Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy dolgozzam fel, hogy az esküvőnk nem lesz "igazi"?
hat nekunk is igy volt. Gyorsan osszepapiroztunk egyik szerdan deleott az irodaban. Semmit nem ereztunk utana. Aztan szombaton az anyakonyvvezeto kijott es nagyon szep egyedi altalunk irt szoveggel osszeadott.
Iden lessz az egyhazi aldas egy unnepi ebed kereteben a barataink koreben. Nem katolikusok vagyunk. Tehat 3x hazasodunk ossze.Az alairas nem eskuvo az egy jogi kotelezo lepes ami kell. Az eskuvo az amikor mindenki ott van aki szamit es unnepelyessen kimondjatok az igent mindenki elott. Igy nezd a dolgokat.
Kedves Kérdező!
Nyugodj meg, úgy tűnik a válaszok alapján, hogy a mi esküvőnk és ezáltal házasságunk pedig nem lesz áldott, mert nem lesz templomi szertartás.
Csakhogy én jóban vagyok Istennel, és nekünk külön megáldja, csak mert az égre nézünk és kérjük tőle. :)
Ehhez is kell a fantázia, ahogy Neked is.
Képzeld el, hogy ez egy nagyon bensőséges szövetség, és csak a feleknek és azok tanúinak lehetséges a belépés. És amint e titkos és bensőséges szövetség létre jött, lehetőség nyílik, hogy kitárjátok létrejöttét a becses rokonság elé is. :)
És vagytok oly' kedvesek, hogy őket is bevonjátok a szertartás részleteibe. Képzeld ezt!
Gondold át és próbálj egy alternatív elképzelést létrehozni.
Ne szomorkodj, az esküvő csak a kezdet, a lényeg ami utána jön! ;) :)
24N
Az egyházit nem bontják, ott csak olyan fordul elő, hogy megállapítják, hogy a házasság soha nem is jött létre (csak úgy tűnt). Például ha a felek nem hálták el a házasságot, akkor az nem jött létre. De más ok is lehet, például ha az egyik fél ismert súlyos betegségét nem mondta el.
Azon meg hülyeség vitatkozni, hogy melyik az igazi. A házasság két dologból áll: a szentségből, ami az egyházi házasságkötésnél jön létre, és a jogi részből, ami meg a polgárinál. Akinek az, hogy "szentség", nem mond semmit, nyilván a jogi részt fogja a házasság lényegének tartani, a másik neki csak hagyomány (ha van egyáltalán). Akinek pedig a házasságból az Isten előtt kötött, szentségi házasság a lényeg, annak a számára a jogi rész már puszta adminisztráció.
Persze ez két szélsőséges példa, amit leírtam, vannak átmenetek. De emiatt szerintem nincs értelme arról vitatkozni, hogy melyik az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!