Sose tanulok már meg palacsintát készíteni?
A régi fajta palacsintasütők is jók (nagyanyáink sem égették le a palacsintát), csak annyi a titka az egésznek, hogy nagyon minimális mennyiségű cukrot szabad rakni csak a tésztába. Én nem is szoktam beletenni. (Így lehet cukrosan és sósan is enni)
A másik dolog pedig, hogy tegyél egy kevés olajat a tésztába is.
Ha pedig végképp elromlik a dolog, elmegy a kedved az egésztől, tegyél a tésztába lisztet és süsd ki császármorzsa-utánzatnak.
Én tefal palacsintasütőt használok, és mást nem is sütök benne.
Ja, és a tésztába nem teszek cukrot sem. :)
Csak 2 db tojás, csipet só, annyi púpos kanál liszt, ahány palacsintát szeretnék, aztán egy kis tej vagy víz. Ezt kikeverem nokedli keménységűre, majd innen higítom fel vízzel vagy tejjel, hogy ne legyen csomós. Sajna érzésre csinálom, így azt tudom mondani,hogy annyira higítom fel, hogy sűrű, de azért már folyékony tésztát kapjak. Ja, és a tésztához is teszek egy kis olajat.
A palacsinta sütésekor kicsi olajat teszek (pár csepp elég) a teflonba, aztán sütöm. Arra figyelek, hogy ne szárítsam, hanem süssem.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!