Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan, hogy ne tűnjünk pénzéhesnek?
Alapszituáció:
Évek óta együtt élünk. Mindenünk megvan. 1 plusz pohárkészletet sem tudnék hova tenni.
Emiatt a nászajándékokkal vagyunk bajban, mert igazából senkit nem akarok kellemetlen helyzetbe hozni, hogy pénzt kérünk, mert nem ez lenne a cél.
Tudom, hogy üres kézzel senki nem megy esküvőre.
Hogyan lehet ezt úgy megmondani, hogy aki 1000 Ft-ot tud adni az se érezze magát kellemetlenül.
Senkire nem fogunk csúnyán nézni, kibeszélni...stb, mert a lagzinak nem ez a célja,nem szeretném, ha valaki az anyagi okok miatt nem jönne el, de sorsjegyezni sem szeretnénk.
Hogy lehet ezt előadni szépen?
Amikor tesómék házasodtak, a meghívó készítő cég egy frappáns verset írt a meghívóra.
Az volt a lényege hogy már megvan mindenük, nem kell a 3. mikró és a 4. porzsívó...
Érdeklődjetek a meghívót készítő cégnél, hogy szokták ezt megfogalmazni.
Egy ismerősömék azt írták a meghívóra, hogy "Örülnénk, ha velünk ünnepelnének, de ajándékot nem kérünk."
Valami hasonlót javasolnék nektek is.
a meghivóba bele szokták irni hogy tisztelt meghivottak julinak és pistának már mindene megvan a közös élethez.
és itt szokták ovatossan megfogalmazni hogy nem müszaki cikkekre meg stb-re hanem a naszuthoz és a rendezvény és az uj élet kezdéséhez pénzre van szükség. és aki teheti a nektek szánt ajándék , virág áráz pénzben tegye beg. ez persze diplomatikusabban megfogalmazva. utobbi idökben lévö esküvökön szinte mindegyikben ez volt a meghivokban. sajnos nem szoktam megratrani a papirokat. de egy felkapott nyomdában biztos van erre jol megfogalmazott sablon
Nekem ez a versikés megoldás kicsit törtetőnek tűnik, mert mi van, ha valaki tényleg nem tud hozni semmit és kap egy ilyen verset, hogy "hozzál pénzt", rímekbe szedve. :)
Szerintem ha valaki tudni akarja, mit szeretnétek, az érdeklődni fog, nekik nyugodtan megmondhatjátok, hogy már minden tárgyi dolog megvan nektek, semmi nem hiányzik a háztartásból, a lakásból.
Itt van pár vesrsike hátha segit ..
kérünk benneteket hogy ne vegyétek zokon ,
De hogy ne halmozódjon öt edénykészlet
Ennek elkerülése végett
Amit ajándékra szánnátok,
Inkább kezünkbe borítékba adjátok.
Ígérjük hogy nem vész kárba,
Előbb utobb befektetjük bútorba lakásba.
Kedves vendégeink. Ha szívünk szerint tesztek
nem kapunk tőletek se tányért se mixert.
S ha azt kérdezitek tőlünk, Örömöt mi szerezne
Mi borítékba kérnénk egynéhány bankjegyet.
Háztartásunk teljes nem is vágyunk másra
Közös életünk kezdetén egy kis támogatásra.
:)
Ha még nem sejted,
Ajándékba mit hoznál,
Adunk Neked egy tippet:
Van már minden a háznál!
Gondold végig: Te mit kérnél,
Ha már minden ott lenne kéznél?
Minden kedves Barát és Rokon!
Kérünk Titeket ne vegyétek zokon,
ágynemű, törülköző, étkészlet,
nálunk már teljes a készlet.
De, hogy a malacpersely hízzon,
inkább a násznép adakozzon.
Amit ajándékba szánnátok,
borítékban a perselybe dobjátok.
Megígérjük nem vész kárba:
előbb-utóbb befektetjük
egy kisebb családfába.
Előre is köszönjük a segítséget,
esküvőnkre szeretettel várunk Téged!
Kedves Vendég, ne fáradjál,
ajándékért ne szaladjál!
Konyhánk teljes, felszerelt már,
és más sincsen mire vágynánk,
így ha nászajándékot hoznál,
örömöt borítékkal okoznál!
Megköszönjük kedvességed,
s ígérjük, okosan fektetjük be!
Az előttem szólóé jó ötlet.
Ebből mindenki veszi lapot, mégsem tolakodó. Aki akar/tud az ad, aki nem, az nem.
kérjetek vásárlási utalványt. azt el lehet tenni későbbre, ha valamire időközben szükség lesz, akkor abból pótoljátok. ez lehet ruha, műszaki cikk, bútor, de manapság jóformán bármelyik nagyobb üzletben lehet utalványt kapni. ez mégsem olyan konkrét pénz, de mégis az :)
vagy nem tudom az üdülési csekk átruházható-e, de akár arra is lehetne utalni finoman, hogy nászútra gyűjtötök, bármilyen támogatást szívesen fogadtok :)
nem érződik az, hogy "nekünk márpedig adjatok pénzt!" ezekkel a versekkel?
?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!