Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan, hogy ne tűnjünk pénzéhesnek?
Alapszituáció:
Évek óta együtt élünk. Mindenünk megvan. 1 plusz pohárkészletet sem tudnék hova tenni.
Emiatt a nászajándékokkal vagyunk bajban, mert igazából senkit nem akarok kellemetlen helyzetbe hozni, hogy pénzt kérünk, mert nem ez lenne a cél.
Tudom, hogy üres kézzel senki nem megy esküvőre.
Hogyan lehet ezt úgy megmondani, hogy aki 1000 Ft-ot tud adni az se érezze magát kellemetlenül.
Senkire nem fogunk csúnyán nézni, kibeszélni...stb, mert a lagzinak nem ez a célja,nem szeretném, ha valaki az anyagi okok miatt nem jönne el, de sorsjegyezni sem szeretnénk.
Hogy lehet ezt előadni szépen?
Aki nem tud adni, annak a pénz rosszabb, mint az ajándék. Ajándékot vehet agyon szépet és maradandót akár 4-5 ezerből, de ennyit nem adhat oda borítékban :(
Szóval azt semmiképpen ne írjátok bele a meghívóba, hogy pénzt kértek, mert pont azt éritek el vele, amit nem akartok, hogy egyesek kellemetlenül érezzék magukat :(
"Ajándékot vehet agyon szépet és maradandót akár 4-5 ezerből, de ennyit nem adhat oda borítékban :( "
Szerintem nincs baj a 4-5.000 fttal, viszont ha vesz ennyiből "szép, időtálló" képkeretet, albumot, vázát, tökömtudjamit, az nem jó. Sokszor szokták javasolni az albumot pl., mint nászajándék, szerintem abszolút hülyeség. Én ismerem az ízlésemet, és én szeretném kiválasztani, hogy hova és milyen formában rendezem a fotókat. Ami másnak ízléses, nekem lehet giccses. Ráadásul ki mondta, hogy szükség van rá?
A borítékra nem kell nevet írni, sőt.
Egyébként én senkitől nem várnék el semmilyen jellegű ajándékot sem, ezért valahogy úgy fogalmaznám meg, hogy tiszta legyen, hogy az ajándék nem elvárt/kötelező, de ha valaki adni szeretne, akkor pénzzel tudna segíteni.
Sokakkal ellentétben nekem pont a rímes megoldások nem tetszenek. Idétlenek és törtetőek. Jobban szeretem a kulturált, tömör, egyenes megfogalmazást, ami nem 30 soron át szól. A nyomdában egész biztosan tudnak segíteni a megfogalmazással kapcsolatban.
Akit meghívtok, feltehetően ismernek benneteket, tudják, hogy együtt laktok, tehát valószínűleg a lakásban van minden, ami a mindennapokhoz kell.
A többség éppen ezért úgyis pénzt ad.
Aki nem akar 3-4 ezer ft-tal pofátlannak tűnni, az vesz valamit, félreteszitek, úgyis mentek még vagy ezer helyre, majd elviszitek valahova ajándékba.
A 3. vers tokeletes!
Hogy gondold vegig te mit kernel. Az tetszik. A bankjegyes az hulyeseg, azt en is fintorogva olvasnam, de a kozepso az tuti!
:)
Sok boldogsagot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!