Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen plusz ételekkel készülnétek a lagzira, ha falun szervezitek?
Kis településről származom, és mindig is vonzott ez a közeg. Remek tapasztalataim vannak falusi lagzikról, igazán vidám, hangulatos dolog. És nem mellékesen sokkal jobban kijönnék, hiszen a helyi nénik hoznák a tyúkokat/tojásokat stb., és ők főznének az udvaron. Ebből ki is jönne egy csodás, hagyományos menü, de azért szeretném megspékelni némi "puccosabb" étellel (a sok spórolás miatt ennyi bőven beleférne). Szóval a tipikus leves, pörkölt, töltelék stb. menüsor mellé szeretnék kiegészítést.
Gondoltam rántott sajtra, sajttal-sonkával töltött pulykamellre, ilyesmikre.
Mit ajánlanátok? :)
Jó vadhúsos pörkölt galuskával, őzből, vaddisznóból, nyúlból... Hmmm nyam nyam :D Esetleg valami jóféle halpaprikás? Rántott hal se rossz.
Ha meg rántott sajt, akkor már ti panírozzátok házilag valami finom trappistát vagy camambertet, áfonyaöntettel isteni.
Egyszerű falusi embereknél (sajnos) előfordul(hat), hogy csak az általuk ismert húsokat hajlandók megenni. (Sertés, marha, baromfi stb.)
Én ezért különlegességnek is ezekből a húsokból válogatnék, max. az udvaron, kertben felállított grillezett kajákat, vagy nyárson sülteket készítenék különlegességnek nekik, a hagyományos falusi lakodalmi kaja-menüsor mellé.
őzpörkölt túrós csuszával , imádni való
Aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell, rizzsel és áfonyalekvárral, ez is isteni
Narancsos kacsacomb.
Sima rántott sajtot nem ajánlom, mert az csak frissen még jó melegen az igazi, ha már meg van dermedve akkor nem olyan finom és az újramelegítve se olyan jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!