Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet a palacsintát...

Hogyan lehet a palacsintát olyan légiesen könnyűre készíteni, mint az éttermekben, strandokon?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt, hogy olyan jó vékony és könnyű tésztája van, nem az a vastag.
2011. jún. 5. 20:25
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Hát, ez rajtad múlik:)

Annyi tésztát önts csak a serpenyőbe, hogy éppen kitöltse, nem kell, hogy tocsogjon a közepén. És ne csak tejet használj, hanem szódavizet is, az is sokat segít. És nem kell sok olaj alá, ha teflonban sütöd, akkor meg nem is muszáj olajat használni.

2011. jún. 5. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 tetro ***** válasza:
89%
attól olyan könnyű a strandon a palacsinta, hogy tej helyett szóda van benne
2011. jún. 5. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
41%

Ki kell spórolni belőle a tejet.

Máskor is tették már fel ezt a kérdést, és mindig meglep, hogy embereknek jobban ízlik az az olcsó vacak, mint a finom, tejből készült házi palacsinta.:)

2011. jún. 5. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
1-2 dl sima csap víz kell bele fini lesz tőle.
2011. jún. 5. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is vékonyan szeretem a palacsintát, az a jó, ha a töltelék sok, nem a tészta... Mi a fene bajod van neked ezzel?


Kérdésre: én fele tej, fele ásványvízzel csinálom a tésztát, és sok tojást teszek bele. Figyelni kell arra, hogy ne legyen túl sűrű, mert akkor nem lehet olyan vékonyra sütni, de túl híg sem, mert akkor szakad.

2011. jún. 5. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. jún. 6. 20:52
 7/10 anonim válasza:
100%
Én is a vékony palacsintát szeretem jobban, de az éttermekben a palacsinta sütés is más,egy lapos teflonon sütik, ott könnyebb!
2011. jún. 8. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
ha híg a palacsintatésztád, akkor tudod szép vékonyra sütni őket. Szódával, ásványvízzel, vagy sima vízzel is el tudod ezt érni.
2011. jún. 8. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Én mindig ásványvizet használok,mivel tejet nem fogyaszthatok.Ettől jó könnyü lesz. Vendégek nem mondják meg az izéről,hogy nincs benne tej,nem értem ez mirét lenne "olcsó vacak"
2011. jún. 11. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Amikor nekiállsz készíteni a palacsinta tésztát először keverd ki a lisztet sóval és vízzel. Majd utána ha már simára keverted hozzá adhatod a tojást, illetve az olajat. A sima csapvíz is tökéletes. Az a lényeg, hogy habverővel keverd ki. Utána pedig ha már kész a tészta akkor szokásos módon süsd ki, csak nem kell olyan sok tésztát tenni a palacsinta sütőbe. Látni fogod majd, hogy mikor megfelelő a mennyiség.

2011. júl. 1. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!