Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell igazi, régi, falusi,...

Hogy kell igazi, régi, falusi, jó olajos, vastag palacsintát készíteni?

Figyelt kérdés
Olyat amit régen nagymamáink sütöttek? Nem lehet, hogy zsírt tettek bele? Kinek van meg ez az érzés? Még az illatát is érzem..
2010. okt. 3. 20:31
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
nem tudom hogy te hogy csinálod de én úgy hogy az abban a régi vas palacsinta sütőben sütöm és több tésztát öntök bele ja és persze tovább sütöm.:D
2010. okt. 3. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A nagymamám így csinálja. Valóban nagyon finom.
2010. okt. 3. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Régen csak zsírt használtak,olajat csak salátákhoz, vagy a falusi öregek nagyböjtben. Én még most is csak zsírral kenem ki a palacsintasütőt. Teljesen más az ize,mint az olajban sütöttnek.

Kétféle palacsintát szoktam sütni.

Az egyik az átlagos recept szerinti,ez vékonyan jó.

A másik,amikor a tésztába teszek élesztőt( l kg liszthez 2-3 dekát),ezt vastagra sütöm. Vidéken még most is szokás élesztőset sütni.

Mindkettőt egyformán lehet tölteni.

2010. okt. 3. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még anyukám is így csinálja, ő a nagymamájától tanulta. :) Nagyon finom. ^^
2010. okt. 3. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én - ha nincs itthon élesztő - fél zacskó sütőport adok a tésztához, és így sütöm ki zsírral kent serpenyőben, kicsit vastagabban. Mi így szeretjük.
2010. okt. 3. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Milyen zsírt használtok?
2010. okt. 3. 22:46
 7/12 anonim ***** válasza:

szia! én is zsírral sütöm a palacsintát. sima bolti fehér dobozos disznózsír.

üdv.

2010. okt. 4. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

én így csinálom:

1 DL OLAJ, 2 TOJÁS, 40 dkg liszt kb, 8 dl tej, só.(víz NEM kell hozzá!) sűrűn folyós legyen a tészta, mint a mártás.

Régi fajta, pléh palacsintasütőben sütöm.

Lehet, hogy a mamád egy -két deka élesztőt is belemorzsolt.


Lehet, hogy

2010. okt. 4. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat.
2010. okt. 4. 15:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Én is disznó zsirt használok többek között,de csak kizárólag amit mi sütünk ki. Veszek kb 2 kg zsirszalonnát, mert 2 literes a bödönöm. Kisütjük, pár napig van töpörtyű is. Kb 6 hétig elég, nincs benne tartósitó, isteni kenyérre is. Férjem néha vidéken dolgozik, oda is mindig azt csomagol. A zsirszalonnát 500 ft/kg. szoktam venni a piaci hentesnél csütörtökönként.
2010. okt. 4. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!