Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy dolgozzam fel, hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy dolgozzam fel, hogy az esküvőnk nem lesz "igazi"?

Figyelt kérdés
Már egy ideje lefoglaltuk a dátumot, és egy vasárnapi napra esett a választás. Az anyakönyvvezető egy szóval sem említette, hogy ez nem lehetséges (pedig az új törvények értelmében valamiért nem lehet vasárnap házasodni, eddig lehetett), csak most pár nappal az esküvő előtt... Azt mondta, semmi gond, szombaton bemegyünk és aláírjuk, vasárnap pedig kijön, és eljátssza az egészet (a házasságkötő teremtől 1 perc sincs a helyszínünk, ahol lesz)... Én ezt nagyon nem akartam és a vőlegényem sem (édesapám esküvőjén is így volt, de legalább nekik ugyanazon a napon), de sajnos már nincs lehetőség átszervezni mindent... Hogy dolgozzam fel, hogy az esküvőnk csak "álesküvő"? Nem lesz templomi, így a polgári az egyetlen szertartásunk...

#esküvő #feldolgozás #álszertartás
2013. márc. 17. 11:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
87%

Fogalmi rend a te fejedben nincs. Ki nem szarja le, hogy egyházilag nincs elválva valaki? A kutyát nem érdekli a jog szempontjából. Helló!!! Ez a XXI. század, nem a középkor :D

Akinek fontos, házasodjon templomban is. Senkinek semmi köze hozzá. Sőt, nem is érdekel senkit. A jogot a legkevésbé. És jelenleg még olyan jogszabályok vannak, amik tojnak a templomi esküvőre. Szerencsére.

2013. márc. 17. 12:10
 12/29 anonim ***** válasza:
4%
Na oké,azért aki ennyit ért a komoly dolgokból,mint a 8-as válaszoló,az ne itt mutassa már ki a tudatlanságát. Ez pont olyan,mintha én az éves adóbevalláson röhögnék,hogy jaj,de vicces,csak azért,mert nem értek hozzá.
2013. márc. 17. 12:10
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Az éves adóbevallás csak annyiban más, mint egy templomi ceremónia, hogy a jog elfogadja. Míg egy templomi esküvőt nem.

Vagy idézd légyszives a Ptk-ból azt a paragrafust, ami teljes értékűnek tekinti a templomi frigyet! Ha tudsz ilyet, akkor még elnézést is kérek tőled, addig bocsáss meg, de csak röhejes vagy.

2013. márc. 17. 12:12
 14/29 anonim ***** válasza:
10%

Nem minden a Ptk. Halálod után is a Ptk-ból idézz,nem biztos,hogy elég lesz.

Tudod,nemcsak földi törvények vannak,isteni törvények is vannak. Kötelező MINDKETTŐT megtartani. Nem azt mondtam,hogy a polgárit nem kell megkötni; dehogyisnem,meg kell kötni. De meg kell kötni az egyházit is,így teljes.

Részemről igazából elmondtam mindent. Nem vitázni akartam,csak kijavítani egy tévedést.

2013. márc. 17. 12:19
 15/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató kommentekt :)

Egyházi-polgári vitához: nálunk NEM játszik a templomi esküvő, hiszen nem vagyunk vallásosak (sőt, kifejezetten unszimpatikus mindkettőnknek a keresztény egyház, na meg a családunkban a katolikustól az unitáriuson át a reformátusig és a zsidóig minden vallási irányzat megfordul...), szóval kérlek azt most ne keverjétek ide!

2013. márc. 17. 12:24
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Na szóval: kérdező, amint látod sok okos, és használható választ kaptál.:) Ha nem tudjátok módosítani az esküvő időpontját, tegyétek azt a vasárnapot az életetek legszebb, és legemlékezetesebb napjává, amikor az anyakönyvvezető összead benneteket. Sok sikert, és sok boldogságot hozzá!:)
2013. márc. 17. 12:27
 17/29 anonim ***** válasza:
87%

Én vagyok az első és a negyedik válaszoló is. Én is úgy tudom, hogy jogilag a polgári házasságkötés az "igazi". Nem véletlenül kérdeztem, hátha azóta változott valami, de akkor ezek szerint nem. A válaszokat én is köszönöm.

Vitázni viszont nincs értelme, mert akinek az egyházi fontosabb, annak érzelmi alapon valóban fontosabb, még akkor is, ha tudja, hogy nem Isten írta a Ptk.-t. :)

2013. márc. 17. 12:28
 18/29 anonim ***** válasza:
91%
14-es, remélem azt azért fel tudod dolgozni, hogy nem mindenki vallásos...:) Én például nem hiszek istenben..:) Tudod ilyen emberek is vannak.
2013. márc. 17. 12:42
 19/29 anonim ***** válasza:
73%
Az egész esküvő csak színjáték. Színjátékkal indul eleve, hogy kikérnek otthonról, mikor már úgy is rég odaadtak, lehet már évek óta nem is ott laksz, meg együtt éltek. Úgy is csak az számít, hogy mindenki hallja, hogy na most már házasok lesztek, azért nem akkora tragédia, hogy előző nap már aláírjátok, nem 10 év után játsszátok el..
2013. márc. 17. 13:44
 20/29 Bence_ ***** válasza:
80%

Sok boldogságot!

Egyházit is bontják.

Valláshoz még annyit: "zuhanó gépen nincs ateista" ;-)

2013. márc. 17. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!