Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan, hogy ne tűnjünk pénzéhesnek?
Alapszituáció:
Évek óta együtt élünk. Mindenünk megvan. 1 plusz pohárkészletet sem tudnék hova tenni.
Emiatt a nászajándékokkal vagyunk bajban, mert igazából senkit nem akarok kellemetlen helyzetbe hozni, hogy pénzt kérünk, mert nem ez lenne a cél.
Tudom, hogy üres kézzel senki nem megy esküvőre.
Hogyan lehet ezt úgy megmondani, hogy aki 1000 Ft-ot tud adni az se érezze magát kellemetlenül.
Senkire nem fogunk csúnyán nézni, kibeszélni...stb, mert a lagzinak nem ez a célja,nem szeretném, ha valaki az anyagi okok miatt nem jönne el, de sorsjegyezni sem szeretnénk.
Hogy lehet ezt előadni szépen?
Ha nincs pénzre sem szükségetek, szerintem érdemes lenne kikötni, mondjuk viccesen, hogy csak azt engedik be, aki hoz egy ezrest, minden mást kinn kell hagynia.
Szóval, nem diszkrimináltok, mindenki egyformát tud hozni, és senki sem lesz irigy a másikra, hogy szebb ajándékot hozott, sztem ez is fontos, hogy ne legyen versengés belőle, mert akkor ott sokan rosszul fogják érezni magukat.
Mondjuk csinálhattok pl egy táblát is, minden felnőtt nevével, és oda teheti az ezrest, és akkor még jól is néz ki, ha összejön egy jó adag.
Mi lenne, ha arra amire gyűjtötök (Pl. én ha házra gyűjtenék a párommal) annak megfelelő perselyt tennétek ki, és direkt megírnátok a meghívón, hogy nászajándékra nincs szükség minden megvan.
Ez egy házra gyűjtés esetében egy barbieház, amibe mondjuk mindenki név nélkül beledobhat bármekkora összeget.
Babavállalás esetén, ez mondjuk egy babafej (vicceltem :D) mondjuk egy játék babakocsi, amibe lehet dobálni, felette a tábla "Adomány" címmel.
Ha nyaralásra gyűjtötök, akkor egy doboz, ami körbe van ragasztva a hely képeivel ahova mentek.
Lehet rossz az ötlet, de előttem már mindent leírtak, nincs jobb ötletem.
Brutálisak ezek a versek :)
Én ezeket így detektálom:
"Kell a tökünknek a fazekatok,
Pénzt adjatok b+!"
nekünk nem volt beleírva, mégis, mindenkitől (kivéve a barátokat) pénzt kaptunk. Pedig mi ráadásul az esküvő előtt egy hónappal költöztünk csak külön lakásba.
Ma már szerintem az emberek 80-90%-ának evidens, hogy borítékot ad. Nálunk legalábbis így volt.
Mi a pénz mellett barátoktól kaptunk egy ágyneműgarnitúrát meg egy borospohár-készletet.
"nem érződik az, hogy "nekünk márpedig adjatok pénzt!" ezekkel a versekkel?"
DE! Pontosan ezt jelentik ezek a versek, hogy: adjatok péééééénzt!
Nagyon sok esküvő már teljesen elmegy a gagyi irányába,
de ezekkel a versnek semmiképpen sem nevezhető förmedvényekkel,
mindenképpen még + rátesznek egy lapáttal...
Igen, igen.
Ezek a versek a legelegánsabb esküvőt is bazári szintre süllyesztik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!