbözetet...Mosolyogtak rajta és vitték a kifizetett virágot.

2013. máj. 14. 09:01
 14/48 anonim ***** válasza:
89%

Valóban azért olyan drága, amit már előttem sokan leírtak. Kihasználják a boltosok, hogy egy menyasszony nem sajálja rá a pénzt. Ha nem mondod meg, hogy esküvőre lesz a töredékéért megkapod.

Nekem csak annyi megjegyzésem lenne, hogy azért a menyasszonyi csokrot egészen máshogy kötik, mint a sima csokrot. Azon a részen, ahol fogod. Nekem nagyon szépen szalaggal, szorosan be volt tekerve az a rész, így kényelmes volt. Egy sima csokrot, ahol a virágok szárai lógnak ki nem lehet kellemes órákig tartani. Ha meg nem mondod meg, hogy menyasszonyi csokor, akkor nem is úgy lesz elkészítve.

2013. máj. 14. 09:37
 15/48 anonim ***** válasza:
87%
15. Teljesen jogos a felvetésed! Mi magunknak tekertük át egy szalaggal! Szép és kényelmes volt, hozzáteszem 3000 Ft-ból mindennel együtt. Azért nem mindegy hogy 1 nullával több vagy kevesebb! :)
2013. máj. 14. 09:40
 16/48 anonim ***** válasza:
97%

15-ös vagyok.

Szerintem is be lehet tekerni házilag is. Nekem egy kedves ismerős készítette a csokromat, így nem vert át, nem kellett eltitkolnom miért kell a csokor. Csak azért vetettem fel, hogy erre is gondoljon a kérdező.

2013. máj. 14. 09:42
 17/48 anonim ***** válasza:
88%

Részben a menyasszonyoknak is köszönhető ám:)Nem lehúzós virágboltos rokonok kedvenc sztorija (4-5 éve történt):

Megkérdezték a menyasszonyt, h milyen csokrot akar és annyit mondott,h 20ezer Forintosat. Hiába mondta neki a boltos, hogyha annyiból csinál csokrot, akkor azt nem fogja elbírni, nem érdekelte, csak durván hisztizett. Jó, akkor megkérdezte a virágboltos, h milyen virágból akarja, azt a menyasszony, de nem tudott válaszolni! Akkor megkérte a boltos, h mutasson egy képet a ruháról, mert akkor csinál magától olyat, ami passzol hozzá. Menyasszony arról se volt hajlandó képet mutatni, csak hisztizett tovább az anyjának, aki ott volt vele,h miért nem kaphat 20ezres csokrot. Úgyhogy végül az lett,h a boltos csinált egy szép kb. 10 ezer értékűt (orchidea stb...) a saját ízlése szerint és azt mondta a menyasszonynak,h 20ezer lesz. A menyasszony nagyon boldog és elégedett volt, azóta is törzsvásárló. Szóval kettőn áll a vásár ezeknél a dolgoknál.

2013. máj. 14. 09:43
 18/48 anonim ***** válasza:
75%

az én anyósom is virágboltos (alkalmazott), ő készítette nekünk is a virágokat, ami kijött 30E Ft-ból. Volt 1 menyacsokor 20 kálából, 10 koszilánycsokor rózsából+gerberából, 15 rózsa kitűző, 1 kála kitűző 12 1szálas rózsa asztaldísz zölddel, főasztaldísz kálák+flamingók, kb. 30 db, 2 szülőköszöntő 4-4 db rózsával.

És gyönyörűen el voltak készítve, nem hiszem, hogy idegen esküvőjére szebbet csinált volna! Csak épp számunkra ez nagyker áron volt, munkadíj nélkül. Oké, hogy ráteszem a munkadíjat, hasznot, de nem fog senkinek annyiba kerülnie CSAK A MENYASSZONYI CSOKRA, amennyibe nekem az ÖSSZES VIRÁG került... ja, és október vége volt, nem is épp szezonja a virágoknak!

2013. máj. 14. 09:43
 19/48 anonim ***** válasza:
81%

Előző oldalon én írtam,hogy szülinapra kértem.

Nekem átkötötte szépen szalaggal,nem csak esküvőre szokás.

Felár nélkül,sima fehér szalagot tekert rá. (mármint szalag 200Ft-os ára benne volt persze)

2013. máj. 14. 09:44
 20/48 anonim ***** válasza:
75%

Virágboltos lánya nem semmi, azt hiszi át tud verni minket. Az is igaz, ha bemegyek anyáknapján anyukámnak egy csokrot csináltatni, akkor dupla árat kérnek, mint akkor, ha anyák napja után 3 nappal megyek be, ugyanazért a virágért.

Ballagásra kellett csokrot rendelnem, mondtam a virágosnak, olyan 2ezer forintért szeretnék, azt mondja, annyiból nem megy, lehetetlen. Persze erre a 2 ezerre plusz gondoltam még a szalagot. Mondom neki, tavaly másik virágosnál 1500-ért vettem ballagásra csokrot, plusz a szalag, elmegyek inkább oda. Erre szólt, hogy jó megoldja, megcsinálja 2 ezerért. Hihetetlen. Ugyanez a virágos a gerberát 400 ft/db áron adta anyák napján. Elmentem egy másik virágoshoz a külvárosba, ott meg 200 Ft/db volt a gerbera szála, szép, nagy fejekkel. A kisebb gerbera meg 150 Ft/db, na érdekes dolgok ezek.

2013. máj. 14. 10:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!