Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen kiadásokra kell számítani egy igazi falusi esküvőn (+lagzi)? Kb 100fő
500 ezer?
Annyibol nem jon ki az tuti egy atlag norm eskuvo csak kaja es pia min 8000 ezer /fej.Aztan sator teritek asztalok lampak deco wc vendegeknek. Es a par koltsegei.
nekünk 1,3 milla volt 56 főre számolva.
Nekünk volt vőfély, templomi, dekoros, terembérlés, sütik, a ruhák, gyűrűk, a polgári és a fotós ingyen volt. Kiegészítők, szállást kellett fizetni és videós nem volt. Meghívók, pia (ha nincs benne az árban), zenekar.
utolsó vagyok, árat azért nem írok, mert attól függ, hogy hol és mennyiért mondják, kaptok-e kedvezményt.
Bár néhány adat:
Terembérlés 50.000 (de nekünk nem kellett a polgáriért fizetni)
Dekor mindennel együtt 78.000
vőfély 40.000
zenekar 90.000
étel/ital 8 025 Ft/fő + 38000 Ft-ért tömény, ami kevés volt
Szállás 43.000
meghívók 12000
ruhák kiegészítőkkel cipőkkel összesen 180-200 ezer
fotós ingyen volt, de 40-250 ezerig mozog, videós dettó
nekünk a templomi 25.000 volt
sütik: 57000 forint.
fodrász, smink és köröm összesen asszem egy 15-20000 forint volt.
na mégis írtam árakat :)
viszont nekünk ez Borsodban volt, egy 4*-os hotel rendezvénytermében.
De ha főzőset akarsz, biztos olcsóbb valamivel, de hogy macerásabb, szerintem az is biztos. Bár 100 főre a legolcsóbb szerintem 800-1200 e forint, ha nagyon ügyes vagy.
bemásolom ide amit íz előbb írtam, Baranya megyében lakunk
na akkor sorban:
- menyaruhát olcsón is lehet nagyon szépet venni, legyen mondjuk kiegészítőkkel együtt (fátyol, cipő, kistáska, ékszer - de van, ahol adják a ruhával) 50.000
- öltönyt a vőlegénynek mi vettük, de át kellett alakítani. Az öltöny, mellény, nyakkendő, zsebdísz, 2 ing 27.000Ft
- virágok anyós által kedvezményesen lettek véve, így "csak" 30.000 volt, de volt bőven, ha nem akarod annyira nagyon díszíteni, akkor te is kijöhetsz 30.000ből
- fodrász, sminkes, körmös vidéken egy 10esből kihozható, vagyis +10.000
- meghívókat én pauszra nyomtattam itthon, szalaggal átkötve. 1 db papírra 2 meghívó fért, 20ft volt egy A4es pausz, plusz kellett 30méter szalag, annak is kb. 30ft métere, legyen mondjuk 30ft darabja+a nyomtatás
- ültetőkártyákat is itthon gyártottam, pillangósat, egy lapra 6db fért, egy (dombornyomott, színes) lap 65Ft, vagyis darabja kb 10Ft a nyomtatással együtt
- vettünk még lufikat a Metroba, kb. 1000ft-ért
- a díszítésünk bordó és fekete volt, vettem bordó szalvétát, felhengerítve fekete szalaggal átkötve kb. 30Ft darabja
- a főasztal elé feltettünk bordó futót W alakban lógatva (ezt az étterem adta), a fehér abrosz és a bordó anyag közé pedig lógattunk karácsonyfa égősort, fehéret
- szertartás nálunk csak polgári volt, 16,000+egy pezsgő
- kaja+pia 4300Ftra jött ki, a 120 emberre 473,000ftot fizettünk étteremben
- sütit azt a család sütötte, nálunk ez a szokás, a menyatorta ajándék volt pontos árat nem tudok, de egy 3 emeletes fondanttal bevont tortánk volt, 10-12 ezerért
- bort és rövidet bevihettünk, a bor és a pálinka házi volt, 30.000ért vettünk még mellé jégert vodkát meg krémlikört, cherryt
- fotósunk 50.000ért volt, beállított, polgári meg utána csoportképek, de ha jött volna a lagzira is, az is csak +10.000, és nagyon jó képek lettek
- a videósunk 60.000et kért, őt nem ajánlom, bár a munkája nem lett rossz, de a hozzáállás... na mindegy
így hirtelen ennyi jut eszembe
nekünk 120főre megállt 850.000ft-ban állt meg
remélem segítettem :)
A falusi esküvő sajátossága, hogy FALUN van.
Na a milyénk az régen volt így inkább az unokahugomékét írom.Tényleg Diszkont esküvő volt.Azaz háznál, sátor(fóliából tetőlécre saját kezűleg eszkábált)kb 10E
Terítés( a testvérek vettek tesco étkészletet maguknak és kölcsönadták :) )
Asztal szék: na az volt a legnehezebb, de pár ajtólap és padlódeszka megoldotta.
Vőfély. Az egyik munkatársam válalta.Rokon ingyen.Netről príma szövegeket tanúlt be.Azóta már hívták több helyre is pénzért. :)
Fotós: azért fizettek de nagyon baráti árat
Zenész: Az kb 50E volt, de az biztos, hogy kifulladásig húzták
Kaja. Az kb 700-1000Ft lett/fő.
Sütemény-Tortákat hoztak(szokás erre), a többit a család sütötte.
Bor van házi, pálinkának kb 1500-2000Ft/literje.
Üditő kartonos nagykerből sőr szintén, hordós csapolóval(nagy siker volt)
Kb ennyi.
Előtte egy hónap készülődés, utánna 3 nap takarítás.
Ruha, saját készítés(varrónő a menyasszony). Csokor nagykerből kb 3-4000E
Persze lehet még 1-2 dolog ami hozzájön.
A szertartásokért(polgári+ref egyházi) nem kellett fizetni.Persze rendszeres templomba járók és a pap is meg volt hívva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!