Hogy kell igazi, régi, falusi, jó olajos, vastag palacsintát készíteni?
Régen csak zsírt használtak,olajat csak salátákhoz, vagy a falusi öregek nagyböjtben. Én még most is csak zsírral kenem ki a palacsintasütőt. Teljesen más az ize,mint az olajban sütöttnek.
Kétféle palacsintát szoktam sütni.
Az egyik az átlagos recept szerinti,ez vékonyan jó.
A másik,amikor a tésztába teszek élesztőt( l kg liszthez 2-3 dekát),ezt vastagra sütöm. Vidéken még most is szokás élesztőset sütni.
Mindkettőt egyformán lehet tölteni.
szia! én is zsírral sütöm a palacsintát. sima bolti fehér dobozos disznózsír.
üdv.
én így csinálom:
1 DL OLAJ, 2 TOJÁS, 40 dkg liszt kb, 8 dl tej, só.(víz NEM kell hozzá!) sűrűn folyós legyen a tészta, mint a mártás.
Régi fajta, pléh palacsintasütőben sütöm.
Lehet, hogy a mamád egy -két deka élesztőt is belemorzsolt.
Lehet, hogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!