Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan, hogy ne tűnjünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan, hogy ne tűnjünk pénzéhesnek?

Figyelt kérdés

Alapszituáció:

Évek óta együtt élünk. Mindenünk megvan. 1 plusz pohárkészletet sem tudnék hova tenni.

Emiatt a nászajándékokkal vagyunk bajban, mert igazából senkit nem akarok kellemetlen helyzetbe hozni, hogy pénzt kérünk, mert nem ez lenne a cél.

Tudom, hogy üres kézzel senki nem megy esküvőre.

Hogyan lehet ezt úgy megmondani, hogy aki 1000 Ft-ot tud adni az se érezze magát kellemetlenül.

Senkire nem fogunk csúnyán nézni, kibeszélni...stb, mert a lagzinak nem ez a célja,nem szeretném, ha valaki az anyagi okok miatt nem jönne el, de sorsjegyezni sem szeretnénk.

Hogy lehet ezt előadni szépen?

2013. máj. 12. 17:39
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
A 6-os által leírt versikék nagyon jók, szerintem azokból lehet válogatni. Nézd, mindenki kedvére nem tudtok amúgy tenni, aki ebből arra gondol, hogy pénzéhesek vagytok, az mindenből erre gondolna. Ügyesen meg lehet ezt fogalmazni. Én biztosan nem sértődnék meg és nem gondolnám pénzéhesnek az ifjú párt, hiszen teljesen logikus amit kértek, nincs szükség 3. mikróra, 5. edénykészletre. Sok boldogságot!
2013. máj. 12. 21:09
 32/42 anonim ***** válasza:
Én pont pár hete láttam az egyik kolleganőm lányának a meghívóját, nem tudom pontosan a szöveget de valami ilyesmi fog megjegyzésbe írva: A háztartásunkból semmi sem hiányzik, mindenünk megvan, annak örülünk ha valaki nászajándékba pénzt ad.
2013. máj. 12. 21:36
 33/42 anonim ***** válasza:

Nos.. érdekes téma :)

Mikor a mi esküvőnk volt, 12 éve, akkor mi is úgy voltunk, hogy 8 év együtt töltött idő után nem igazán hiányzott semmi a háztartásunkból, és hogy őszinte legyek - a pénz sem. Ezért mi nem írtunk a meghívóra semmilyen erre utaló dolgot, viszont mindenkinek személyesen adtuk át, és mindenkit megkértem, hogy ne hozzanak ajándékot, és PÉNZT SEM!, mert az esküvőnk nem erről akar szólni, egy jó kis bulit szeretnénk.

Leszögeztem, hogy menyasszonyi tánc sem lesz! Úgy tűnt, mindenki megértette.

És az esküvőn mégis összegyűlt 1 millió Ft. (annyiba került amúgy az esküvő). Mert ajándékot senki se hozott, viszont hoztak borítékokat, annak ellenére, hogy kimondottan kértük, ne hozzanak pénzt se, ajándékot se.

Ha a pénz sem hiányzik nektek, akkor mondjátok ezt ti is.. :) Úgyis fogtok kapni.

2013. máj. 12. 23:47
 34/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat, és jó kívánságokat.

Nem mondanám, hogy nem hiányzik a pénz:) van lakás, de nagyon kicsi, ahhoz, hogy gyereket vállaljunk nagyobb kell, a vágy egy családi ház....

Most a lagzi isnúgy viszi a pénzt, hogy magam sem gondoltam volna. Persze nem vagyunk elszállva, de gagyi dolgokat sem szeretnénk...

De, a lényeg azon van, hogy nem szeretntém, hogy kötelezőnek érezze mindenki, hogy fél vagyonokat kell ajándkozniuk, vagy akár egy mikrot (alsó hangon 20e)...stb...

Gondoljatok bele, ha minden szemelyre 5000 et számolunk. (Amit valaki írt, hogy annyival nem állít senki oda) az 100 emberre 500e (mennyiii???)

Én nem tartom kevésnek...sőőőt ( csakhogy ez a válaszadó is lássa, hogy mennyi az az annyi)

Tehát a lényeg, hogy senki után nem fogom dobni, a kapott pénzt, mert jól jön, de az esküvőt nem keresetiforrásnak tartom, a kötelező ajándékozást olyan szemelytelennek találom... Másrészt nem azért hívom őket, hogy ők fizessék meg a vacsorájukat, mert akkor csak asztalt foglalok nekik:)

a tárgyakkal az a baj, hogy már most vannak olyan dolgaink, amiket nem tudunk hova tenni, pedig még tetszenek is, lenn vannak a pincében a tárolóban, 35 nm en aki lakott már tudja...

A fő gondom a mai mentalitással van... Ha 15 évvel ezelőtt azt mondom, hogy pénzt szeretnénk nkább, mert minden más megvan,,, senki nem akad fenn, ma viszont jön a sárdobálás, aminek megvannnak az okai, de mindgy is, a problémámon nem segít ha tudom az okokat...

A saját családomon nem aggódok, inkább a vőlegényemén. Nem nem ismerem a legtöbbjüket. 200 km re laknak, az elhunyt édesapja testvéréék ez kapásból 5 felnőtt.stb, kicsi széthúzó család, sajátos mentalitással...

De igazatok van, ha megkérdezik megmondom, hogy nincs semmire szükségünk egyelőre mert nem tudunk mit bővíteni a lakásban (kicseréljük a nyílászárókat majd. :P. ) ha meg kapu k valami idiótaságot elássuk a tárolóba...

Aki kérdezi, az nem véletlenül teszi ezt...

2013. máj. 13. 06:42
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a kommenteket, de lenne egy laikus, tényleg nem kötekedő kérdésem: mi keresnivalója valakinek a meghívottak között, ha annyira sem ismeri az ifjú párt, hogy tudná, hogy mindenük megvan, és valószínű, hogy a pénz/utalvány lenne a leghasznosabb ajándék, vagy valami pl. a közös hobbihoz, utazáshoz?

Tapasztalataim szerint az, akinek magától nem jut eszébe, hogy a pénz a legjobb megoldás, az akkor is valami mutatós, de rohadtul felesleges nagy dobozzal állít oda, mert azon nem látszik kívülről, hogy a tesco-ban vette akciósan 3999Ft-ért, mert ezt borítékba tenni ciki volna, így meg látják, hogy mekkora ajándékot adott a párnak, több pénzt meg nem akart/tudott rászánni, mert egyébként annyira nincs nagy "hű de szeretlek kedves rokon" érzés egyik részről sem, inkább kötelességet tud le mindkét fél a meghívással, és annak elfogadásával. Az ilyennek mi értelme?

2013. máj. 13. 06:47
 36/42 A kérdező kommentje:

Az én családom nagyon nagy (csak a születés , névnapokat 15 fővel tartjuk)

Leszűkítettem nagyon, így 50 fő.

A vőlegényemé kicsi, náluk az anyukájával is csak 2-3 havonta találkoznak.... A nagyapjával felévente, de pl 2 évig is volt, pedig 1 évet ott lakott a párom... Autó senkinek nem volt a családban, ezért évente béreltek autót, hogy le tudjanak utazni..(ott van eltemetve az édesapa, mivel már előtte elváltak) nekik van autó azóta édesapa részéről csak ők élnek...

Anya részéről 1 tesó van férjjel, nekik a gyerekekik (őket nem ismerem)

Keresztszülők és gyerekeik...

Van 1 leendő sógorom a barátnőjével...

Ennyi

A többi az jó barát...

2013. máj. 13. 07:03
 37/42 anonim ***** válasza:

A 06:47-es vagyok. Akkor miért félsz? Ha olyan rokonokról van szó, akikkel tartjátok a kapcsolatot, meg jó barátokról, akkor nem hiszem, hogy ez probléma lenne, legfeljebb a meghívó átadásakor, amikor megkérdik, hogy minek örülnétek (úgyis megkérdik), akkor megmondjátok, hogy mindenetek megvan, csak nagyobb hely kellene annak a mindennek... Ez nem ciki, főleg szoros ismeretségi körben.

[A kis pénzkövetelős versektől meg nekem személy szerint hányingerem van, annyira nem illik egy ilyen kényszerrímes förtelem egy szép esküvői meghívóhoz...és szerintem bunkóság is.]

2013. máj. 13. 07:46
 38/42 anonim ***** válasza:
40%
Kérjetek ékszert. Abból mindenki tud a pénztárcájának megfelelőt venni (kis fülbevalót v 3 kilós aranyláncot). Amelyik tetszik, hordjátok, amelyik meg nem (tuti fogtok ízléstelent kapni), azt elrakjátok befektetésnek és eladjátok, amikor pénzre van szükség. Biztos befektetés az arany.
2013. máj. 13. 10:02
 39/42 anonim ***** válasza:
91%

Mi ezt nem érezzük cikinek a párommal és ahol eddig voltunk hivogatni azok inkább aranyosnak találták, mint sértőnek. Hasonló a helyzetünk, csak nekünk még egy 1,5 éves babánk is van. Mi írtuk a versikét és rajzoltam hozzá a figurát, aztán megszerkesztettem és párom kinyomtatta. De nekünk még 1 visszajelző kártya is lesz benne, mivel időben ki kell alakítunk az ültetési rendet, és persze tudnunk kell, hogy akkor hány fővel is számolunk. Egyébként mi ahogy a versikében is leírtuk bármennyinek örülönk (mert ahogy előttem már írták, ha azt mondod nem kell semmi, akkor is adnak), mert nálunk pl lesz olyan 5 tagú család (3 kisgyerekkel), akik 300 km-ről jönnek el, így nem mondhatjuk hogy adjanak 30-40ezer forintot mert az ellátásuk ennyibe kerül. Ha adnak 1000 Ft-ot vagy a gyerekek rajzolnak, annak is örülünk, de hogy feleslegesen költsenek valamire, aminek mi nem vennénk hasznát annak nincs értelme. Babalátógatós dologból is sok olyan volt, ami azóta is porosodik vagy eladtuk.

Ja a versikénk :

Kedves Barát és Rokon!

Ki a nászunkra ajándékot hozna,

A reánk szánt összeget borítékba rakja.

Örülünk mi minden ropogós bankjegynek,

Amivel perselyünk hízását segítheted.

2013. máj. 13. 11:55
 40/42 anonim ***** válasza:
44%
Ezek a versek még mindig szörnyűek :S
2013. máj. 13. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!