Hogyan lehet a palacsintát olyan légiesen könnyűre készíteni, mint az éttermekben, strandokon?
Hát, ez rajtad múlik:)
Annyi tésztát önts csak a serpenyőbe, hogy éppen kitöltse, nem kell, hogy tocsogjon a közepén. És ne csak tejet használj, hanem szódavizet is, az is sokat segít. És nem kell sok olaj alá, ha teflonban sütöd, akkor meg nem is muszáj olajat használni.
Ki kell spórolni belőle a tejet.
Máskor is tették már fel ezt a kérdést, és mindig meglep, hogy embereknek jobban ízlik az az olcsó vacak, mint a finom, tejből készült házi palacsinta.:)
Én is vékonyan szeretem a palacsintát, az a jó, ha a töltelék sok, nem a tészta... Mi a fene bajod van neked ezzel?
Kérdésre: én fele tej, fele ásványvízzel csinálom a tésztát, és sok tojást teszek bele. Figyelni kell arra, hogy ne legyen túl sűrű, mert akkor nem lehet olyan vékonyra sütni, de túl híg sem, mert akkor szakad.
Szia!
Amikor nekiállsz készíteni a palacsinta tésztát először keverd ki a lisztet sóval és vízzel. Majd utána ha már simára keverted hozzá adhatod a tojást, illetve az olajat. A sima csapvíz is tökéletes. Az a lényeg, hogy habverővel keverd ki. Utána pedig ha már kész a tészta akkor szokásos módon süsd ki, csak nem kell olyan sok tésztát tenni a palacsinta sütőbe. Látni fogod majd, hogy mikor megfelelő a mennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!