Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan, hogy ne tűnjünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan, hogy ne tűnjünk pénzéhesnek?

Figyelt kérdés

Alapszituáció:

Évek óta együtt élünk. Mindenünk megvan. 1 plusz pohárkészletet sem tudnék hova tenni.

Emiatt a nászajándékokkal vagyunk bajban, mert igazából senkit nem akarok kellemetlen helyzetbe hozni, hogy pénzt kérünk, mert nem ez lenne a cél.

Tudom, hogy üres kézzel senki nem megy esküvőre.

Hogyan lehet ezt úgy megmondani, hogy aki 1000 Ft-ot tud adni az se érezze magát kellemetlenül.

Senkire nem fogunk csúnyán nézni, kibeszélni...stb, mert a lagzinak nem ez a célja,nem szeretném, ha valaki az anyagi okok miatt nem jönne el, de sorsjegyezni sem szeretnénk.

Hogy lehet ezt előadni szépen?

2013. máj. 12. 17:39
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem ez mégis csak jobb megoldás, minthogy kaptok egy csomó olyat amiből már van otthon...és eladjátok vagy csak porosodik valahol.
2013. máj. 12. 18:07
 12/42 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon sok helyen olvastam a sorsjegyes megoldásról. Szerintem az egy ilyen helyzetben nagyon jó lenne. :)
2013. máj. 12. 18:09
 13/42 anonim ***** válasza:
66%

Aki nem tud adni, annak a pénz rosszabb, mint az ajándék. Ajándékot vehet agyon szépet és maradandót akár 4-5 ezerből, de ennyit nem adhat oda borítékban :(

Szóval azt semmiképpen ne írjátok bele a meghívóba, hogy pénzt kértek, mert pont azt éritek el vele, amit nem akartok, hogy egyesek kellemetlenül érezzék magukat :(

2013. máj. 12. 18:18
 14/42 anonim ***** válasza:
72%
De. Szerintem is ezek a versek még rosszabbak, mint ha egyenes megmondja a pár, hogy pénzt szeretne. Ezek a kínrímek nem szedik le a pénzkérés élét.
2013. máj. 12. 18:19
 15/42 anonim ***** válasza:
92%
Amikor a meghívókat kiviszitek,akkor mindenféleképpen finoman jelezzétek,hogy nektek nem kell ajándék,csak pénz.De nem kell sokat adni.
2013. máj. 12. 18:22
 16/42 anonim ***** válasza:
92%
Mi mar kaptunk ilyen meghivot es nem vettuk rossz neven, mert ha veszunk pl mikrot, vagy barmi ilyen dolgot, arra gondolnek, hogy ha van mar, eladjak, ugy is penz lesz belole majd, igy adtunk boritekot, mert szerintem is jo, ha arra koltik, amire szeretnek, legyen az naszut, vagy barmi :) vagy esetleg ha terveznek majd babat, akkor felszerelik a gyerekszobat, stb :)
2013. máj. 12. 18:24
 17/42 anonim ***** válasza:
94%

"Ajándékot vehet agyon szépet és maradandót akár 4-5 ezerből, de ennyit nem adhat oda borítékban :( "

Szerintem nincs baj a 4-5.000 fttal, viszont ha vesz ennyiből "szép, időtálló" képkeretet, albumot, vázát, tökömtudjamit, az nem jó. Sokszor szokták javasolni az albumot pl., mint nászajándék, szerintem abszolút hülyeség. Én ismerem az ízlésemet, és én szeretném kiválasztani, hogy hova és milyen formában rendezem a fotókat. Ami másnak ízléses, nekem lehet giccses. Ráadásul ki mondta, hogy szükség van rá?

A borítékra nem kell nevet írni, sőt.

Egyébként én senkitől nem várnék el semmilyen jellegű ajándékot sem, ezért valahogy úgy fogalmaznám meg, hogy tiszta legyen, hogy az ajándék nem elvárt/kötelező, de ha valaki adni szeretne, akkor pénzzel tudna segíteni.

Sokakkal ellentétben nekem pont a rímes megoldások nem tetszenek. Idétlenek és törtetőek. Jobban szeretem a kulturált, tömör, egyenes megfogalmazást, ami nem 30 soron át szól. A nyomdában egész biztosan tudnak segíteni a megfogalmazással kapcsolatban.

2013. máj. 12. 18:27
 18/42 anonim ***** válasza:
92%
nekem nem tűnt tolakodónak egy alkalomnál sem amikor ilyen meghívőt kaptam. és meg is értettem. de ez nem szent irás. mindig lesz 1-2 szupernagyi aki megveszi a kalocsa mintás paplanhuzatot. de ha nem mered beleirni akkor adják a 100mikrót meg a 200 mixert és jogfogáson el kell passzolni :D
2013. máj. 12. 18:28
 19/42 anonim ***** válasza:

Akit meghívtok, feltehetően ismernek benneteket, tudják, hogy együtt laktok, tehát valószínűleg a lakásban van minden, ami a mindennapokhoz kell.

A többség éppen ezért úgyis pénzt ad.

Aki nem akar 3-4 ezer ft-tal pofátlannak tűnni, az vesz valamit, félreteszitek, úgyis mentek még vagy ezer helyre, majd elviszitek valahova ajándékba.

2013. máj. 12. 18:35
 20/42 anonim ***** válasza:

A 3. vers tokeletes!

Hogy gondold vegig te mit kernel. Az tetszik. A bankjegyes az hulyeseg, azt en is fintorogva olvasnam, de a kozepso az tuti!

:)

Sok boldogsagot! :)

2013. máj. 12. 18:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!