Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy dolgozzam fel, hogy az esküvőnk nem lesz "igazi"?
Fogalmi rend a te fejedben nincs. Ki nem szarja le, hogy egyházilag nincs elválva valaki? A kutyát nem érdekli a jog szempontjából. Helló!!! Ez a XXI. század, nem a középkor :D
Akinek fontos, házasodjon templomban is. Senkinek semmi köze hozzá. Sőt, nem is érdekel senkit. A jogot a legkevésbé. És jelenleg még olyan jogszabályok vannak, amik tojnak a templomi esküvőre. Szerencsére.
Az éves adóbevallás csak annyiban más, mint egy templomi ceremónia, hogy a jog elfogadja. Míg egy templomi esküvőt nem.
Vagy idézd légyszives a Ptk-ból azt a paragrafust, ami teljes értékűnek tekinti a templomi frigyet! Ha tudsz ilyet, akkor még elnézést is kérek tőled, addig bocsáss meg, de csak röhejes vagy.
Nem minden a Ptk. Halálod után is a Ptk-ból idézz,nem biztos,hogy elég lesz.
Tudod,nemcsak földi törvények vannak,isteni törvények is vannak. Kötelező MINDKETTŐT megtartani. Nem azt mondtam,hogy a polgárit nem kell megkötni; dehogyisnem,meg kell kötni. De meg kell kötni az egyházit is,így teljes.
Részemről igazából elmondtam mindent. Nem vitázni akartam,csak kijavítani egy tévedést.
Köszönöm a biztató kommentekt :)
Egyházi-polgári vitához: nálunk NEM játszik a templomi esküvő, hiszen nem vagyunk vallásosak (sőt, kifejezetten unszimpatikus mindkettőnknek a keresztény egyház, na meg a családunkban a katolikustól az unitáriuson át a reformátusig és a zsidóig minden vallási irányzat megfordul...), szóval kérlek azt most ne keverjétek ide!
Én vagyok az első és a negyedik válaszoló is. Én is úgy tudom, hogy jogilag a polgári házasságkötés az "igazi". Nem véletlenül kérdeztem, hátha azóta változott valami, de akkor ezek szerint nem. A válaszokat én is köszönöm.
Vitázni viszont nincs értelme, mert akinek az egyházi fontosabb, annak érzelmi alapon valóban fontosabb, még akkor is, ha tudja, hogy nem Isten írta a Ptk.-t. :)
Sok boldogságot!
Egyházit is bontják.
Valláshoz még annyit: "zuhanó gépen nincs ateista" ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!